Smetana na šlehání s propadlou spotřební lhůt

Od: Datum: 25.06.15 19:26 odpovědí: 9 změna: 28.09.16 14:48
Našla jsm v lednici 4 smetany datum spotřeby končila před měsícem. Chuťově jsou ale dobré, sladké.Co radíte vyhodit , nebo se dají ještě nějak spotřebovat?
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.06.15 19:29
avatar

V lednici? A chutnají? Pak použít do vaření! *palec*

Ta lhůta je doporučená, nikoliv hraniční!

Nebál bych se ani šlehání, ale pak je třeba smetanu nechat v pokojové teplotě ohřát na teplotu cca 20C°.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.06.15 19:34
Podchladit v mrazáku a zkusit ušlehat, zkažená určitě neztuhne :)
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.06.15 19:58
avatar

Zapomenuté smetany a šlehačky dávám do buchet, do vánoček... Podle množství tuku ve smetaně či šlehačce pak dávám do těsta úměrně méně másla.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: smetana
Datum: 25.06.15 20:12

Jahody se zakyslou smetanou byly vynikající. Na víčku bylo číslo 29.09.14 Co to znamená

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.06.15 05:50
avatar

Pokud se jednalo o sladkou smetanu, asi už šlehat nepůjde. Na povrchu má silný povlak z tuku, pod ním bílou vodu. Přesto bych je ochutnala a použila do omáček. Třeba do koprovky, rajské, svíčkové, houbové...

Občas se mi stane, že zhruba o týden prošvihnu datum spotřeby. Smetaně nic není. 4 kusy a měsíc po záruce je dost velké množství i doba, ale myslím si, že je zpracujete. Jenom to teď u vás bude samá omáčka. Což nevadí. Jaga.

Myslím, že by to nevadilo ani do polévek - taková kulajda, či slovenská zelňačka, to by bylo prima.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jezibaba
Datum: 28.09.16 14:48

Díky za tip, použili jsme prošlou (3 týdny) smetanu 12% do houbové omáčky a byla v pohodě. Teda zatím bez následků :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.06.15 06:25
avatar

Naučila jsem se od jedné známé: když vidím, že šlehačku nebo smetanu nespotřebuji, dám kelímek na mražák. A až vařím něco, kde smetanu potřebuji, chvilku nechám povolit a vyklopím do vroucího vaření.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: banza
Datum: 27.06.15 15:58

Vůbec se toho nebojte, pokud šlehačka nemá hořkou příchuť, ušlehejte a zkonzumujte, děláme to úplně běžně. Z finančních důvodů kupujeme potraviny, kterým prochází brzy datum spotřeby, kupujeme takto i maso, převážně v Penny. Za 8 let se mi nikdy nestalo, že by něco bylo zkažené.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.06.15 21:00
avatar

Zrovna dnes jsem na chalupě vzadu v lednici našla smetanu ke šlehání měsíc prošlou, 2 jogurty prošlé 10 dnů a Matyldu prošlou týden, výborná bublanina s třešněma je už snědená. Dcera sice měla řeči, že se to má vyhodil ale nedbala jsem.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.