Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začala sem jíst zdravě

Od: terez* odpovědí: 13 změna:

Ahoj všichni, již třetí týden držím dietu,spíš jim zdrave než posledne,dívám se na všelijaké recepty na facebooku,jsou fakt chutné,takže se necitim hladová. snažim se když mám volno v práci což je dvakrát nebo třikrát do týdne behat do lesa, cca 20 minut a chuze,nevydržím zatím behat půl hodiny v kuse...mám silné nohy práve ty bych chtela mít štíhlejší..pevnejší.. na kolo se taky chystám až je budu mít, jinak delám i dřepy udeám jich 100. Chtela bych vydržet ješte mesic, a pokračovat v té strave abych zas nepřibrala,myslíte že se mi podaří takto zhubnout aspon 6kg? nebo více? Kdo má zkušenosti,nebo ví poradte prosím vážím no vlastne ted nevim:D vážila sem se před třemi týdy práve a řekla sem si že se svážím až za mesic abych vedela kolik sem vlastne zhublA,RADEJI na váhu ted nejdu:D mela sem 67 kg, meřím 165.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. A co zdravého konzumujete? A ty Vase drepy jak cvicite? Je totiž drep a drep. Jeden vám bude ničit kolena, ten druhy tak moc nee... hodné záleží na technice cvičeni. A jestli zhubnete? Ano, pokud vas energetický výdej bude vyšší než příjem.

stirecek*
Ta poslední věta není pravda...
doplněno 15.05.15 19:39:

už jsem to tady psal vícekrát...nezáleží na vydaných kalorií, ale na tom, jak je vydáme. Pokud bude cvičit dřepy, ve svalu dochází k zakyselení, spalování se pohybuje v anaerobním pásmu a tam se tuky nepálí, jen svalový glykogen a ten si organismus zase doplní. Cvičení nebo běh je na hubnutí neúčinný, i kdybys vydal desetkrát více kalorií, tuky se pálí jen za přístupu kyslíku a nejvíc (až 80-90%) tuků se spálí hluboko v aerobním pásmu, tepově vyjádřeno někde okolo 100-120tepů dle aerobní kondice dotyčného. Jenže tahle aerobní aktivita by měla trvat nejméně hodinu, lépe dvě, poněvadž u netrénovaného, pravidelně nesportujícího člověka se začnou tuky pálit až po cca 20-40minutách aktivity. Ono totiž ten svalový glykogen je nejlíp a nejrychlej dostupný, organismus bere z něho. Jenže tyhle zásoby jsou v těle omezené a potřebují je další orgány a hlavně mozek. Jaklmile po nějaké době začnou zásoby svalového (Jaterního) glykogenu klesat, organismus je začně šetřit pro tyhle orgány a začne štěpit tuky. Pokud ovšem člověk začne pravidelně trénovat pod aerobním pásmem, tělo si navykne a bude čerpat tuky dříve, to se dá pravidelnou aktivitou natrénovat, rozvíjí se tím tukový metabolismus. Ale jak jsem psal, musí se trénovat hodně v nízkých tepech, jednou se přežene na pár minut a tělo další dlouhou dobu jede jen na cukry, protože hormonální řízení drží organismus v pohotovosti. Vyjde ho to "levněji" držet vyšší"otáčky" než neustále zpomalovat a zrychlovat, protože tohle stojí mnohem víc.Proto je na hubnutí nejlepší sport chůze nebo pomalá jízda po rovině na kole s délkou trvání alespoň dvě hodiny. Ale nejvíc záleží na stravě, protože pokud člověk na jedné straně se snaží tuky pálit a na straně druhé je do těla dodává zpět, nemá sportovní aktivita žádný význam. Ta to hubnutí jen urychlí, ale hubnout jde i bez pohybu.

dam®

Prosím, na co si dát pozor u dřepů? Každopádně hodnotím jakoukoliv snahu o udržení si kondice a fandím...

eulalie*

I správně provedený dřep je malé umělecké dílo. A ne každý je umí dělat správně...

eulalie*

Vysvětlete, proč není poslední věta pravdivá... Ale nějak rozumně

joudic*

mozna to myslel tak, ze fyzicky vydej, protoze v jine otazce se resilo, ze shodit lze i bez pohybu... nicmene energeticky vydej je ohromny (na to, ze se jen sedi) i pri 12h sezeni u PC, obzvlast pokud se opravdu pracuje a zamestnava se mozek

terez*
hodnocení

mohu si dát do ovesné kaše skořici nebo kokos strouhaný? ovesné kaše jim natural sou dobré,zdravé,budu ted jezdit na kole třikrát týdne, a jinak když mám čas večer si udelám 100 dřepu,každý den,pomuže mi to k tomu abych shodila zadek či stehna,? jak dlouho ale?

stirecek*

Ovesná kaše je široký pojem, ale vnhodná není. Někdo do toho dává mléko (tuky) nebo máslo (tuky) a jste opět na začátku. Rozmačkejte si banán a do toho si nasypte ovesné vločky, popř z lidlu

doplněno 15.05.15 20:04:

obsahují ořechy, zdravé tuky. Ale jen 50 gramů a do toho klidně nakrájet jabko, pomeranč atd. Celkově byste se měla zaměřit na zásaditou čerstvou stravu, jakékoliv polotovary nejsou vhodné. nejhorší je mouka, mléko maso...

Začala sem jíst zdravě
joudic*

no to uz je jen "koreni":) ale pozor, ovesna kase neni uplne nejvhodnejsi do diety, ma strasne moc kalorii na malo gramu. Tak jasne ze cviceni pomuze, ale zas se nepredrete ;)
65g vlocek (to je tak do dlane) ma 1089kJ kaloricketabulky.cz/...
7 salatovych okurek (1,5kg! :) ) ma 1008kJ kaloricketabulky.cz/...
5 bilku + 2 zloutky + 1-2 tenke krajicky chleba je take skoro stejne kJ jako ta troska ovsa a to uz je velke poctive jidlo (volske oko, vajecina), ktere budete mit problem snist az nebudete mit roztazeny zaludek

doplněno 15.05.15 19:26:

napriklad zelna polevka s bramborem (bez zahusteni) z jedne 600g sklenice sterilovaneho zeli je jidlo na cely den pro jednoho, a taky ma jen 1000kJ atd atd

joudic*
hodnocení

1x

na vahu se musi lezt casto, aby clovek vedel, zda ma dana taktika smysl nebo ne, nejlepe rano nalacno po provedeni vsech "odkladacich ukonu" :) Digitalni vaha s desetinnymi cisly je na to super, stoji to uz strasne malo, myslim ze moje stala 200?, pokud ani za 2 dny se nepohne vaha ani o deko, neco je spatne :) A presne jde videt, ze kdyz si clovek dal neco v noci, ze to je jen troska na uklidneni zaludku, ze vam to vaha rano vrati a cely den hubnuti byl k nicemu vlastnim selhanim. Jak uz jsem dnes nekde psal, jde zhubnout hodne i bez pohybu a dokonce s litry piva, ale musi se upravit jidelnicek aby v nem nebyly sacharidy (napr brambory) a ZADNA mouka, tmavy netmavy, cerealni necerealni, proste zadna mouka :) Jinak ze zacatku jsou super vodove polevky bez oleje nebo jen s kapickou + zelenina atd a hodne dalsich tekutin jeste i k te polevce, krasne to cloveka protahne a odvodni.

Je treba naucit zaludek, ze proste vic nedostane a staci par dni a telu razem staci mala svacinka na 3h a to je idealni stav :)

doplněno 14.05.15 15:52:

zalezi, co se hubne, pokud speky je dulezite hlidat progress, pokud se jen vyrysovavate a cvicite na svaly a postavu, tak je to neco jineho a vaha samozrejme nepodava spravne vysledky o progresu... podle udanych cisel tazatelky si troufnu tvrdit, ze tady jde o speky :)

doplněno 14.05.15 15:58:

respektive pokud nekdo chce zhubnout treba 2kg tydne, aby zmizlo bricho a stehna, neni mozne, aby vaha vic nez 2-3 dny stala na stejnem cisle, vaha musi jit po malych kruccich dolu...

doplněno 14.05.15 23:48:

jinak dam super tip na hubnouci/ocistnou vodovou polevku pro jednoho cloveka:

5L kastrol (i vody),
20g nalamanych spaget (cca 20ks),
pul pytle mrazene zeleniny (bez porku, znici chut a neni to dobre (do "kureciho" vyvaru porek ani kvetak nepatri)),
kavova lzicka olivoveho oleje max (kdyz tam neni zadny tim lip, ale chutna to lepe a telo stejne trochu oleje potrebuje),
susena petrzel nebo polevkove byliny apod,
vegeta (cim vic, tim lip, slanost spusti "splavek"),
1-2 hroudy porcovaneho mrazeneho spenatu,
kureci stehenni rizek (ale bacha jen 1/3 stehenniho rizku)
Nechame provarit, dokud se rizek neuvari, vylovime ho, parkrat prorizneme a rozmackame vidlickou a hodime zpatky. Ten den nejime nic jineho nez tu polevku, musi se snist cela, vsech 4-5L pro jednoho cloveka. Polevku jime cely den od rana do vecera, dokud ji nesnime celou. Muze se jist i v noci.

Predpokladany prubeh:
Polevku ze startu jime dokud nejsme plni, zhruba po 2L snezene polevky prichazi "prutokovy ohrivac" a zachod se stava nasim kamaradem. Ikdyz ma polevka 5L stale doplnujeme dalsi tekutiny napr caj. Toto je vynikajici start kazde diety. Nikdy jsem ji nevaril dele nez 3 dny. Nikdy si nekupujte projimadlo (jsou lidi kterym to prijde normalni) uvarte si radeji tuto polevku.

Dale pokracujeme v tydnu zeleninkou, semtam pouze jeden krajicek chleba treba s rajcaty, jen pokud "psychicky" chybi pevna strava (max 1 krajic denne!) Ale neznamena to, ze pecivo je dovoleno.

A nejdulezitejsi hubnouci poucka, kazde, i zeleninove jidlo (salatek, treba okurkovy apod), ruzne hnusne zrni (ja to nejim) musi byt mnamka, nesmi to byt tak, ze krivite hubu i pri pomysleni na to jidlo, co se chystate jist! Jakmile se budete tesit az si date normalni chutne jidlo, jste ztraceni! Protoze si ho fakt date a je to v prdeli, zahy zjistite, ze misto tydnu diety a trapeni jste mohla jist uplne normalne a vyslo by to nastejno... a to je chvile, kdy optimismus odpada a clovek si zacina myslet, ze nezhubne, a nebo zacne hledat zazracne prasky a jine picoviny a diety.

fakirka

Dovolím si odporovat, lézt na váhu každý den není dobrý nápad. Akorát znervozníte. Lidské tělo nefunguje tak, že jeden den se najíte méně a zhubnete do druhého dne. Ale jednou týdně ráno nalačno a po vyprazdnění se určitě zvažte.Jinak souhlasím.Omezit sacharidy a přidat bílkoviny a zeleninu.

kutululu

Přesně tak, u hubnutí hlavně ani tak nezáleží na váze jako spíš na centimetrech. Já držela 13 týdnů dietu, dělala u toho aerobní cvičení a zhubla jsem jen 3kg. Ale ve výsledku jsem zhubla o dvě konfekční velikosti ;)

fakirka

JJ, centimetry jsou nejpřesnější. Protože cvičením přibývají svaly a ty jsou těžší nežli tuk;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]