Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvětšené nafouklé břicho

Od: jarmi* odpovědí: 5 změna:

Mohl by mi někdo napsat svůj názor. Je mi 57 let, jsem 7 let po operaci dělohy i vaječníků. Děloha mi byla vyňata z důvodu velkého myomu (měla jsem břicho jako ve 3. měsíci těhotenství. Nyní mi kamarádky zase říkají, že jsem celkem štíhlá, měřím 160 cm a vážím 65, nejsem tlustá, ale prý mám zvětšené, nafouklé břicho. Na gynekologii UTZ vpořádku.Obvodní lékařka to moc neřeší, mám jíst prý víc zeleniny, ovoce (říká si asi, že jsem v přechodu, tak co otravuji). Pročetla jsem mnoho článků - o zadržování vody v těle, špatné funkci ledvin, lymfy apod. a tím i je dáno i to, že se váha dolů ne a ne pohnout. Jím celkem zdravě, nepřejídám se, ovoce, zeleninu, maso 2 x do týdne, nejím uzeniny apod. Přes týden se stravuji 3 x ve vegetariánské jídelně. Jedna paní, co se zabývá bylinami mi říkala, že jak se na mě dívá, že mi pracuje 1 ledvina špatně, ovšem s tím nemohu přijít k lékaři, že mi jedna paní povídala. Dokud člověk nemá problémy lékaři to neřeší. Pĺavu, chodím pěšky, mám sedavé zaměstnání a snažím se o nějaký pohyb. Jen to břicho mi dělá starosti, vím, že asi bych měla zajít k lékaři, nemáte s tím také někdo (ženy) stejný problém a řešily jste to?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když jsem byla v lázních, chodila jsem na bazén se spoustou starších žen. Musím vám říci, že bříško jsme měly a vlastně máme úplně všechny. Smály jsme se, že nemáme bříško, ale povolené břišní svalstvo. Bříško mají ženy štíhlejší i ty s nějakým kilečkem navíc, starší ženy bez operace i ty, polátané jako turcká fangla. Je to smutné, ale je to tak. ;) Všimněte si také kousku místa nad kolenem. Také je jiné. A paže od ramene k lokti. Marné, roky jsou tady!

hodnocení

1x

dedekkorenar.cz/...

zkuste se podívat tady a také jsem někde slyšela, že se má jíst jen do 17 hod. :)

Také s tím mám problém, říká se tomu nadýmání. Existují prášky, jedny mi lékař dal a pak se pobaveně ptal, zda zabraly. Nu, nezabraly. Dále jsou čaje proti nadýmání, nebo nasbírat bylinky. Pak také zjistit , co Vás vlastně nadýmá a vyloučit to z jídelníčku. Kromě známých nadýmavých záležitostí /teplé pečivo, cibule, kmín, luštěniny/, to může být u někoho mléko a výrobky z něj, nebo třeba ovoce, zelenina. Dlouho se tráví maso.

hodnocení

1x

Nerozumím tomu, jestli máte břicho povolené, nebo trpíte nadýmáním ("nafouklé"), nebo máte tzv. pneumatiku. Asi by to chtělo nejdříve rozlousknout toto - na povolené břicho se cvičí, nadýmání se řeší, pneumatika se shazuje a pak cvičí.

Já dostala před asi 2 lety na rehabilitaci od fyzioterapeuta cviky na příčné svaly břišní (snad to mám dobře?!), po nichž jsem měla bříško do týdne znatelně lepší a do dvou jako ze žurnálu :) ale to byly ty povolené svaly, no... žádná pneumatika nebo jiné potíže. Píšu sem asi hlavně tedy proto, že nikde u Vás nevidím nic o cvičení, tak jestli to nebude v tomto.

hodnocení

0x

Dobrý den.V tomto věku bývá bříško povolené.Je třeba posilovat,nebo cvičit jógu či pilátes.To Vám zpevní celé tělo,nebudete ho mít jako tvaroh,nýbrž celé pěkně pevné jako za mlada ;)

doplněno 12.06.15 09:45:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]