Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlnité vlasy

Od: reicee5* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

chtěla bych se zeptat jestli nějak škodí vlasům, kdybych si je chtěla na trvalo nechat navlnit ( Myslím že se to tak píše)

viz. obrázek.(stáhlý z netu pro inspiraci)

Blbý komentáře si nechty. Díky a díky za radu

Vlnité vlasy

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Blbé komentáře zde nepíšeme,jelikož nejsme "blbé."
Takže,slečno,každý takový zásah je podmíněn chemií,která vlasy samozřejmě naruší.
Ony se opět zregenurují,pokud jim budeš dávat pravidelnou péči a používat kvalitní přípravky...
doplněno 01.07.15 08:44: Inžinýrko,děkuji za připomínku /dodatek/.
doplněno 01.07.15 19:56:

Ježiši... úplně jsem cítila ten čpavek :) s tím je tolik práce, že radši budu mít svoje rousy. A slečna taky nevypadá moc přesvědčeně.

hodnocení

3x

A ještě je potřeba vědět, že vlasy, sebelíp navlněné, odrůstají a časem jsou zase rovné - takže úplně napořád to nejde.

reicee5*
hodnocení

A nějaká přibližná doba kdy zase budou rovné je? Nebo to je podle typů vlasů? :O :)

Tak záleží na tom, jakou trvalou si necháte udělat. Já jsem tu ideu, že musím místo svých rovných vlasů mít vlnité, opustila někdy před 25 lety, to jsem poprvé a naposled zkusila trvalou headlines. Vůbec mi nechytla.

Předtím (v mládí) jsem párkrát byla na trvalé, jakou snad dnes už proboha nikdo nedělá - dvě hodiny kudlení, nešetrné natáčení vlasů na tenounké natáčečky a zafixování gumičkou, což kudlilo a vytrhávalo vlasy, následné polití hlavy čpavkem nebo co to bylo (slzely z toho oči) a pak se sedělo pod gumovou čepicí s pálící hlavou a s napětím čekalo, jestli neslezou vlasy. Výsledek byl místo andělských kudrlinek spečený chemlon. Jednou jsem týden po takové trvalé na vlasech po ramena v zoufalství odešla do pánského holičství a nechala se ostříhat na kluka - v té koudeli, co jsem na hlavě měla, jsem zlomila hřeben.

Od té doby nosím svoje rovné vlasy. Ať si necháte udělat s vlasy co chcete, stejně Vám vyrůstají stále Vaše původní vlasy - ať jde o barvu, nebo o vlny, vlasy prostě odrostou.

hodnocení

1x

Já nechci být válečný štváč, to rozhodně ne, ale když si dáte trvalou a budete si myslet, že vlasy pouze umyjete, profoukáte, tak to si nemyslete. Po každém mytí musíte buď natočit nebo vyfokat přes kartáč. Trvalá je trvalou tak dlouho, dokud neodroste. ;) Možná, snad v nějakém luxusním salonu, luxusní trvalá se chová jinak, ale ne úplně nejlevnějsí je taková, jako píšu.

esme*
hodnocení

0x

Trvalá každopádně vlasům škodí, a pokud je nosíte takto dlouhé, může to poškození odrůstat i několik let.

Ale pokud byste netrvala na trvalé ;), já si zamlada večer umyla vlasy, buď zatočila do takových "klapek nad ušima" nebo zapletla malé copánky a ráno to bylo suché a po rozpletení to bylo jeden-dva dny vlnité. A vlasy nebyly zničené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]