Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poprvé v soláriu - jak to tam chodí??

Od: vaska* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, k Vánocům jsem dostala pernamentku do solária. Nikdy jsem tam ještě nebyla. Hledala jsem na internetu nějaké všeobecné informace, ale nic jsem nenašla. Nejvíce by mě zajímalo, jestli do solárka může jít každý (nebo záleží na typu pleti), jestli je solárium méně zdravotně závadné než sluníčko, jak to v tom solárku chodí, tak nějak všeobecně, jestli se tam člověk opaluje úplně nahý nebo ve spodním prádle (možná blbý dotaz, ale ráda bych se vyvarovala nějakému trapásku :) ) no a pak mi někdo říkal, že do solária musí mít člověk speciální brýle, tak jestli je pučují nebo si je musí člověk obstarat. No a kdyby někdo našel nějaké stránky, kde by byly všeobecné informace o soláriu, tak bych byla moc ráda.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

2x

Brýle ti půjčí, ale jde to i bez nich - musíš mít ale pořád zavřené oči! Jestli se opaluješ nahá nebo v kalhotkách, záleží jen na tobě - jestli třeba budeš chtít porovnat podle kalhotek jak moc už jsi se opálila. Škodlivé to je, samozřejmě, stejně jako nadměrné opalování na sluníčku, ale jestli budeš na solárko chodit jednou do týdne, tak buď v klidu :) Abys ale i tohle malé riziko minimalizovala, kup si od obsluhy v solárku speciální krémy. Stojí tak 100-200,- Kč, podle obsahu lahvičky.

bberi*
hodnocení

1x

Záleží jaký typ pleti máš a podle toho přizpůsobit délku opalování.Speciální kosmetiku ti poradí v soláriu.Opaluješ se nahá.Brýle Ti půjčí.

tigrine*
hodnocení

1x

Ahojky všem "solárním nadšencům" *slunce*Solárko máme doma, tak Vám zkusím říct, co je fajn, co ne - před tím, než se rozhodnete pro solárium , užívejte betakaroten - aspoň 14 dní - podporuje zhnědnutí a je prospěšný i v mnoha dalších věcech...A když už se jdete solárnit, tak hlavně umýt všechny parfémy, deodoranty - ty by mohly způsobit skvrny, u holek hlavně odmalovat a odlíčit obličej!Potom je dobré koupit si v lékárně nebo v soláriu krém nebo olejíček a kvalitní balzám na rty - to záleží na tom, co Vám osobně je příjemnější ...doporučovala bych krém - nejste po tom tak ulepení... Samozřejme, že nejlepší je opalovat se bez plavek.Když jsem chodila do solária ve městě, tak jsem se mohla v místosti zamknout a vyhnout se tak nějakému trapasu *hi*.Pak je ještě fajn sundat ty řetízky jak už to bylo zmíněno...

Tak pěkné opálení! Léto je ještě daleko!;)

majkl*
hodnocení

0x

Ahoj, já byl dnes v solárku poprvé, ptal jsem se tam na podobné věci, jako ty, tak to mám čerstvě zažité a na netu jsem našel informací celkem dost:

cyklobar.cz/...

studiomirka.cz/...

Solárko by neměli navštěvovat lidi s fototypem 1 (zrzaví, pihy, na sluníčku se hned spálí, apod.), ostatní fototypy jsou v pohodě, jenom by měli podle svého fototypu a výkonu solárka přizpůsobit čas, po který se budou opalovat. Já jsem fototyp II nebo III a dal jsem si 8 minut, myslím, že to je na poprvé OK.

Zdravotní závdanost je závislá na na četnosti návštěv - když to nebudeš přehánět, není problém.

Většina lidí se opalují nazí, hlavně je nutné sundat šperky, řetízky, apod.

Důležité info ohledně očí - v soláriu musejí mít k dispozici ochranné brýle (malé, podobné plaveckým brýlím). Někde se uvádí, že stačí zavřené oči, jinde naopak trvají na brýlích a zároveň zavřených očích - pro jistotu bych volil tu druhou variantu = brýle + zavřené oči.

a co sprchování po solárku? někdo uvádí, že by se nemělo po solárku několik hodin sprchovat, prý se "umyje"pigment. Myslím, že je to nesmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]