Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravá strava a nadýmání

Od: barbucha® odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

nedávno jsem začala jíst zdravě - ovesná kaše, spousta syrové zeleniny, žitný chléb a k tomu nějaká zdravá pomazánka apod. Začala mě ale zlobit plynatost. Nikdy jsem na to netrpěla. Může to být tou syrovou zeleninou? Zvykne si na ni tělo a časem to přejde nebo ne? Pitný režim dodržuju dost. Jsou na to nějaké doplňky, např. čaje nebo tak něco?

Předem děkuji za odpovědi, Barbucha.

doplněno 19.06.15 21:11:

Děkuji všem za reakce.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Taky zdravím,mě pomáhá espumisan.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, tak, ovesné vločky hodně zasytí a potom je pocit spíše plnosti. Někde jsem četl, že syrová zelenina dává hodně zabrat slinivce břišní, která musí vynaložit více úsilí (a látek) k jejímu rozkladu, než u zeleniny vařené. Myslím, že to trávení syrové zeleniny je komplikovanější a může to způsobovat plynatost. Prdíky mohou obtěžovat, ale jsou zdravé. Jak se jich zbavit, nevím - nechal bych je volně odcházet (ve vhodné chvíli). Zdravím!

lucie*
hodnocení

1x

Prý si člověk zvykne...moje střeva si zvykly,ale sušené švestky nebo čerstvé hrušky nezvládá:)Přítel si nezvykl na více věcí,takže pomáhá pravidelný pohyb,kdy se střeva prohýbou nebo pravidelně kefír,acidofilko... a jak je nejhůř tak fenyklový čaj,ale raději máme caj z kminu,ten je vždy po ruce.Na fenyklu nám vadí specifická vůně.

bambula*
hodnocení

1x

Když změnu tak pomalu, každé tělo reaguje jinak. Je zelenina a zelenina rychlo a vyhnaná prášky tělo se bouří

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, mě by jen zajímalo, co je na vaší stravě extra zdravého? Že jíte hodně syrové zeleniny? A kde jste ji vypěstovala? Doma? Nebo koupila někde v supermarketu? Jestli je to ta ze supermarketu, tak se nedivte té plynatosti. A Espumisan taky není všelék. Jen potlačuje plynatost, ale neřeší příčinu. Pokud vám plynatost nepřestane, tak změňte způsob stravování. Pro každého syrová zelenina není vhodná.

doplněno 20.06.15 08:03:

Babko, prectete si příbalových leták k espumisanu... Léčí příznaky plynatosti, nikoliv jeji příčinu.

hodnocení

0x
Plynatosti dosť napomáha aj nahltanie vzduchu s potravou.

hodnocení

0x

Zkuste mátový čaj.

hodnocení

0x

Zezacatku jsem mel to same , asi po tydnu najednou bylo vse OK , ani nwm jakto :)

72mona3*
hodnocení

0x

Lepší, než syrová zelenina, je tepelně zpracovaná. Ideální je stav, kdy vnitřek je ještě křupavý a vršek lehce osmahlý. To by pak měly problémy s plynatostí zmizet. Mona

hodnocení

0x

Čas od času se mi to také stává, bez ohledu na to, co a kolik jsem jedla. Zkoušela jsem kyšku, jogurt nebo něco podobného. Někdy to pomohlo, někdy ne. Nakonec jsem si koupila Espumisan a většinou pomůže jednorázově 2 tablety (kuličky) a je klid. A nevadí ani vařená, ani nevařená zelenina.

doplněno 20.06.15 07:38:

Eulalie, nevím co dělá Espumisan, ale že by potlačoval plynatost? Jak?

doplněno 20.06.15 10:55:

Jojo, to všecko vím, ale je s podivem, že tyhle nepříjemnosti příjdou občas a bez zjevné příčiny. Někdy po krupici a někdy nevadí vyloženě obtížně stravitelné a plynatost vyvolávající strava. Kdyby to bylo tak pořád a tak vůbec, bylo by to jednodužší. Ale "někdy"? Nemám to slovo ráda.

Eliminuje prdy to je vše...

hnj
hodnocení

0x

Takhle zdravá strava nevypadá. Vždyť nejíte žádné maso...

hodnocení

0x

Také to dělá špatná funkce slinivky a žlučníku..

uska*
hodnocení

0x

I mé tělo nezpracuje syrovou zeleninu ( a jiné). Po mnoha pokusech o nápravu mi pomohl Pangrol 20 000, dvě tablety před jídlem, pak baštím cokoliv. Dá se koupit volně, vyzkoušejte. Mně jej dnes již píše lékař a to až jsem protestovala, že buď jsem zdravá a Pangrol nepotřebuji a nebo jsem nemocná, tak ať to hradí pojišťovna. Na Pangrol na předpis není žádný doplatek. Pangrol má minimálně v sobě chemie, je to enzym, který slinivka nedokáže vyrábět v dostatečném množství, proto se musí tělu dodávat v tabletách.

hodnocení

0x

Moje babička dávala do okurkového salátu vždy kmín, a tvrdila, že to je proti nadýmání...

Nevím, zda se tedy podle ní řídím, nicméně mletý kmín dávám do všeho. A problémy nemám :)

stirecek*
hodnocení

0x
Problém je v zanesenych střevech. Jakmile člověk začne konzumovat ovoce a zeleninu, kvasí zbytky ve střevech. Takže buďto udělat očistu střev nebo vydržet a střeva se vyčistí samy. Problém je ale vaše "zdravá strava ", chleba s pomazankou zdravý vůbec není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]