Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Metanol a peceni

Od: lendule* odpovědí: 8 změna:

Zdravim,chystám se péct cukroví ale bojím se použít rum.Nevíte někdo náhodou jestli se ten metanol (kdyby ho lahev obsahovala) zničí při pečení a bude tudíž nezavadný?Mám syna a tak se bojím abych neudala nějakou chybu i kdyz mi test na lahev vyšel na netu dobre i s rodnym listem.Moc dekuji*nevi*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x

Vůbec se nemusíte bát, alkohol se při pečení vypaří.

mowla*
hodnocení

0x

Naprosto souhlasím s kolegou nade mnou - jen dodám, že i kdyby v lahvi metanol byl (a po ověření ´rodného listu´ by tomu tak být nemělo), můžeš bez obav i trošku olíznout - smrtelná je ´až´ dávka 3 cl 100% metylu...

geryw
hodnocení

0x

Já ti nevím... kolikrát bych si i toho panáka dal, ale jsem asi posera. Od jara jsem se tvrdýho chlastu nedotknul a myslím, že bych se ho bál dát i do pečiva...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Také jsem o tom přemýšlela. Do pečeného cukroví rum dám, vypeče se. Ale nepečené cukroví, např. rumové kuličky letos pro jistotu vynechám. Vánoce budou i tak.;)

jabraka*

I z nepečeného cukroví se alkohol,případně i metanol,určitě do týdne odpaří.

JABRAKA

tomas447*
hodnocení

0x

Zrovna dnes jsme to probírali na hodině fyziky.Nemusíte mít žádný strach. :)

david36
No. Pokud chcete mit uplnou jistotu tak rum z bozkova to jisti ten se asi panchovat neda..

jro*
hodnocení

0x

Neboj se když budeš péct tak se nic nestane. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]