Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Smetana na šlehání s propadlou spotřební lhůt

Od: misa20 odpovědí: 9 změna:
Našla jsm v lednici 4 smetany datum spotřeby končila před měsícem. Chuťově jsou ale dobré, sladké.Co radíte vyhodit , nebo se dají ještě nějak spotřebovat?

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*
hodnocení

1x

Zrovna dnes jsem na chalupě vzadu v lednici našla smetanu ke šlehání měsíc prošlou, 2 jogurty prošlé 10 dnů a Matyldu prošlou týden, výborná bublanina s třešněma je už snědená. Dcera sice měla řeči, že se to má vyhodil ale nedbala jsem.

 

hodnocení

0x

V lednici? A chutnají? Pak použít do vaření! *palec*

Ta lhůta je doporučená, nikoliv hraniční!

Nebál bych se ani šlehání, ale pak je třeba smetanu nechat v pokojové teplotě ohřát na teplotu cca 20C°.

Podchladit v mrazáku a zkusit ušlehat, zkažená určitě neztuhne :)

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

Zapomenuté smetany a šlehačky dávám do buchet, do vánoček... Podle množství tuku ve smetaně či šlehačce pak dávám do těsta úměrně méně másla.

 

smetana
hodnocení

0x

Jahody se zakyslou smetanou byly vynikající. Na víčku bylo číslo 29.09.14 Co to znamená

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Pokud se jednalo o sladkou smetanu, asi už šlehat nepůjde. Na povrchu má silný povlak z tuku, pod ním bílou vodu. Přesto bych je ochutnala a použila do omáček. Třeba do koprovky, rajské, svíčkové, houbové...

Občas se mi stane, že zhruba o týden prošvihnu datum spotřeby. Smetaně nic není. 4 kusy a měsíc po záruce je dost velké množství i doba, ale myslím si, že je zpracujete. Jenom to teď u vás bude samá omáčka. Což nevadí. Jaga.

Myslím, že by to nevadilo ani do polévek - taková kulajda, či slovenská zelňačka, to by bylo prima.

jezibaba*

Díky za tip, použili jsme prošlou (3 týdny) smetanu 12% do houbové omáčky a byla v pohodě. Teda zatím bez následků :)

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Naučila jsem se od jedné známé: když vidím, že šlehačku nebo smetanu nespotřebuji, dám kelímek na mražák. A až vařím něco, kde smetanu potřebuji, chvilku nechám povolit a vyklopím do vroucího vaření.

 

banza
hodnocení

0x

Vůbec se toho nebojte, pokud šlehačka nemá hořkou příchuť, ušlehejte a zkonzumujte, děláme to úplně běžně. Z finančních důvodů kupujeme potraviny, kterým prochází brzy datum spotřeby, kupujeme takto i maso, převážně v Penny. Za 8 let se mi nikdy nestalo, že by něco bylo zkažené.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]