Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jídelníček - hodnocení

Od: rachelrachel* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, jak byste prosím zhodnotili tento jídelníček (holka 18 let) a jakou si myslíte že bych podle jídelníčku měla mít postavu?

Díky

1. den

snídaně: vločky, podmáslí, jablko

svačina: jablko

oběd: ryba mahi se zeleninou – mrkev, okurka, cherry rajcata 2 celozrnné chleby (80g) s tvarohem

odpoledne: jablko, celozrnný chleba s tvarohem a řeřichou, bílý aktivie nápoj, salátová okurka, miska hrášku

večeře: rýže a kuřecí kousky, jahody 200g

byla jsem vzhůru 18 hodin, sport – volejbal o Tv

2. den

snídaně: 2 banány, vločky, podmáslí,

svačina: celozrnný chleba 80g se sýrem – 20% eidam

oběd: rýže s krůtími kousky

odpoledne: cel. chleba 80g se sýrem 20%, banán, 2 kiwi, jogurt ovo fit ananas, banán, hruška, 2 plátky chleba 50g s tvarohem a bazalkou, ředkvičky, chery rajčata

vzhůru 19,5 h, atletika trénink

3. den
snídaně: podmáslí, hruška, slunečnice

svačina: 2 kiwi, hruška

oběd: kuře, brambory, řeřicha, pažitka, ředkvičky

večeře: cel. chleba 50g, cottage, rukola, ředkvičky, 2 rajčata, kuřecí maso, večer: 100 g kešu

14 hod vzhůru, brusle 30 min

4. den

snídaně: 2 cel. chleby 50g se sýrem a řeřichou

svačina: čtvrtka žlutého melounu, kiwi, jablko

oběd: rýže, řeřicha, vařené vepřové s mrkvi

odpoledne: přesnídávka bez přidaného cukru se slunečnicemi a vlašským ořechem, 4 bombony ricola, jablko

večeře: rýže, vařené vepřové s mrkvi

večer: čtvrtina medového melounu
Spinning s posilovaním, den 15,5 h

5. den

snídaně: sypané müsli s podmáslím

svačina: ricola 2, 2 mala jablka, 2 kiwi

oběd: vepřový vývar s pažitkou a cibulí, kure s bramborami

odpoledne: 2/3 jablkového vločkové štrůdlu (vločky, bílý jogurt, voda, med, skořice, jablko), 3 mala jablka, 1 ricola, 2 mala jablka

večeře: celozrnné špagety s mozzarellou a 10% sýrem

sport – nic, den 15,25 h

6. den
snídaně: vločkový štrůdl 1/3

svačina: ricota, banán, jablko

oběd: pangas, jablko

svačina: 2 chelby 50g s tvarohem, jablko, ricola, 2 kiwi, 2x ovofit visen, banán

večeře: restované kuřecí maso s cuketou, 2 chleby 50g, rukola

večer: ricola 4

30 min beh + volejbal o Tv, 18 hod den

7. den
snídaně: vločky, slunečnice, kokos, podmáslí, brusinky

svačina: banán

oběd: 4 chleby 50g s tvarohem a ředkvičkami

svačina: 2 banány, 2 hrušky, kus kus s hráškem

večeře: 2 chleby 50g s bílkem, rajčaty a tvarohem

večer: jablko, 2 ricoly

trénink atletika, 18,25 h den

8. den
snídaně: sypané müsli s podmáslím a brusinkami, banán

svačina: chleba se sýrem 20%, 2 banány

oběd: brambory, mandarinka

odpoledne: 2 hrušky, oříšková tyčinka De Nuts, napoj bila activie

večeře: plátek chleba 50g, mozzarella, kuřecí kousky

sport – nic, den 18 hod

9. den
snídaně: sypané müsli s podmáslím

svačina: jablko, chleba s rajčaty a tvarohem

oběd: brambory, oříšková tyčka De Nut

svačina: 2 chleby s tvarohem a rajčaty, jablko 3x, pomeranč 2x, 6 vlašských ořechů

večeře: cottage s chlebem, rajčaty a bazalkou, jahody

sport – nic, den: 20,25 hod

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, postava se zřejmě podle jídelníčku nedá určit. Také nevíme, jestli tento přesný rozpis plánujete nebo se jím řídíte již dlouho. Trochu to připomíná vojenský jídelníček v rozkazu - tvrdý režim a žádná odchylka. Zdá se, že sportujete, tak také podle druhu sportu, resp. vydané energie se musíte stravovat. Já bych si brambory s tyčinkou k obědu nedal, ale jestli Vám to chutná=? Připadá mně to celé Vaše hubnutí moc technické a ani nevíme, jestli hubnout potřebujete nebo ne. Zdravím!

doplněno 15.05.15 09:10:

Otázku jste vložila do rubriky Hubnutí, tak se dalo předpokládat, že řešíte nadváhu. Pokud jste se svou postavou spokojená, nemáte pocit hladu nebo únavy, cítíte se zdravotně ve skvělé kondici, slouží veškeré orgány i paměť - tak to bude v pořádku. Ostatně, můžete ten jídelníček i měnit, když to není vojenský rozkaz.

rachelrachel*
hodnocení

Není to jídelníček na hubnutí, je to jen sepsané to, co za den sním, aniž bych si dávala pozor na to, co jím. Stravuji se ve školní jedelně a ten den jsem z jídla snědla jen brambory a pak jsem si vzala tyčku, která mi zbyla ze svačiny. Podobný jídelníček mám přes 3 roky.

fakirka

Nevíme kolik čeho sníte. Kolik vloček, jaký chleba atd.

rachelrachel*
hodnocení

Vloček asi 100 g a chleby střídám mezi těmito:

Jídelníček - hodnocení
Jídelníček - hodnocení #2
Jídelníček - hodnocení #3

iz*
hodnocení

2x

To vypadá jak dieta pro Halinu ...

Pokud nepotřebujete zhubnout, je to příliš drastické,

některé kombinace Vám snad ani nemohou chutnat.

Měla byste vynechat dvacetiprocentní "vikslajvant" (se sýrem to nemá nic společného). Místo dvou plátků "umělého" si dejte jeden plátek (45 %), obdobně s mlékem, podmáslím, tvarohem. Vynechte jogurty "ovofit" a podobné výrobky, místo nich si namíchejte selský jogurt s ovocem ("nasladko") nebo se zeleninou ("naslano") ...

Místo "sypaného müsli", "tyčinek" a bombónů si připravte müsli vlastní, dfoplňujte ovocem, hrozinkami, ořechy a medem, před mlékem nebo podmáslím bych k müsli jedla spíše "poctivý" bílý selský jogurt.

V jídelníčku máte hrozně málo zeleniny, málo masa a žádné luštěniny ...

———

Postava se z jídelníčku určit nedá.

Jestli se takto stravujete už tři roky, divím se, že jste ještě někde "nezkolabovala" ...

rachelrachel*
hodnocení

Kolikrát týdně by se mělo jíst maso?

Jinak selský jogurt, luštěniny také jím, jen jsem to zrovna neměla teď.

stirecek*
hodnocení

0x
Masa tam máš az az. Spíše bych omezil nebo spíš vysadil živočišné bílkoviny z mléčných výrobků, sýrů apod. Nahradil bych je lusteninami, více ovoce a zeleniny. Kromě dalších detailů se jedná o zdravý jídelníček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]