Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr šicího stroje

Od: vklus odpovědí: 15 změna:

Otázka hlavně pro dámy. Můžete chlapovi poradit jak vybrat alespoň trochu slušný šicí stroj s cenou do tak 2500kč? Najel jsem na Heureku dal cenový limit a vypadli mi šicí stroje Singer jako oblibené a dobře hodnocené, ale už se vůbec nevyznám v jejich označení a který je lepší či horší.

Má to být dárek pro mamku, která doteď má starší šicí stroj Veritas Famula 4891 (mám tu od něj dokonce ještě návod se záručním listem), který jsem jako dítě trochu rozhasil.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Doporučuji se zeptat mamky, co by u šicího stroje uvítala, jaké funkce. A jaký druh látek na něm bude šít. Až pak vybírat. Když bych soudila podle sebe - nikdy jsem neměla šicí stroj automatický, ale vždycky mechanický, ale ve vyšší cenové kategorii, než uvádíte. A pokud možno s kovovými součástkami, aby ten stroj taky něco vydržel. Stroj jsem kupovala zde - mají solidní jednání, i ceny.

doplněno 17.05.15 17:30:

Tak u těch oprav riflí bych byla na pozoru, abyste vybral dost silný šicí stroj. Rifle jsou většinou ze silnější látky, navíc ve více vrstvách, tak aby to ten stroj vůbec prošil.

vklus
hodnocení

No jo ale jak to poznám? Když se divám na specifikace tak tam kecají o všem možném. Ve výběru mám prozatím dva typy.

sici-stroje.heureka.cz/...

a

sici-stroje.heureka.cz/...

Ten druhý co jsem se dočetl má i něco jako overlock a víc programů což by mohlo být lepší.

S těmi více programy se to má stejně jako spračkou. Na každé je 20 programů a všechny používám 2 nebo 3. Občas některý na vlnu. S mobilem je to stejné. On umí hodně věcí, ale každá z nás, když nejsme úplně nejmladší, používáme volání, sms, někdy foťák, někdy rádio. Tečka. Totéž to bude se strojem. ;) Stáhněte, vytiskněte a dejte mamce vybrat. Bude to lepší, než překvapení jako dárek.

esme*

Pozor na ten Guzanti, podle toho co píší není určen na šití silnějších materiálů, takže džíny nebo montérky budou problém.

Overlock, pokud ho vysloveně potřebujete, je lepší koupit jako samostatný specializovaný stroj, pochybuji že by tyto kombinované šily stejně dobře a kvalitně. Na běžné domácí opravy je asi zbytečný.

sonyboj*
hodnocení

1x

V této cenové relaci to asi nebude lehké poradit. Jak už tu bylo zmíněno, záleží na tom, jaký materiál a v jakém množství se na tom bude šít. Pravda je, že staré kufříkové Veritasky zvládaly i falcové stehy na džínách a celtovině. Osobně jsem na ní ušil stan z těžké celtoviny s falcovými stehy ze čtyřiceti čtverečních metrů látky. Toho bych se u dnešních strojů bál. Jinak pro normální občasné šití typu zkrácení a založení kalhot, nějakého toho heftu, nebo přišití flastru je to asi jedno. Koukal bych se spíš po praktickém využití, než po obrovském množství nadbytečných funkcí.

uska*
hodnocení

0x

Také jsme měla stařičkou mašinku Veritasku, byla stolová zabírala moc místa. Přešla jsem na Singrovku, můj typ se již nebyrábí, ale šiji na ní záclony i obšívám koberce. Sroj k nezaplacení. Vyberte co nejmémě funkcí u stroje, já třeba nikdy vyšívání nepoužila, nevím jak vaše mamka.

hodnocení

0x

My máme Brother asi za 2500Kč to vůbec nedoporučuju. Předtím jsme měli taky ještě máme něco od Veritas a šije to super.

host*
hodnocení

0x

Stará šlapací Singer nebo podobné (Lada a jiné) byly bytelné, prošily i stanové plátno, džínovinu, mechanické díly pevné, výborná konsturkce. Budou šít i za sto let.

Veritas (z bývalé NDR) už má elektormotorek s pedálem pro rozjezd a šití, a se dá použít na šití normálních látek, obruby potahů, ale i jemné látky, dá se nastavit síla utahování, délka kroku i několik druhů šití. Obvykle se používá rovný steh dopředu a občas kousek popojet dozadu a cik-cak steh pro lemování. Švadleny umějí i obšívat knoflíkové dírky a další kouzla. Veritas pro takové to domácí obšasné šití vyhovuje.

Nové moderní stroje asi umějí úplně všechno..

Stejně důležité jako šicí stroj je správná volba nití, ale to je jiná kapitola.

vklus
hodnocení

Halóóó četl tu někdo zadání kromě mě, který ho psal?

doplněno 17.05.15 13:44:

A mě za blbé odpovědi zablokovali normální psaní.

hodnocení

0x

Maminka určitě nešije od rána do večera, jako profesionál, od záclon až po boty. Na běžné, domácí šití, by ta Singrovka, za ty peníze, mohla být ideální. ;) Taky jsem v Heurece poklikala, abych se koukla na konkrétní typ, ale za tu cenu, kterou uvádíte, jsou skoro nastejno. Já si myslím, že bude spokojená, když si na něho zvykne. Ale já bych to s ní zkonzultovala. Bude mít dlouho radost. Při vybírání, při těšeníní, při vybalování a pak při používání.

vklus
hodnocení

Kdepak opravdu nešije nonstop. Spíš občas nárazově něco málo zašije, ušije od správky riflí přes ušití povlaku na polštář a podobné. On i ten starý Veritas kdyby fungoval jak má by stačil, ale bohužel dosluhuje. Ale řekl bych, že ani mamka neví co by měla chtít. Co si pamatuju tak mluvila o entlování, pružném stehu (asi).

hanher*
hodnocení

0x

Manželce jsem na takovéto občasné domácí šití koupil Singer 2250 a za ty peníze si ho nemůže vynachválit.

Navíc je u něj záruční doba 5 let.

kl*
hodnocení

0x

Dobrý den,

mohl byste mi PROSÍM nafotit ten návod na Famulu 4891? Mám doma Famulu 4691 bez návodu, ale dle mého bádání po netu je návod shodný, jen nikde není dostupný. Byla bych Vám za něj velice vděčná! leva-katerina & seznam.cz

hodnocení

0x

SINGER 8220 ... 2. místo v hodnocení dTest, a myslím, že dTestu se dá věřit!

urus
hodnocení

0x

Dobrý den, já používám tento stroj a jsem s ním velice spokojena, je to sice drahá záležitost ale vyplatí se investovat. Jinak pokud opravdu potřebujete do této cenové kategorie tak je to asi jedno co vyberete, ty singry jsou v této cenové kategorii skoro na jedno brdo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]