Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

V čem je tak dobré listové těsto?

Od: alzbetka odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, v čem je listové těsto lepší než nějaké jiné, to "normální"?

Vždyť je to taky mouka, tuk, voda...

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
Lepší? Dotaz není položen správně.Někdo má rád toto,druhý kynuté,další plundrové,piškotové,odpalované...
Ačkoliv,teď mě napadlo,že toto těsto je víceúčelové,dá se z něho dělat jak na sladko,tak i na slano.Velmi dobře si s ním poradí i začátečnice,jelikož je velmi tvárné,jednoduché na jakékoliv úpravy.
Listové šátečky,koláčky,kremrole,šneci,štrůdly nejen s jablky,ale i s čokoládou,pudinkem,plní se i zeleninovými a masovými náplněmi.Nebo tyčinky,preclíčky,posypané sezamem,kmínem,solí,mákem.
Ufff,dá se z toho udělat opravdu dost.
Nejlepší je také to,že si ho každý koupí hotové.Pouze rozmrazíte,naplníte a můžete za chvilenku péct :)

 

hodnocení

2x
avatar coklit
A kdo říkal, že je lepší? Je jiné. Něco se péče z kynutého, něco z odpalovaného, piškotového a něco z listového atd.
Listové mám ráda na štrúdl, ale ráda si ho dám i z herovotvarohového. Dobré jsou i různé rychlo jednohubky, když má přijít návštěva, na slano i sladko a když to udělám z kynutého, je to zase něco jiného. Co je lepší záleží jen na chuťových buňkách strávníka..

 

joudic*
hodnocení

0x

je krehci a mastnejsi (ale nemusi byt), ale osobne mi moc nechutna, kazdopadne Förnetti mi chutnaji

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, při jeho konzumaci si naděláte více drobků, tak si doma častěji uklidíte. No, ne.

Ale, řekl bych, že vydrží déle a nepodléhá tolik zkáze. Zdravím!

 

hahanaj*
hodnocení

0x

Jen je nyní hodně používané, je z něj snadné a rychlé něco upéct. Já ho tedy nepoužívám -nechutná nám .

 

fialka*
hodnocení

0x

Moc nepoužívám, nechutná nám doma.Jsou lepší těsta.

 

cesmina*
hodnocení

0x

Jen doplním wampa.Prodává se také chlazené a i rozválené v plát.Takže jenom koupíte a doma z něho připravíte rychlovku třeba pro návštěvu.

 

hodnocení

0x

Listové těsto se tak snadno nerozmočí. Udrží šťavnatá jablka ve štrůdlu a dá se z něj upéct výborná pizza s hromadou zeleniny.

 

hodnocení

0x
avatar magdon

Není ani lepší, ani horší. Je prostě jiné. Každé je vhodné na něco jiného. Je to stejné, jako byste se ptala jestli je lepší rýže, nebo brambory (holinky, nebo sandály). Nelze srovnávat.

 

honzik*
hodnocení

0x

Listové těsto je výborné, na slano i sladko. Díky tuku a výrobní technologii má svoje přednosti a je výborné. Ale ne to kupované, to je hnůj. Třeba jogurty, máme na výběr spoustu provedení od vodových až po "selské" a každý si vybere. U listových těst je to jiné. Všechny jsou z palmového tuku a podobných "kvalitních" tuků. Solidní výrobce to napíše na obaj, ti méně odvážní napíší jen "směs tuků". Není na výběr, proto na domácí pečení už list. těsto nekupujeme, protože to je levný sajrajt. Na domácí přípravu jsme líní. I bych si koupil listové těsto tradiční z másla - klidně 50 korun za balíček bych dal. Jednou za čas zhřešit a cholesterol do sebe dostat.

 

stracena*
hodnocení

0x

Zkuste si doma udělat tvarohové lístkové těsto" 1/4 kg tvarohu, 1/4 kg másla, 1/4 kg hladké mouky. Není to to klasické, ale je výborné a lístkuje taky dobře. Použít se dá jako klasické.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma listové těsto pečení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]