Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč rum do guláše?

Od: xena* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

nevíte proč se v některých receptech přídává do kančího guláše rum? ;)

Díky za odpovědi *jasne*

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

Pro zvýraznění chuti. Není to ale složka nezbytná, je to spíš o tradici...

 

ukulele*
hodnocení

3x

Rum se přidává do kančího guláše a nejen kančího z důvodu zkřehčení masa, dá se přidat i jiná lihovina např. whisky, vodka apod...

 

lidka*
hodnocení

0x

Stejně tak může u těsta prášek do pečiva nahradit rum, není to dlouho, co jsem to četla. A pokud vím, tak do marinády na steaky se také může dát čistý alkohol. Takže neváhejte a klidně ho tam šoupněte, pokud Vám v ledničce zbyl od vánoček nebo rumových kuliček. Určitě tím nic nezkazíte *pivo*

doplněno 30.12.08 15:25:

Koukla jsem na pár receptů na kančí guláš a bylo to tak půl na půl. Kde se přidával rum, tam to bylo v kombinaci s červeným vínem. Takže je to asi z důvodu křehčení masa a i kvůli chuti divočiny. Já sama nemám moc zkušeností se zvěřinou, nemáme žádného myslivce v rodině. Ať se dílo podaří! :P

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]