Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvrdnutí břicha v těhotenství

Od: misulka* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Je to moje 1. těhu. Jsem v půlce 30.týdne a už asi tak 2.den mně tvrdne celkem dost břicho,ikdyž ležím v klidu. Břicho tvrdlo i předtím,ale to bylo třeba po procházce či tak.

Mám kontaktovat svoji doktorku? Jdu k ní až příští týden.

Děkuji za odpoved.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

1x

Přesně jak už bylo zmíněno od jednoho odpovídajícího.Je to běžný jev od začátka těhotenství,protože se roztahuje děloha.Jsou to vlastně takové "přípravné stahy".Já mám 27tyden,ale s dvojčaty a jednovajky,takže mě v pondělí,doktor upozornil ať to hlídám,kdyby to bylo často,protože ty moje děti se rodí 30-36týdnu.Když čekáte jedno,tak máte ještě čas a není to nutné tak sledovat,takže stačí informovat až příští týden,ale je to vaše věc.

Mi včera tak kolísal tlak,že mě 3-krát omdlela a zašla jsem jen k obvoďákovi(poradnu mám v krajském městě)a i on mi poradil,že to se stává,změřil tlak a a´t odpočívám.Takže žádné zbytečné strachy,je to prostě nápor na naše těla:)

doplněno 01.07.15 18:10:

Však ano-předčasné porodní stahy-a proto je na tazatelku ještě brzy.O účincích magnezia se celkem spekuluje,v západních zemích se od toho upouští a nepředepisuje se pro neúčinost.U nás to dřív bylo zcela běžné a i dnes se ještě předepisuje a moc nepomáhá.

doplněno 01.07.15 19:07:

To že má někdo špatnou zkušenost,neznamená stresovat těhotné špatnými historkami.Nikdo neříkal,že je vše v poho,jen že to mám sledovat až teď(od 27.tydne)protože se blíží termín kdy se tyhle děti předčasně rodí.Ono když se ty děti dobře otočí,tak mám břicho tvrdé i půl dne...jak jsem jí psala,je to její věc kdy jít k doktorovi,ona nejvíce ví,jak se cítí,jestli je něco jinak.To prostě pocítí.

První říkaly zdravotní sestry"do 15.týdne není nic jisté,jestli se to udrží..." potom"...do 24.tydne jde pořád samovolně potratit" a teď se ptají jen na otoky a hlídat cokoli neobvyklého.Prostě nestresují,neplaší...

eulalie*

Zde bych si dovolila s vámi nesouhlasit, ne vždy je tvrdnutí břicha v těhotenství běžný stav. V některých případech dokonce toto znamená hospitalizaci v nemocnici a infúze magnézia ke zklidnění předčasných porodních stahů. Vzhledem k tomu, že my na poradně nevíme, kvůli čemu nastávající mamince břicho tvrdne, tak by opravdu bylo vhodné navštívit lékaře co nejdříve, aby zkontroloval maminku a ujistil ji, že je vše v pořádku...

doplněno 01.07.15 18:21:

Pro Lucie: Předčasné porodní stahy a následný porod ve 30. týdnu těhotenství není zrovna to pravé ořechové pro dítě... Lucie, pokud vám lékař řekl, že je u vás vše v pořádku, tak to přeci neznamená, že to má takto každá těhotná žena. Vzhledem k tomuto faktu by bylo vhodné, aby tazatelku prohlédl lékař a ujistil ji, že v pořádku všechno je. Radit cokoliv jiného mi přijde docela hazard. Raději jedna zbytečná návštěva lékaře, než pak překotný odvoz do porodnice a zastavování už rozběhlého porodu...

hodnocení

1x

Při druhém těhotenství (rizikové, od 8.tt jsem musela ležet) mi ve 4. měsíci začaly stahy, tak 10x denně. Moje lékařka mi řekla, ať si na břicho zbytečně nechytám, že tím ty stahy mohu vyvolat, a jinak to neřešila, Ale byla jsem v trvalé péči, časté prohlídky atd. Těhotenství skončilo porodem přesně na den v termínu. (Měla jsem dva termíny den po sobě.)

sebod*
hodnocení

0x

Radši si zajděte k lékařce. Nemusí to znamenat vůbec nic, nebo také ne...

eulalie*
hodnocení

0x

Toto řekněte doktorce co nejdříve. Určitě ještě dnes. Pro jistotu.

bomba*
hodnocení

0x

Tohle je téměř normální těhotenský jev. Přichází už okolo šestého týdne, protože se zvětšuje děloha a dá se to připisovat stahům, které ještě teďka nejsou tak citelné jako ke konci těhotenství. Nezapomeňtě, že vaše tělo prochází spousty změn a tahle patří k jedné z nich.

wanesa*
hodnocení

0x

Normální to není,u prvního dítěte mi břicho vůbec netrvdlo,bylo stále měkké ale u druhého od 6tého měsíce začalo a už mě vezla záchranka na udržování.Tělo se snažilo plod vypudit.Nechci vás strašit,ale dojděte si ihned k doktorce...u mě to nakonec dopadlo špatně...

misulka*
hodnocení

k doktorce si zajdu zitra.
takovou odpověď jsem nepotřebovala vědět,všechno je hrozně individuální a každý to má jinak,
eulalie*

Přesně tak, Misulko, a právě proto, že každá má těhotenství jinak, vám tu radíme návštěvu lékaře a rozhodně nic nepodceňovat.

hahanaj*
hodnocení

0x

kontaktovala bych lékařku a poradila se s ní- nezanedbejte to

jmenujise
hodnocení

0x

Dovolím si s Vámi nesouhlasit. Tvrdnutí břicha a předčasné porodní stahy rozhodně není totéž. Měla jsem obojí. Tvrdnutí břicha je jen nepříjemné a většinou nic neznamená, předčasné porodní stahy hodně bolí.

Ale souhlasím, že bude vhodná prohlídka u lékaře.

eulalie*

Měla jsem tvrdnutí břicha... skončila jsem až do porodu 2 měsíce v nemocnici. U mě tvrdnutí břicha znamenalo předčasný porod. A nebolelo mě to, bylo to jen nepříjemné. Záleží spíše na tom, v jakém stavu je čípek, jestli se moc nezkracuje apod. Vzhledem k tomuto doporučuji tazatelce návštěvu lékaře. Taky mě nic nebylo a den ze dne jsem byla v nemocnici. Radit proto nic jiného nebudu, předčasně narozené dítě taky není žádná výhra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]