Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uzení domácích klobás - jakou teplotu?

Od: pajajin* odpovědí: 5 změna:
Dobry den..chci se zeptat na kolik stupnu udit klobásy a zda mít předem roztopenou udírnu (kolik stupňů) díky.
Uzení domácích klobás - jakou teplotu?

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mate59
hodnocení

1x

Klobásy je třeba dát do předehřáté udírny a udit studeným dýmem o teplotě okolo 30 stupňú, pomaly, 5-6 hodin.

Jen si dovolím doplnit: předehřáté a dobře vysušené, včetně kouřovodu.

 

ju*
hodnocení

0x

Kolik udičů tolik postupů...

dusger*

Přesně tak. U nás klobásy po naplnění střívek a pověšení na bibýlko vložíme (večer) do udírny a zapalujeme až druhý den ráno.

doplněno 04.07.15 19:40:

Zabijačky se u nás dělají v zimě. Ale spíš jsem chtěl potvrdit odpověď od JU a vyvrátit nutnost vytopené udírny. A teplotu taky máme vyšší, sice neměříme, ale odhaduji 50-60 stupňů.

Dusqer, i teď, když je v noci ke 20tiº C? *sok* To by byl ráno smutný příběh.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]