Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohou to být příznaky těhotenství?

Od: moznatehule odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, asi před půl rokem jsem přestala brát antikoncepci, ale dál jsme se s manželem chránili. Teď je to první měsíc, kdy ne. Cyklus mám různě dlouhý, takže si nejsem jistá ovulací, testy mi vyšly negativně. Od začátku minulého týdne jsem měřila BT a měla 4 dny v kuse 36,4, pak mi v sobotu najednou teplota skočila na 36,7 a další den 36.8, pár dní jsem jí měla takto a dnes už 37. Myslím si, že jsem tedy asi ovulaci měla ten minulý týden, asi pátek (jestliže se skok teploty projeví po skončení ovulace). Sex byl v tom období v podstatě obden.

Zároveň už jsem od začátku týdne začala pociťovat velmi intenzivní píchání na vaječníkách (před MS mě bolí podbřišek jako takový, ale tuhle píchavou bolest po stranách neznám). Taky mě hrozně bolela hlava asi tři dny v kuse, teď už tolik ne. Mám nafouklé břicho, ačkoli to může být i jídlem. Asi dvakrát mi bylo trochu špatně od žaludku. V noci se budím a nemůžu usnout a chodím v noci třeba třikrát na wc.

Mohly by to být příznaky těhotenství? Miminko chci, takže si nejsem jistá, jestli si to jakoby moc nevsugerovávám :)

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, trochu jsem to zde pročetl, nechci téma zlehčovat a ženským do toho kecat. Ale, zde se většinou dívky a ženy ptají na příznaky těhotenství, protože mají obavu, jestli nejsou těhotné. Vy si miminko přejete, tak se jenom těšte, že to bude ono. Myslím, že pozdější příznaky těhotenství určitě nepřehlédnete a Vaše přítomnost u porodu bude nezbytná. Zdravím!

P.S. Omlouvám se, pokud by má úvaha byla nevhodná.

doplněno 05.06.15 08:18:

No, Vy máte jistě vše perfektně načtené a přípravě věnujete značnou pozornost. To je v pořádku - patrně očekáváte své první dítě, tak musí být vše perfektní a dle vědeckých poznatků. Jednou jsem slyšel takový příměr. Když má žena první dítě a upadne mu dudlík, tak ta žena jde a dudlík vyvaří. Když má ta žena dítě druhé (a upadne mu dudlík), tak ten dudlík opláchne horkou vodou. Když má už třetí dítě a upadne mu dudlík, tak ho ta žena jen otře do zástěry. Pokud má ta žena ještě čtvrté dítě a tomu upadne dudlík, tak jen nechá psa, aby mu ho podal. Zkuste se nad tím zamyslet - něco pravdy na tom je.

moznatehule
hodnocení

Je mi jasné, že chlapi to berou jinak :) Samozřejmě že bych ráda, kdyby to vyšlo, takže proto pátrám. Jenže mi jde taky o praktickou oblast - např. já strašně špatně reaguji na změny tlaku, kolikrát mně opravdu silně bolí hlava (v těchto dnech obzvláště). A teď jde o to, že pokud bych byla těhotná, nebrala bych žádné prášky na bolest. Samozřejmě protože mě to trápí dost, budu muset v těhotenství najít jinou, šetrnou variantu. Ale teď bych si třeba ještě prášek vzít mohla. Nebo třeba bych věděla, že už nemám pít kafe nebo černý čaj, colu, kterou mám moc ráda atd :) Určitě nic nechci dramatizovat, ale ty začátky těhotenství jsou pro vývoj hrozně důležité a já bych opravdu ráda zdravé miminko. No zatím to všechno nějak vydržím, příští týden bych měla vědět s jistotou.

doplněno 05.06.15 08:33:

No, tak v tom se právě pletete. Abych řekla pravdu, dělám si srandu z dnešních rádoby děsně moderních matek, co studují každý prd. Ale na druhou stranu nejsem nezodpovědná a chci mít zdravé miminko. Nemusím číst nic a je mi jasné, že jakékoli léky jsou špatné. Stejně jako věci s kofeinem či chininem. To jsou obecně známé věci, na to ještě nemusím nic vyhledávat. Samozřejmě bych kecala, kdybych se nepodívala na nic, hledala jsem hlavně ty příznaky. Ale jinak nemáte pravdu. Já jsem pomáhala od miminka vychovávat mladšího bráchu, už od kojence jsem se o něj starala. Můj nejlepší příklad je moje máma, nepotřebuji žádné vědecké poznatky.

eulalie*

Kávu pít můžete, černý čaj také, dokonce i kolu, i když byste byla těhotná, pokud toho nevypijete hektolitry. Jsou horší jedy pro těhotný organismus - např. alkohol, drogy, některé typy léků apod. Spíš je dobré dodávat tělu vitemíny. Nejvíce kyselinu listovou. Tu můžete začít jíst klidně i nyní, když se o miminko teprve snažíte. Hlavně doporučuji nic nečíst na internetu, nebo z toho zblbnete. Dříve ženy neměly takový přísun o těhotenství a taky rodily.

moznatehule
hodnocení

Tu kyselinu listovou už beru, tu mi doporučil gynekolog. A to ostatní - jasněže to nebudu vynechávat úplně. Jen prostě teď od začátku chci být raději opatrná. Snažím se nic nehledat (kromě těch příznaků, ty jsem tedy hledala :) )

hodnocení

0x

To, co popisujete, to příznaky těhotenství nejsou. Kdysi vyšla třídílna knížka ve slovenčině. Jeden díl se jmenoval Ako si nezabiť ženu. V ní se tvrdí, že v době kolem menzes, žena málo čurá, je hodně zavodněná. Sukně je ji malá v pase, podprsenka také a bolí ji hlava. Mozkové pleny jsou plné vody a mozek tlačí na lebku. Proto je lepší pít močopudný, urologický čaj, než jíst prášky. ;) Těhotná samozřejmě být můžete, ale to, co popisujete, to je o vodě a čurání.

doplněno 04.06.15 16:10:

Ako si nezabiť ženu, Ako si nezabiť dieťa a Ako si nezabiť muža. Ta poslední kniha začínala bezva větou: Muž je nádoba křehká.

moznatehule
Jenže právě většina žen popisovala příznaky těhotenství jako příznaky nadcházející MS. Navíc jsem nikdy před MS neměla píchání u vaječníků, ani ta hlava mě normálně nebolí,v noci spím jak pařez. Tak je mi divné, cože najednou ta změna.

To čurání, to je i otázkou hormonů. Teď, z nějakého důvodu málo čuráte a jste zavodněná. Kupte si čaj, všude jsou k dostání. A jestli to bude ono, napište. Jsem zvědavá, protože mi to takhle fungovalo.

moznatehule
Kde jste se dočetla, že málo čurám? Napsala jsem, že mě to v noci budí a dříve nebudilo. A přes den chodím normálně, možná spíš víc. Čaj si kupovat nebudu dokud si nebudu jistá, že to není těhotenství.
fidonet*

Babčo, to je hezké .. až dočtu povinnou literatůru a vzpoměnu si, přečtu si to ... i když mám teď velký seznam toho co musím číst ..

Žadatelce, když už je ženou a ne jen slečnou ... .. .. by spíše bylo vhodno si prostě udělat test, dnes je to otazka minut, a ne týdne, než vám milostivě oznámili výsledek ...

moznatehule
Na test je ještě moc brzy...

Fido, nerozumím tomu, co píšete, co vám není jasné v mé odpovědi ženě, která má premenstruační syndrom. Vůbec nerozumím!

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zajímavá je ta vaše BT, že se pohybuje okolo 37 stupňů. Pokud by neklesla dolů... tak by to mohlo být nadějné. Pokud BT klesne, tak asi spíš čekejte na menzes. Vy jste ale dlouho brala antikoncepci, některým párům se podaří otěhotnět ihned po vynechání HA, ale není to pravidlo.

doplněno 04.06.15 18:01:

Řiďte se tou bazální teplotou. Pokud po ovulaci je zvýšená a pořád zvýšená a pořád zvýšená, tak to většinou značí těhotenství. Jakmile teplota klesne, je na cestě menzes. Tak to prostě v ženském těle chodí. Nevadí, že máte nepravidelnou menzes, podle měření bazální si můžete vysledovat, i kdy máte ovulaci.

moznatehule
No já už tu antikoncepci neberu půl roku, používali jsme kondomy. Až tento měsíc po MS jsme se nechránili už vůbec. Blbé je, že jsem měla cyklus pokaždé jinak dlouhý, takže vlastně nevím, kdy by byla MS zpožděná.

iv®
hodnocení

0x
Tak ta zvysena BT by tehotenstvi signalizovat mohla...je skoda ze neznate svuj cyklus. Za pul roku bez HA by jste jiz mohla vedet kdy ovolujete, zvlast pokud touzite po mimcu...test Vam muze klidne jeste tyden ukazovat negaci. Takze vydrzet. Co prsa? Nezdaji se Vam citlivejsi, vetsi , jine?
fidonet*

.. právě .. to jsou otazky, které by měl znát i milující manžel a ne, že se teprve paní ptá na to, co by to mohlo být. Přečtu knížku, za googluji, denně měřím ranní teplotu a za dva .. tři měsíce bude oplodněná, pokud nemá překážky o kterých neví ... cyklus v době očakávání a tužby po miminku by už mohla znát přesně na hodiny a budit se s teploměrem v ruce :)

p.s. popisované příznaky mohou být také podchlazení :) zabere urologický čaj. Udělejte si test a nešpekulujte nad tím co to je ...

moznatehule
Pro fidonet - podle internetu rozhodně příznaky mám. Ale mám bohužel sklon si věci namlouvat,takže proto se tu ptám. A jak říkám, na test je brzy.
moznatehule
Jenže já to těch půl roku nesledovala. Neřešila jsem to, když nebylo jakoby proč. Chtěla jsem dát tělu po těch hormonech klid. Až tento měsíc jsem začala sledovat tu teplotu, abych zjistila, zda vůvec tu ovulaci mám - moje kamarádka měla po antikoncepci asi rok cykly anovulaćní.
moznatehule
Prsa myslím zatím nic. Ale od včera mi ještě strašně začal vadit cigaretový kouř. Normálně mi tolik nevadí...
eulalie*

Těhotenské příznaky má většinou každá žena jinak --- jediné pojítko je vynechání menzes, ale ani to kolikrát neplatí. Jinak - psychika je mrcha a je vám schopná nabulíkovat cokoliv. Vám ale přeji, když si to miminko přejete, tak ať vám to co nejdříve vyjde:)

moznatehule
Já vím, bohužel. Každopádně děkuji!

hodnocení

0x

Nechci se hádat ale koukněte na tenhle článek: novinky.cz/... V odstavci nadepsaném:Zmírnit bouři hormonů je právě o vodě zmínka. To, že tyhle potíže dříve nebyly, může být zapříčiněno HA, kdy menzes vlastně menzes, se vším všudy, tedy i s hormony, není. A teprve teď se tělo dostává do normálu.

moznatehule
hodnocení

Jenže i když jsem antikoncepci nebrala, nikdy jsem neměla podobné obtíže, navíc už cca deset dní před MS. V podstatě mě vždycky bolelo břicho (ale jinak než teď), nafoukla jsem se, ale tak dva tři dny předem maximálně. Jiné obtíže jsem nikdy neměla. Kdyby mělo být normální, tak bych strávila pokaždé půlku měsíce s MS a PMS a to opravdu tak není :)

No to je jedno. Rozsekne se to příští týden. Buď dostanu MS nebo ne.

hodnocení

0x

Může to být kdoví co. Počkejte 2 týdny a udělejte si znovu test. Řekl bych spíše, že se příliš sledujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]