Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jak dlouho mi vydrží uvařené těstoviny v lednici? Bude jim i něco po 5ti dnech?
Uvařte si stravu na 1 den. Přece je nebudete jíst nepřetržitě 5 dní. To už bych se nemohla na těstoviny ani podívat. A když na ně za 5dní zase budete mít chuť, uvařte si čerstvé.
Jak už rádci psali, po 5 dnech budou těstoviny oslizlé, matlavé, k jídlu lákat nebudou. Maximálně pro slepice.
Když mi zbyde slušná porce jídla, dám ji do vypařené krabice od mléka nebo džusu, uříznu, aby to bylo přiměřeně velké, navrch igelit s gumičkou a samolepku s názvem jídla. A šup do mrazáku.
A když se stane, že nemám čas ten den vařit, chci udělat zahrádku, nebo jsem u doktora, tu krabičku si včas vyndám, aby povolila a následně je z toho oběd jako čerstvý.
Ale ty nudle bych opravdu vařila na den spotřeby. Když se nechají dlouho, jsou pak blemcavé, slizké, zakyslé, nic moc. Jaga.
Pro inspiraci: včera jsme měli skopové na česneku a majoránce, knedlíky, špenát. Od neděle. Dneska dělám jenom nové brambory s cibulkou, máslem, sklenicí mléka. Manžel to má strašně rád, tvaroh na to ale nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.