Nejste přihlášen/a.
Pro impregnaci kůže je nejlepší krém INDULONA.Určitě jsou i speciální oleje,ale určitě také dost drahé.Nevhodné jsou jedlé,kuchyňské oleje,podléhají totiž oxidaci a vzniklé kyseliny spáše kůži poškodí.
JABRAKA
Možná INDULONA není vhodná ale můj choť léta kanady maže INDULONOU a funguje to bezvadně, po dědovi zbylo sádlo vepřové a i to se maže na boty.
protože potřebují prodat.
Úryvek z odkazu:
"Značka Collonil s kterou spolupracujeme se nám dlouhodobě osvědčila ve své nabídce kvalitních ošetřujících prostředků. Tato nabízí plnou paletu vyživujících krémů a tuků proti vysušení obuvi. Impregnační prostředky proti provlhnutí obuvi. Anebo výrobky které obsahují kombinaci výživy a zároveň impregnace. Vyjímkou nejsou ani impregnačně vyživující krémy s příměsí koloritu který Vaší obuvi dodá opět sytou barvu.Proto vybírejte z naší nabídky čistících prostředků, "
Indulona poslední roky opravdu obsahuje dost vody, ale třeba obyčejná levná průsvitná vazelína na paty je na kožené boty úplně skvělá.
Zdravím.! Už leta kupuji kožené (pracovní) boty v Canisu http://www.canis.cz/ .
Prodávají tam i ochranné krémy na obuv. Beru od Fy. Siga. e-siga.cz/...
Mám Sigal Extra polish hnědý i černý. Na zvlášť řádnou impregnaci (cca 3x ročně) používám
Sigal Leather balsam. Jinak "Vojenské leštidlo na obuv"je naprosto bezkonkurenční.!
Kožené boty Vám budou sloužit dlouho k plné spokojenosti pouze v případě, že budete ochotni jim věnovat nějakou tu péči.
A ony Vám to vrátí.
Kůže je nádherný přírodní materiál. A taky voní.!
Už jste si někdy přičichli k novým, moderním outdoorovým botám.? Smrdí.! Snad tím lepidlem, nebo čím.?
Pokud jde o pravou kůži tak jedině hnědé nebo černé vojenské leštidlo na obuv (tzv krém na boty).Nanese se kartáčkem nechá pár minut vsáknout a kartáčem na boty (jemnější vlas) se vyleští do vysokého lesku!V nouzi i inudlona ale pak nejde tak pěkně vyleštit.Jinak boty vz 60 a 62 jsem když bylo třeba důkladně vysušil,namazal olejem na obuv (absolvnti ZVS znají z "podušek co fasovali nováčci),do jedné boty celou podušku vsáknout (na 2x!) pak po zaschnutí opět krém a... mohl jsem oboje kanady (černé i hnědé) klidně nosit místo gumovek!
Zdravím.
Pokud máte kožené boty za pár korun, tak je mažte čímkoli mastným, třeba i vepřovým sádlem (nej bude vojenské leštidlo - nejméně šizené). Na krátkou životnost takovýchto bot, to nebude mít vliv. Zbytečně nevyhodíte peníze za drahé krémy.
Pokud máte kožené boty, které už stály pár tisícovek, nebo jsou z kvalitní FullGrain kůže (usně) a chcete, aby vám dlouho sloužily, tak doporučuji živočišné, nebo rostlinné tuky s velmi dlouhými řetězci (lanolin, paznehtový olej, rybí tuk, hovězí lůj, jojobový olej, olivový olej, mandlový olej, kokosový olej). NIKDY NEPUŽÍVEJTE! oleje vyrobené z ropy - minerální oleje. Udělají z kůže hadr. Minerální oleje se nedokážou navázat na kolagenní vlákna kůže a tyto vlákna potom nemají mezi sebou vazby.
Pokud najdete krém, který obsahuje pouze přírodní oleje/tuky, tak to je výhra. Na trhu moc nejsou. Pokud takovýto krém obsahuje i tvrdé vosky (třeba karnaubský vosk), tak boty i krásně vyleštíte.
Takže nezbývá, než se podívat na obsah krémů, uváděný výrobci a automaticky nebrat krémy se složením "minerální oleje" nebo "směs přírodních a minerálních olejů", pokud chcete botám dopřát kvalitní péči.
Festovní
Když nebyl krém na koženou obuv, tak se používala pasta na parkety. Indulona je řídká a kůži rozvolní.
Na kúži se zásadně používá odjakživa pouze Lanolín!Krémy které jsou kvaitní ho obsahují.Používám např.Royal balsam.
Zdravím.
Ano. Lanolin je na kůži skvělý a pokud se na jeho aplikaci použije vhodný nosič, tak je potom ještě lepší. No a pokud se smíchá třeba s paznehtovým olejem, nebo jiným živočišným olejem , tak kůže dostane do sebe oleje které prostoupí hluboko do struktůry a krásně se navážou na kolagenní vlákna. Kůže je na omak suchá, ale vláčná - stav ideál.
Jen pozor na přemaštění. Lanolin dokáže z kůže udělat hadr, pokud se to s ním přežene...
Festovní
Nejlepší je indulona.
A odmítám názor, že nejlepší je vojenský černý krém. Pokud se něco za těch 40 let, co jsem z vojny doma, nezměnilo, tak právě to vojenské, zrovna do vlhka moc nebylo. My jsme za našich vojenských časů, právě z toho důvodu rozvářeli vojenský krém 1 ku 1 s indulonou. Ten vojenský krém v té směsi musel být, samotná indulona nešla rozleštit do vojenského lesku.
Dneska by MOŽNÁ posloužila stejně toaletní vazelína. Nemám odzkoušeno.
@udo5: Naprostý souhlas. Na ten jsem za ta léta zapoměl. Ono se to ještě dělá a prodává? Ten se mi osvědčil na pohory. Nanášel jsem ho teplý, jestli se dobře pamatuju.
Zdravím.
Na levné boty, doslova za pár stovek, pokud chci krém na leštění, tak vojenské leštidlo je nej poměrXcena. Na kvalitní boty bych jej nepoužil.
V induloně je trochu lanolinu a díky němu indulona trochu funguje, jinak je indulona plná vody, parfému a přídavků. Stačí si přečíst obsah. Kdyby si člověk koupil v lékarně bervodný lanolin, tak bude mít mnohem vyšší kvalitu za méně peněz. Lanolin si může smíchat s vojenským krémem a má skvělý krém na kožené boty a to za pár korun
Jinak samozřejmě existují skvělé krémy na boty, člověk nemusí nic doma vařit, ale zaplatí za kvalitu.
Festovní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.