Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jestli koupit druhé menší auto

Od: lenulakr® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, jsem v seniorském věku, zůstala jsem doma sama a nyní jsem si udělala řidičský průkaz na auto. Po manželovi mám Peugeot 806 automat, ale 1 syn se sestrou mi říkají, že bych si měla koupit z bazaru menší auto, abych se všude lépe vešla, ostatní říkají, že je to zbytečné, že to bude stát hodně peněz , kterých zase nazbyt tolik nemám. Dá se koupit auto kolem 30 000, ale budu mít prý další vysoké náklady . Původní auto se stále v rodině využívá - prodat ho nemůžu a ani nechci. Prosím, jak byste to řešili? Moc dík za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

2x

Dobrý den, vyřešila bych to tak (pokud bych já sama, nikoli děti, chtěla menší auto), že náklady na původní auto, které se stále v rodině využívá, ať si pěkně hradí ten, kdo ho skutečně využívá (povinné ručení, prohlídky, technická, olej a ostatní tekutiny...)

No a Vy si můžete koupit menší a náklady si na něj hradit sama.

webbiecz*
hodnocení

1x

Ano, je pravda, že to auto je větší, než byste třeba vy sama potřebovala. Na druhou stranu - víte do čeho jdete. Když koupíte auto v bazaru za 30 000, může být vše OK, ale taky nemusí. Nevíte do čeho jdete, jaké další náklady tam budou, atd..

Zatím bych si na vašem místě nachala to velké a využívala ho. Stejně píšete, že se nechystáte ho prodat. Nevím, jak moc chcete auto využívat, kam s ním budete jezdit, atd... Co se té velikosti týče, tak když s ním začnete jezdit, zvyknete si na to a naučíte se s ním vejít tam kam budete potřebovat - to byste se musela naučit stejně tak s tím menším. No a pokud vás většinou čeká parkování někde u nákupního centra, tak tam je místa dost :)

hodnocení

1x

Záleží na vašich potřebách a možnostech. Takové SAXO 1,5D je v dané ceně bez potíží, výdaje jen na naftu a olej. Pozor jen na pořizovací náklady v případě ekopoplatku. Podobné vozy jsou VW Polo, Peugeot 206, ...

Někomu ale nemusí v daném věku vyhovovat nízké sedadlo - zvláště při přechodu z 806tky...

fantom*
Jestli auto bude na nákup 5 km tam a zpátky tak je zbytečně kupovat něco v naftě. Záleží na co bude člověk provozovat auto

bajka
hodnocení

1x

Doporučuji vzhledem k tomu,že jsem také seniorka (řidičský mám už dlouho,ale nejezdila jsem 20 let) autíčka ,která mají vysoký posed a to jsou Opel Agila ( Fiat Panda, Suzuki Wagon R aj.) .

Má pohodlné nastupování,větší kufr a jelikož je krátký, dobře se parkuje.Dala jsem za něho 40 + příslušné poplatky,pojištění,výměna ojeje a nemzrnoucí směsi takže do 46 tisíc je vejdete.

hodnocení

Dobrý den, všem děkuji za odpovědi, moc pomohly se orientovat ve značkách menších vozů a v rozhodování. Lenka

hodnocení

0x

Nevím jakou máte situaci v rodině-finance,vztahy a další! Ale jet třeba 2-3xtýdně 2km na nákup do kaufu nebo tesca piškotem 806 mi přijde trochu jako zbytečnost ,toto by v pohodě zastal malý p106.Na druhopus tranu-záleží jak často budete to které využívat,kdo bude to které financovat ! Musíte si sama vyhodnotit dle rady předchozích rádců!

hodnocení

0x

Těžko říci, každý máme jiný priority a líbí se nám něco jinýho. V seniorským věku se do 806 podstatně lépe nastupuje i vystupuje než do prcka velikosti 106.

Osobně bych si nechal. Koupě jinýho může vyjít ještě dráž, než provoz tohodle.

joudic*
hodnocení

0x

Doporucuju auta s malym obsahem 1.1 benzin, Fiesta, Matiz pripadne ruzna takova ta ne prilis pekna mala auta (Korea, Italie apod) pripadne s nejakou hnusnou barvou, ktere nikdo nechce, kam patri i ten Matiz apod, je to za levny peniz a dokonce to ma naprosto minimalne najeto a neni to starsi nez 10 let...

Dalsi vysoke naklady jsou nesmysl, takhle plosne to nelze rozhodne rict. Je to stejne zhodnoceni jako kdyz pubertak mluvi o 50tiletych, ze jsou tesne pred smrti a laduji se praskama. Koupil jsem kdysi davno, ani nevim uz kolik let to je zpatky, Fiestu za 23tis a menil jsem na ni jen olej a brzdove desticky a jednou svicky a byl s ni 4x u more... Segra ma prave ten Matiz, dala za to 60tisic a melo to najeto 40.000tkm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]