Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kukuřičné placky

Od: honzik* odpovědí: 1 změna:

poraďte prosím, jak na kukuřičné placky. Zakoupil jsem si polohrubou kukuřičnou mouku s tím, že se doma blísknu kukuřičnými plackami. Prostě vyválím placky, nasucho upeču a jíme. Recept zněl jednoduše:

"Kukuřičnou hrubou mouku smícháme s vodou podle potřeby, trochou bramborového škrobu a štipkou soli, necháme 15 minut odležet. Vytvoříme tvarovatelnou hmotu. Ze směsi vytvarujeme menší placky, které smažíme na rozpáleném tuku."

Jenže výsledek mi připomínal snahu udělat placku z mokrého písku, což jak většina víme z dětství, jde velice špatně. Navíc výsledek chuťově nenadchnul. Mouku ještě mám, nevím zda jí mám vyhodit. Je to tím, že je polohrubá? Nebo, že jsem nedal škrob? Jak dlouho se to má péct - jak poznám, že je to upečené? Povedlo se mi udělat v ruce placičky asi 10 cm v průměru max. a cca 0,5 cm tlusté. Tenčí a větší ani náhodou.

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
Zřejmě jste dal mnoho vody a žádný škrob.
Tam je kámen úrazu,zkuste poopravit,chce to jen trpělivost a trocha kulinářské alchymie.Můžete tam prdnout i vajíčko,je to nejlepší pojivo.Přiměřeně,přiměřeně,jak říkal Werich s Burianem,když se snažili dělat tuším lívance pro celý královský dvůr :-D

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]