Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám strach z gynekologie

Od: tereza20* odpovědí: 10 změna:

Ahoj :( Je mi už skoro 5 měsíců 15 let a pořád jsem nebyla na gynekologii. Už mám 2 týdny kluka kterému bude 18. Už dlouho uvažujeme o pohlavním styku,ale já si pořád nejsem jistá,ale nechci aby jsme to jen kvůli sexu ukočili. Chtěla bych zajít na Gynekologii,ale mám strašný strach.Jak ze samotné prohlídky,tak i z toho říct mamce o tom že bych tam ráda zašla,jen kvůlu tomu že mám kluka a chci s ním spát. Mám z toho strach. Mamka ještě neví že mám kluka. Prosím poraďte mi :( Nevím co mám dělat :( Jak probíhá vůbec prohlídka u Gynekologa?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

2x

Nemáš se čeho bát,prohlídka je úplně v klidu.Na gynekologii se chodí i kdybys kluka neměla.

V kabince si odložíš kalhoty,kalhotky(já i ponožky.-))a vejdeš za doktorem.Vem si delší triko nebo svetr ať se necítíš tak"nahá":)Ten s tebou prohodí pár slov,zapíše do karty a vezme tě na křeslo,kde se koukne a tohle všechno bude trvat cca 10min.Při prohlídce používá zrcadlo,které někoho prý studí,já jsem si nikdy ničeho nevšimla a stejně teď používá doktor jednorázová plastová a věř mi,že za ty roky ani nevím jak vypada.Zkusí pohmatem jestli je vše jak má být(zmáčkne břicho)Pokud jsi panna,tak to vyšetření bude ještě rychlejší.Takže není se čeho bát,rychlejší jak u zubaře.Já osobně byla poprvé až v sedmnácti a matce jsem nic neříkala,nic jí do toho nebylo,nechtěla jsem s ní probírat ani svoji vagínu ani kluka se kterým chodím;)

hodnocení

2x
Ahoj Terezko.Co se týče tvého kluka,nemyslíš si,že dva týdny chození je příliš krátká doba na to,abyste se intimně sbližovali?
Nechej tomu ještě čas,pokud tě opravdu miluje,tak počká a rád.
Jsi ještě poměrně dost mladá a určitě i důvěřivá,zranitelné období...Svěř se mamče,ta poradí nejlépe,vždy nejlépe,tomu věř !
Ona ti i vysvětlí,jak to v životě chodí a na gynekologii jakbysmet.
A kdybys tam náhodou přece jenom šla,tak se ničeho neboj,prohlídka trvá chvilenku,lékař ti prohlídne buchtinu,zda je v pořádku,prohmatá ti trošku bříško,popř.se mrkne na ultrazvuk.
Jo a víš kolik takových vidí za den?...Takže v klidu,je to jeho práce ;)

hodnocení

2x

Zdravím. Terezo, jak probíhá prohlídka na gynekologii, již popsala Lucie a Wamp, výše. Já bych se s dovolením, pozastavila u toho, co píšete o pohlavním styku. Už dva týdny máte kluka a už dlouho uvažujete o sexu? To není moc dlouhá doba. Ale pokud si nejste jistá tím, že to opravdu chcete, že jste na to již připravená, nepospíchejte s tím. Pokud Vás má chlapec rád a nechce Vás jen na sexování, pak počká, až si tím jistá budete. Tohle byste měli chtít oba dva a ne se vrhnout do sexu jen abyste si ho udržela. V každém případě si o tom s mámou promluvte. Je to také ženská a také z důvodu, že pokud budete chtít předepsat antikoncepci, pak si jí jistě nebudete hradit sama. A máma bude třeba ráda, že jste k ní upřímná a ocení Váš zodpovědný přístup k sexu, s kterým chcete začít. Jako máma bych také nebyla moc nadšená, zdá se mi to brzy, ale než aby mi dcera přišla s tím, že je v tomto věku těhotná, tu antikoncepci bych jí nezakazovala. Názor na toto má každý třeba jiný, tak záleží na tom, jak se k tomu postaví Vaše máma. V každém případě si ale jistě uvědomí, že už nejste malá holka. Nebojte se s mámou mluvit o těchto věcech, vždyť i ona byla kdysi ve Vašich letech.

eulalie*
hodnocení

2x

Jejdamane, Terezo, co to píšete? Dva týdny máte kluka a už s ním chcete spát? Není to trošku brzo? Aha, ten kluk na vás tlačí, aby už konečně k sexu došlo, jinak se s vámi rozejde? A nezdá se vám to trošku od něho divné? Já vím, že v dnešní době je moderní mít toho přítele co nejdříve, co nejvíce sexuálních zážitků už v patnácti letech... Jako proč ne, po fyzické stránce jste asi už připravená, ale co vaše psychika? Tento kluk asi nebude váš první a jediný, určitě jich v životě potkáte ještě více. To budete hned se všemi spát? Jestli ano, tak budete za chvíli ošahaná pažba... Holka by si měla umět sebe trošku považovat a nedat každému, komu se zamane. A jestli máte strach z gynekologie, tak se nepouštějte ani do sexu. Aspoň zatím ne. A u gynekologické prohlídky se nemusíte ničeho bát. Lékař, či lékařka už viděla tolik ženských přirození, že přežije pohled i na to vaše. Prohlídka u gynekologa není bolestivá a přežít se dá. A můj názor je ten, že vaše maminka by měla o vašem záměru vědět. Protože - kdo vám bude hradit antikoncepci? Vy sama? Není to levná záležitost.

456
hodnocení

2x

To, že ti je 15 neznamená, že k doktorce musís, pokud se ti nechce ( a citis se v poradku) tak tam nechod. S tvým klukem si promluv, že by jsi ho ráda víc poznala, a ať ti dá ještě čas. Pokud te ma rad, pochopi to. Ono uz to tak trochu vyplyva z tveho veku, že se necitis. Maminky se neboj, nejdriv bych ji ho asi představila, ať ma maminka co nejmensi strach o tebe.

PS: je mi 18, tak si jeste nervy z prohlidky pamatuji a dlouho jsem na gyndu nesla, ale opravdu se nebylo čeho bat ;)

hodnocení

2x

Já tedy nevím, ale jelikož Terezka píše do "poraďte", tak to asi z nějakého důvodu nechce s mámou řešit. Každý nemá vstřícnou, milou a chápající mámu. Třeba očekává proslov ve stylu :...opovaž se, takhle mladá, zbláznila jsi se? .z domova už ani na krok, toho kluka necháš !...a podobně. Ne že bych maminku nechápala, ale tohle asi Terezka slyšet nepotřebuje. Já bych asi doma nic neříkala, šla bych na gyndu a nechala si napsat antikoncepci. Pochybuji, že by to doktor nějak komentoval, spíš tě pochválí, jak jsi zodpovědná. A pokud možno bych si vybrala doktorku.

jumba
hodnocení

2x

Ty brdo, to spolu opravdu chodíte dlouho. To už musíte mít sex, abys nebyla poslední z dívek, která to ještě nedělala?

Jestli máš peníze na antikoncepci, tak mamince nemusíš vůbec nic říkat. Ale úpřimnost určitě mamina ocení, i když bude třeba nadávat. Jinak budeš potřebovat prachy na antikoncepci.

Jestli se na sex necítíš, tak nikam nespěchej ! Když to kluk nepochopí a pošle k šípku, tak nemáš čeho litovat. Kdyby Tě měl rád, tak pochopí a počká. Je Ti teprve 15 let, jiný kluk dokáže čekat, až dívka je na sex připravena. A hodně kluků pak stejně dívku opustil, když mu dala. Chtěl jen sex. Bud ho ztratíš, že jsi chtěla počkat nebo Tě nechá, že jsi byla ochotna dát po 2 týdnech.

tereza20*
hodnocení

Děkuju za názor :) S klukem jsem si promluvila a nebudeme na to spěchat ;) :) A ne,je mi jedno v kolika příjdu o panictví! Nestydím se za to že jsem panna.. Nestydím se za sebe.. Je mi 15, a nikdy jsem neskoušela kouřit cigaretu a ani nic jiného,nepiju alkohol,nechodím na zábavy... Radši si sednu ke knížce a nebo jdu ven..

dhere
hodnocení

1x

Máš týdny kluka a už dlouho uvažujete o pohlavním styku? Co je pro tebe prosímtě dlouho? Dva dny? Tři dny? Týden? Ten kluk tě stejně chce jen dostat do postele a jakmile mu nedáš, tak se na tebe rychle vykašle.

pohanka*
hodnocení

0x

To je špatně položená otázka. Já bych to otočila. Z gynekologie strach neměj. Spíš se stydíš.

Ale je dobře řešit antikoncepci ještě před tím důležitým dnem. Také si myslím, že zbytečně pospícháš, protože na tebe tlačí? Schovej si panenství na toho pravého, po 14ti dnech se ještě dobře neznáte. Počkej tři měsíce a zatím hocha zkoumej, zkoušej, jestli je to opravdu ten pravý, jestli tě má rád, nebo budeš jenom další trofej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma gynekologicka prohlidka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]