Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, jsem hrozně unavená a zkouškové období je tady, chci se něčím nabudit, ale kafe a guarana nepřipadají v úvahu, mám vysoký krevní tlak? Co vám zabírá? Děkuji
Proč kafe nepřichází v úvahu? Pokud to s ním (jako s čímkoli jiným) nebudete přehánět, tak ani při hypertenzi kafe neublíží. Sám jsem hypertonik, medikace mi tlak upravuje na normál (1 Rilmenidin ráno) a kafe piju denně v množství větším než malém (nepočítám to, ale právě jsem si zalil hádám čtvrtý šálek od rána, piju až na výjimky jen "turka"a espresso).
Je pravda, že pokud kafe vůbec nepijete, může vám po prvních šálcích tlak poněkud stoupnout, ale tělo si zvykne a vytvoří si vůči kofeinu toleranci.
Psalo se o tom docela dost, namátkou jsem vygůůgloval například zbynekmlcoch.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.