Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlasové šílenství

Od: bess* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
Mám problém s mými vlasy. Myju si je ráno, takže je fénuju (někdy, se přiznám, že úplně ne důkladně do sucha) a hned jak uschnou úplně, jsou zplihlé a věčně mi létají okolo hlavy (připadám si jako pod proudem) Vlasy jsou dlouhé a musím si je mýt každý den a ke všemu se mi vlní (nekudrnatí)
Nemá s tím někdo zkušenost?
Moc by mi to pomohlo, nebo se zblázním.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Vlasy máte hodně jemné, tak by na zkrocení mělo stačit jen trochu tužidla nebo vosku. A bude po létání :) Ale určitě hodně záleží i na druhu šamponu, který používáte. Každému vyhovuje něco jiného a chce to zkoušet a zkoušet. Rozhodně nevynechávat kondicionéry nebo balzámy a jednou týdně si dopřát masku (zábal). Zkoušela jsem kokosový olej, je skvělý. Mona

doplněno 29.05.15 10:58:

Nedá mi to se ještě ozvat. Proč by vadilo, že se vám rychleji mastí, když si je stejně myjete každý den? Mastit se mohou i z toho, jak si je stále snažíte upravovat rukou, aby nelétaly. (?) Vosk bych v klidu použila, ale jen na konečky a malé množství. Není zač :-P

bess*
hodnocení

Nepoužívám, protože se (podle mého pozorování) rychleji mastí.
Už jsem vyzkoušela hodně(Garnier na mastné a suché vlasy (fungovalo jen krátce), Timotei, ultra doux na mastné vlasy. Oriflame - kopřiva, pantene aqua-něco ... A podobně.) a nic nefungovalo (když ano, jen krátce) a vždy jsem se vrátila k Cienu, který mě neskutečně vytáčel, ale aspoň na těch PÁR hodin fungoval.
Víte co?
Když si zlomíme nohu,jedeme na chirurgii,když jdeme rodit,tak na gynekologii/porodnici/,když nás chytne zub,tak k zubaři,a když máme problémy s vlasy,tak ke kadeřnici.
Asi nejlepší volba,že?
Také by bylo záhodno poděkovat všem,kteří Vám zde poradily a trávily nad vaším dotazem svůj čas...
doplněno 28.05.15 20:14: Pozor,chtěla jsem napsat -děkuji všem,které poradily...
Myslím samozřejmě ženy :-D
doplněno 29.05.15 14:14:

Prosíím ;)

bess*
hodnocení

No ještě kdyby byl čas :)
Ale máte pravdu:D
Tak děkuju, lidičky:))

caroline*
hodnocení

1x

A co zkusit nějaký obyčejný šampon bez nálepky "mastné vlasy"? Takový šampon vlasy vysušuje, takže se budou mastit ještě víc. Nejlepší bude zajít někam ke kadeřnici, která poradí, jak o vaše vlasy pečovat. :)

hodnocení

0x

Zkuste suchý šampon..

bess*
hodnocení

To jsem zkoušela (od Syoss) ale výsledek byl stejný až na to, že vlasy vypadaly hůř, jako sláma.

hodnocení

0x

Zdravím.První zmínka,proč si je nemyjete večer? Je to lepší,druhý den ráno zelektrizované z fenu nebudou...

Ještě stará dobrá,babská rada - vlasy,obzvláště jemnější,by měly držet svůj tvar,když je opláchneme po umytí buďto pivem nebo citrónovou šťávou.Funguje to ;)

doplněno 28.05.15 17:45:

Pivo i citrón se celá léta dávala má teta na jemné vlasy.Vždy jí utužily,zpevnily a nelétaly.

pivo a citron je víc na lesk,,,,pivo jsme jako kadeřnice dávali místo laku,,ale nevím nevím,,žádná sláva...

bess*
hodnocení

Vlasy si myju ráno a důvod je, že se nemusím večer tak úplně stresovat že jdu třeba do divadla a mám mastné vlasy (nechci si je mýt třeba dvakrát aby si nezvykly)

hodnocení

0x

Já si myslím, to že vám lítají kolem hlavy, to znamená, že jsou suché. Co ještě, kromě šamponu, používáte? Kondicioner nebo nějakou neoplachovou péči?

bess*
hodnocení

Vlastně nic, protože se to mastí ještě rychleji. Jen šampon (Cien na mastné vlasy).

evka*
hodnocení

0x
Já používám sprej proti ničení vlasů před fénováním - vlasy neelektrizují, jsou lesklejší a není tolik vidět, že jsou fénované :) nejsou tolik vysušené - mají objem, ikdyž je to dáno i typem vlasů

klera*
hodnocení

0x

Ono často u typů vlasů, jako máte vy, nejde o to, že by se nějak víc mastily, ale o to, že jsou prostě extrémně jemné, a tak i normální maštění ty vlasy rychle slepí a je to snadno vidět...Být vámi, zkusila bych si koupit nějaký šampon na jemné vlasy, k tomu kondicionér nebo balzám na jemné vlasy (kvůli tomu, že jim nedáváte trochu péče, vám taky tak lítají okolo hlavy!) a k tomu si třeba preventivně vsypávala do vlasů suchý šampon- slyšela jsem, že to hodně pomáhá udržet tvar a taky se později mastí...Taky bych si ty vlasy fénovala ráno důkladně, když je necháte doschnout mokré, tak to, že vypadají slepeně, je celkem nasnadě...

doplněno 31.05.15 18:16:

Teprve teď jsem si přečetla, že suchý šampon už jste používala...mě osobně nejvíc vyhovoval ten klasický, který se musí do vlasů vsypat, ne nastříkat...ostatní nestály za nic. Ono stačí si ho trošičku nasypat ke kořínkům a pak vytřít ručníkem a vyčesat...mě to vždycky hodně pomohlo...

doplněno 31.05.15 18:19:

Ještě poznámka- pomohlo už od mastných vlasů...tu "preventivní" aplikaci jsem ještě nezkoušela...

dagmar35*
hodnocení

0x

Ja taky mam strasne problematicke vlasy - suche a dlouhe. Pouzivam masku Macadamia Natural Oil Care - aspon 1 krat v tydne. Koupila jsem si taky i pripravek Ful Fix - pouzivam ho 2 krat tydne na vlhke vlasy. Snazim se co nejmene fenovat, zehlit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]