Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem v seniorském věku, zůstala jsem doma sama a nyní jsem si udělala řidičský průkaz na auto. Po manželovi mám Peugeot 806 automat, ale 1 syn se sestrou mi říkají, že bych si měla koupit z bazaru menší auto, abych se všude lépe vešla, ostatní říkají, že je to zbytečné, že to bude stát hodně peněz , kterých zase nazbyt tolik nemám. Dá se koupit auto kolem 30 000, ale budu mít prý další vysoké náklady . Původní auto se stále v rodině využívá - prodat ho nemůžu a ani nechci. Prosím, jak byste to řešili? Moc dík za radu.
Dobrý den, vyřešila bych to tak (pokud bych já sama, nikoli děti, chtěla menší auto), že náklady na původní auto, které se stále v rodině využívá, ať si pěkně hradí ten, kdo ho skutečně využívá (povinné ručení, prohlídky, technická, olej a ostatní tekutiny...)
No a Vy si můžete koupit menší a náklady si na něj hradit sama.
Ano, je pravda, že to auto je větší, než byste třeba vy sama potřebovala. Na druhou stranu - víte do čeho jdete. Když koupíte auto v bazaru za 30 000, může být vše OK, ale taky nemusí. Nevíte do čeho jdete, jaké další náklady tam budou, atd..
Zatím bych si na vašem místě nachala to velké a využívala ho. Stejně píšete, že se nechystáte ho prodat. Nevím, jak moc chcete auto využívat, kam s ním budete jezdit, atd... Co se té velikosti týče, tak když s ním začnete jezdit, zvyknete si na to a naučíte se s ním vejít tam kam budete potřebovat - to byste se musela naučit stejně tak s tím menším. No a pokud vás většinou čeká parkování někde u nákupního centra, tak tam je místa dost
Záleží na vašich potřebách a možnostech. Takové SAXO 1,5D je v dané ceně bez potíží, výdaje jen na naftu a olej. Pozor jen na pořizovací náklady v případě ekopoplatku. Podobné vozy jsou VW Polo, Peugeot 206, ...
Někomu ale nemusí v daném věku vyhovovat nízké sedadlo - zvláště při přechodu z 806tky...
Doporučuji vzhledem k tomu,že jsem také seniorka (řidičský mám už dlouho,ale nejezdila jsem 20 let) autíčka ,která mají vysoký posed a to jsou Opel Agila ( Fiat Panda, Suzuki Wagon R aj.) .
Má pohodlné nastupování,větší kufr a jelikož je krátký, dobře se parkuje.Dala jsem za něho 40 + příslušné poplatky,pojištění,výměna ojeje a nemzrnoucí směsi takže do 46 tisíc je vejdete.
Nevím jakou máte situaci v rodině-finance,vztahy a další! Ale jet třeba 2-3xtýdně 2km na nákup do kaufu nebo tesca piškotem 806 mi přijde trochu jako zbytečnost ,toto by v pohodě zastal malý p106.Na druhopus tranu-záleží jak často budete to které využívat,kdo bude to které financovat ! Musíte si sama vyhodnotit dle rady předchozích rádců!
Doporucuju auta s malym obsahem 1.1 benzin, Fiesta, Matiz pripadne ruzna takova ta ne prilis pekna mala auta (Korea, Italie apod) pripadne s nejakou hnusnou barvou, ktere nikdo nechce, kam patri i ten Matiz apod, je to za levny peniz a dokonce to ma naprosto minimalne najeto a neni to starsi nez 10 let...
Dalsi vysoke naklady jsou nesmysl, takhle plosne to nelze rozhodne rict. Je to stejne zhodnoceni jako kdyz pubertak mluvi o 50tiletych, ze jsou tesne pred smrti a laduji se praskama. Koupil jsem kdysi davno, ani nevim uz kolik let to je zpatky, Fiestu za 23tis a menil jsem na ni jen olej a brzdove desticky a jednou svicky a byl s ni 4x u more... Segra ma prave ten Matiz, dala za to 60tisic a melo to najeto 40.000tkm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.