Uzení domácích klobás - jakou teplotu?

Od: Datum: 04.07.15 09:41 odpovědí: 5 změna: 04.07.15 16:25
avatar
Dobry den..chci se zeptat na kolik stupnu udit klobásy a zda mít předem roztopenou udírnu (kolik stupňů) díky.

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mate59
Datum: 04.07.15 09:48

Klobásy je třeba dát do předehřáté udírny a udit studeným dýmem o teplotě okolo 30 stupňú, pomaly, 5-6 hodin.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.07.15 10:00
avatar

Jen si dovolím doplnit: předehřáté a dobře vysušené, včetně kouřovodu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ju®
Datum: 04.07.15 14:24

Kolik udičů tolik postupů...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.07.15 14:35

Přesně tak. U nás klobásy po naplnění střívek a pověšení na bibýlko vložíme (večer) do udírny a zapalujeme až druhý den ráno.

doplněno 04.07.15 19:40:

Zabijačky se u nás dělají v zimě. Ale spíš jsem chtěl potvrdit odpověď od JU a vyvrátit nutnost vytopené udírny. A teplotu taky máme vyšší, sice neměříme, ale odhaduji 50-60 stupňů.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.07.15 16:25
avatar

Dusqer, i teď, když je v noci ke 20tiº C? *sok* To by byl ráno smutný příběh.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.