Nejste přihlášen/a.
Je možné, že i něco dolů půjde, ale příliš slavné to nebude.
Půlhodinka na rotopedu a 5 minut silového cvičení (ať už to znaměná cokoliv) je jistě lepší než nic, ale ideál to není. Pokud se chcete věnovat cvičení cca tu půlhodinku, tak zkuste spíš něco na způsob 30 days shred. Nemusí to být konkrétně toto cvičení, ale něco z tohoto způsobu. Neznám snad nikoho, u koho by to nějakým způsobem nezafungovalo. Výhodou je, že to trvá opravdu jen nějakých těch 30 minut. Je ale pravda, že pro netrénované lidi je to minimálně na začátku docela náročné.
Co se týče jídelníčku, tak sledujte spíše složení, než celkovou energetickou hodnotu. Ta je totiž docela zavádějící. Resp. ke stejné energetické hodnotě se můžete dostat různými způsoby a ne všechny musejí být nutně dobré.
10-15 neni zadna sranda, me to trvalo od unora... ve vasem pripade jde o 30kg zhubnuti, abyste mela idealni vahu a to je cely rok driny a ne 1 mesic pred letem
Já když jsem byla s dítětem doma na rodičáku, bruslila jsem skoro každý den s kočárem na cyklostezce. Kdo nechce bruslit, může s kočárem běhat nebo rychle chodit. Jedna mamina takhle 10km cestou tam jela na bruslích a nazpátek běžela, u kočáru i psa. Prý zabije tři mouchy jednou ranou, dítě je venku, ona si zacvičí a ještě utahá psa. Kdo má kolo a sedačku nebo vozík, může jezdit i s dítětem. Minimálně dlouhé procházky se i s malým dítětem praktikovat dají ba dokonce by měly. Do posilovny nechodím, nemám ráda organizovaný sport a ani na to nemám čas. Cvičit jsem začala měsíc po porodu (císař) doma u videa a když byly synovi 3 měsíce, začala jsme bruslit a bruslím dodnes. Dokud jste doma, čas je. Počkejte po nástupu do práce, do bude teprve frmol. Lepší než večer je cvičit ráno, metabolismus se tak nastartuje a tělo spaluje víc. Takže ráno vstát, dát snídani, zbalit věci a hurá ven aspoň na tu dlouhou procházku svižným krokem. Ale jak už tu bylo mockrát řečeno, hubne se hlavně správným jídelníčkem. Podle mě těch 10kg za měsíc dát můžete, protože z velké nadváhy se hubne rychleji a snáze. Prvních 10kg se hubne lépe, než poslední 1kg.
10km na rotopedu je jako nic a 5 minut silové cvičení, to si nedokáži představit - to chce alespoň půl hodiny nějakou sérii cviků, ale prováděných pořádně. Rotoped byl pro mě zabiják času. Aby se dostavil nějaký efekt, chtělo to alespoň hodinu a půl jízdy, tak jsem si pořídila pořádný elyptický trenažer a to je jiných deset km než na rotopedu - navíc se zapojují i paže, měří tep a nastavíte si vzdálenost, čas nebo počet km, kcal atd. Ten jídelníček, je ale nejdůležitější. Nezáleží jen na přijatých kcal, ale také na jeho složení.
Podle mě, ale není dobré hubnout tak rychle, aby to mělo dlouhodobější účinek.
no ze by to nejak pomohlo, ale alespon se zlepsi fyzicka, kdyz si date vic zabrat, hlavne hodne pijte, treba silny zeleny caj po litrech... ja piju pivo, ale to uz je vyssi level (nedelam si srandu)... Jsem zvykly na kJ musel jsem to prepocist, me prijde na hubnuti 6300kJ nejak moc... musite scvrknout zaludek a pak papkat mnozstvi jak "ptacek" cca 5-6x denne... v pripade zeleniny muzete tolik kolik zvladnete najednou snist (po scvrknuti zaludku) jinak http://www.youtube.com/results?search_query=10+minute+solution+pilates (Lara Hudson)
napr toto je idealni velky teply obed (klobaska plni jen funkci koreni, ultratenke kolecka, treba 6 kolecek (max 5mm kus klobasky (ne to kolecko) ):
doplněno 24.06.15 01:18:toto je jidlo na cely den pro jednoho (cca 3-4L vynikajici polevky)
doplněno 24.06.15 01:23:atd atd, nikdo nerika, ze to musite porad merit, hlavne ziskat prehled a zaludek drzet pekne plny, ale plny low-energy jidel (chutnych, ktere vam osobne budou chutnat)
Mý známí začali od ledna denně jezdit na rotopedu cca 1,5hod.denně.Během 4 měsíců zhubli všichni.Nejvíc jeden kluk,ten o tři čísla..Moje kamarádka jezdí na rotopedu cca 5x v týdnu taky přes hodinu,nejvyšší zátěž,a má dole asi 8 kilo.Takže to na rotopedu jde.Je pravda,že jedli všichni nezdravě,coca-cola,hranolky atd.Změnilijídelníček a je to opravdu znát...Já mám v plánu si koupit běhací pás,stále ještě vybírám,na tom se podle mě hubne taky dobře...Zároveň vám to měří spálené kalorie,měří tep a nastavíte si přesně,kolik kilometrů chcete běžet...
Jestli vaši známí shodili, tak vám můžu stoprocentně říct, že to nebylo tím rotopedem, ale právě změnou toho jídelníčku. Právě ten jídelníček má na hubnutí zásadní význam, ten pohyb navíc jen zabraňuje ztrátě svalové hmoty. Já jsem shodil za dva měsíce 12kg a to jsem u toho ležel na gauči. Jen změnou jídelníčku a to jsem jedl pořád 7x denně! Běhací pás opět vypadá krásně, ale co z toho, když neudržíte tepy někde v rozmezí 110-130 za minutu. Při běhu budete mít daleko více, pokud nejste výborně aerobně trénovaná a to pak tělo spaluje jen zásoby glykogenu (cukry, sacharidy) které se tělo zase doplní. Tuky se pálí jen právě v těch nízkých tepech, ale ta činnost musí trvat alespoň hodinu v kuse, lépe víc a hlavně pravidelně. Ne nadarmo platí, že pro hubnutí je nejlepší svižná chůze! Jídelníček je ale základ!
Zkus se podívat tady. Můžeš tam zadávat co jíš, denní aktivitu a ono ti to bude ukazovat jak jsi na tom. Ale jak je to přesné, to nevím. Snad to trochu pomůže.
Myslím, že jen jízda na rotopedu nestačí. Chodila jsem na orbitreku každý den po dobu 2 let a nekombinovala to s jinými cviky. To byla chyba. Tělo si na ten stereotyp zvykne. Nejdříve hubnout budete, ale po nějaké době ne. Po orbitreku jsem měla problémy s kyčlemi. Bolely. Chce to střídat. Podle toho, co vás baví třeba jeden den v týdnu jóga, pak tanec, aerobic, cvičení, rotoped. Střídat to. Aby se vám zpevnily i jiné části těla.
Děláte všechno špatně. Za prvé jste omezila jídelníček a to je špatně. Musíte právě naopak jíst častěji, nejlépe 5-7x denně. Jakékoli hladovění nebo vynechání jídla se zpomaluje bazální metabolismus, tělo šetří na horší časy! Další chyba - 1500kcal! To je opravdu mnhoho a z toho usuzuju, že jídelníček máte špatně sestavený. Já jsem z těch sedmi jídel za den získal ztěží 700-800kcal za den a to jsem byl fakt přejezený, byla to hromada jídla, přitom jsem měl mít alespoň 1000kcal denně. Metabolismus nastartujete jedině pravidelnou stravou, cca každé 2-3hodiny, nic nevynechávat. Trávící systém jede na plné obrátky a tím spaluje hromadu energie, ovšem je třeba mít správně sestavený jídelníček. Ten váš by mě opravdu zajímal. Co vám můžu ještě poradit, vyhněte se intervalovému tréninku nebo vás to zabije. Je to obrovská zátěž pro organismus, kardiovaskulární systém, ten je určený jen pro aktivní sportovce, pro které již není běžný trénink dostatečně impulsivní a rozvíjející. Jak už jsem psal výše, pro pálení tuků jsou rozhodující tři věci - pravidelnost, délka zátěže (alespoň nad 1hod, lépe více) a tepová frekvence hluboko pod aerobním prahem! Ale ta první a rozhodující je správný jídelníček, to je základ, sport jen zabraňuje ztrátě svalové hmoty! Krásně se dá hubnout i bez pohybu.
Důležitý je čas cvičení, jeho doba, ale i optimální tepová frekvence. Všeobecně se dá říct, že nejvhodnější je doba hned ráno po probuzení. Ve spánku totiž tělo nepřijímá potravu a krevní cukr je díky tomu na velmi nízkých hodnotách. Organismus je tak nucen velmi brzy sáhnout do tukových rezerv. Ideální je frekvence 3-5 x týdně. Určitě neplatí, že pokud budete cvičit každý den, rychleji zhubnete. Tělo potřebuje nějakou dobu na odpočinek a regeneraci. Jestliže na rotopedu začínáte, cvičte 3x týdně a postupně přidávejte. Optimální intenzita cvičení by se měla pohybovat okolo 60-90 % vaší maximální tepové frekvence. Já zhubla na rotopedu 10kilo.Jezdila jsem 4 –6 krát týdně.Dle dalších výkonnů a stačilo to.Ono spíše záleží jak moc toho sníš.To jídlo dělá hodně.Nehladov, nepřejídej se.Jez tak abys byla i v duši sytá a k tomu jsem davála i doplnky stravy. Osobně používám Garcinia Loss a jsem moc spokojená. Мůžete si udělát stravovací a pitný režím
Dagmaru neposlouchejte. Nevěřte tomu, že po ránu je glykemie nízká. Není, je stále autoregulací udržována v bezpečném rozpětí. Pokud má někdo po ránu nízkou hladinu glykémie, tak na sport určitě nemá náladu, ale má jiné problémy, poněvadž při hypoglykemii nastává křeč, mdloby, kóma a smrt. Tělo nikdy nedonutíte čerpat jen tuky, poněvadž i pro pálení tuků je potřeba glukozy, ta působí jako podpalovač, tuky samy o sobě "nehoří". Potřebují sacharidy a kyslík. To je i důvod, proč je nutná nízká tepová frekvence, poněvadž nad aerobním prahem je již kyslíku nedostatek a nad prahem anaerobním se už tuk nepálí vůbec. Někdo běhá, až je z toho celý spocený a uřícený, ale neshodí ani gram tuků. Čerpá jen glukozu. Znovu opakuju, důležitý je jídelníček. Pokud ten se nezmění, sport nepomůže. Co z toho, když za dvacet minut na rotopedu spálíte 10gramů tuků, když si posléze dáte chleba s máslem a sýrem nebo salámem. Máte jich zpět mnohem víc...A to je nespálíte, protože u netrénovaného jedince se ze začátku pálí glukoza.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.