Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proti plísni na pečivu

Od: ivko* odpovědí: 6 změna:

Pečivo prý začíná plesnivět hned, aniž je to vidět. Když ho dám na 40 vteřin plného výkonu do mikrovlnky, zničí se plíseň?

"Vydesinfikuje" se pečivo?

doplněno 01.07.15 22:33:

Nejím plesnivé pečivo, ale proženu ho mikrovlnkou preventivně.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mate59
hodnocení

1x

Myslím, že pečivo, chléb nezačíná plesnivět ihned, ale časem.My např. chleba skladujeme v ledničce,plíseň by se měla vyvinout pozdějc.V mikrovlnce pečivo nevydesinfikujete,rohlík vám tam po 40 sek. vyschne nebo zhoří.

Tak to fakt NE! Teď nám tady v pekárně překynzuki chleba a 2. den už začal plesnivět - jestli to bylo tím... Nikdy jsem to tak rychle neviděla, ale stalo se. Plíseň se nezničí.

 

hodnocení

1x
avatar hrdaalena

No, po 40ti vteřinách plného výkonu vám v prvé řadě pečivo ztvrdne po vychladnutí tak, že bude, tak jako tak, nepoživatelné.Maximálně ho použijete na strouhanku:-DA kde jste slyšela,že začne plesnivět hned. Plíseň se začíná tvořit až vlhkem tzn. když šoupnete pečivo do igelitového pytlíku, nebo jinak nevhodným způsobem skladujete bez dostatečné cirkulace vzduchu. Ale asi tuším odkud vítr vane. Vy jste určitě od někoho slyšela,že pekaři přidávají do chleba chléb starý, tudíž musí mít zákonitě již zárodky plísně,že? To vás ale vyvedu z omylu. Ano, některé pekárny přidávají dle receptury starý chléb, ale to je chléb, který neopustil pekárnu, prochází kontrolou a je skladován za přísných podmínek. Takže, co vám můžu poradit,, kupujte si jen čerstvé pečivo,s použitím papírového sáčku a skladujte vhodným způsobem max.3 dny a na dezinfekci můžete zapomenout. A ještě dotaz, zárodky plísní, nejsou v žádném případě na první pohled viditelné a mohou se objevit kdekoliv a na čemkoliv, aniž o nich budete mít tušení a s tím si preventivně poradíte jak?*smich*

 

jentak*
hodnocení

1x

Spory plísní létají ve vzduchu kolem nás. Jsou všudypřítomné. Škodlivé nejsou plísně, ale toxiny, které plísně produkují při svém růstu. Aby to mělo vliv na zdraví, tak jich musí být nějaké minimální množství. Takže klídek. Dokud nejsou vidět nebo cítit, tak těch toxinů rozhodně nebude tolik, aby Vás to ohrozilo.

A jen malá poznámka k Blesikovi. zplesnivění překynutého, zřejmě těsta na chleba. To jen dokazuje, jaký sajrajt jste kynuli. Chléb zadělaný kváskem, vydrží týden až deset dnů. Chlebový kvásek, i neudržovaný, vydrží týden. Dřív zkysne, než by se ho chytla plíseň.

Přesně tak,toxiny mikrovlny nezničí.

 

hodnocení

0x
avatar kimba

Pokud se máte rád/a, tak to určitě nejezte ! Něktré plísně dokážou organismus pěkně poškodit ! I když jsou i výjimky (např. penicilin).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]