Nejste přihlášen/a.
poraďte prosím, jak na kukuřičné placky. Zakoupil jsem si polohrubou kukuřičnou mouku s tím, že se doma blísknu kukuřičnými plackami. Prostě vyválím placky, nasucho upeču a jíme. Recept zněl jednoduše:
"Kukuřičnou hrubou mouku smícháme s vodou podle potřeby, trochou bramborového škrobu a štipkou soli, necháme 15 minut odležet. Vytvoříme tvarovatelnou hmotu. Ze směsi vytvarujeme menší placky, které smažíme na rozpáleném tuku."
Jenže výsledek mi připomínal snahu udělat placku z mokrého písku, což jak většina víme z dětství, jde velice špatně. Navíc výsledek chuťově nenadchnul. Mouku ještě mám, nevím zda jí mám vyhodit. Je to tím, že je polohrubá? Nebo, že jsem nedal škrob? Jak dlouho se to má péct - jak poznám, že je to upečené? Povedlo se mi udělat v ruce placičky asi 10 cm v průměru max. a cca 0,5 cm tlusté. Tenčí a větší ani náhodou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.