Nejlepší dezert

Od: Datum: 13.05.15 12:44 odpovědí: 24 změna: 26.05.15 06:53

Poradí někdo recept na super dezert pro milovníky sladkého?*hi*


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: milujisladke
Datum: 13.05.15 13:04

Prosíím..*modla* Potřebuji udělat ňáký dobrý dezert pro moji rodinu, ale došly mi nápady..*nevi*

Od: wamp®
Datum: 13.05.15 13:24
avatar

Tohle jsou mé oblíbené roládky.Zapráší se po nich ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.05.15 13:39
avatar

U nas frci medovnik, daleko lepsi, nez kupovany. Zena ted delala rebarborovy kolac s pudinkem a posypkou - byl vynikajici

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.05.15 20:08
avatar

Rebarborový koláč je bezva. Ale dcera říkala "Ten koláč s pórkem už mi nepeč."

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.05.15 07:00
avatar

Rebarboru miluji a koláč z kynutého těsta dělám několikrát za sezonu. A taky rebarborový miluji krambl, ten dělávám také. Někdy i klidně z jablek nebo drobného ovoce. Ale z rebarbory je nejlepší. http://www.mytaste.cz/click/index/513778/?site=pepato.eu

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dako®
Datum: 13.05.15 13:47
avatar

U nás máme nejvíce rádi buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou, napíšu vám recept, ale možná že ji znáte.

4 celé vejce, 18 dkg cukru vyšlehat. Přidat 1dcl oleje, 20 dkg mouky polohrubé, kypřící prášek. Vše smíchat a dát na vymazaný a vysypaný plech. Na syrové těsto nalít cik-cak uvařený vanilkový pudink z (800 ml mléka a dvou pudinkových prášků) a dá se péct . Pak se nechá chvilku vychladnout a na vrch rozetřít 3 zakysané smetany. Posypeme skořicovým cukrem, nebo strouhanou čokoládou.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 13.05.15 20:10
avatar

Není to špatné ani s malinovým nebo čokoládovým pudinkem.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.05.15 14:02
avatar

U nás medovník a na http://www.toprecepty.cz/rece…eho-medovniku-na-velky-plech/ je spousta receptů,podle kterých zkouším a vždy mají úspěch.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: zigzag
Datum: 13.05.15 14:20

http://www.recepty.cz/recept/misa-rezy-1925 ...míša řezy vedou,ale i roláda plněná šlehačkou ( pařížskou neb bílou )jsou výborné

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.05.15 15:09
avatar

Absolutně nejlepší je správně udělaný cheesecake ze sýru Philadelphia (ne tvaroh ani Lučina a podobný náhražky *bzum*). Nebo pravé tiramisu (opět - z mascarpone!). Tyhle dva dezerty bych snědla na jeden zátah a bylo by mi to jedno. :-P

Ohodnoceno: 1x
 
Od: milujisladke
Datum: 14.05.15 07:02

A můžu se zeptat kde je k dostání sýr Philadelphia?:) Nikde ho nemůžu sehnat..*nevi*

Datum: 14.05.15 19:53
avatar

Dá se koupit v každém větším supermarketu. Určitě bývá v Bille (i těch menších). Viděla jsem ji i v Kauflandu, Tescu atd. Bývá asi po 250 g za 50 kč, na jeden cheesecake jsou potřeba asi 2-3 balení, takže je to docela drahá záležitost. Ale jak říkám, chuťově i vzhledově úplně něco jiného než z tvarohu nebo Lučiny. Ještě je možné použít Ricottu, ta stojí kolem 40 kč, takže je levnější, ale taky dobrá (a je to pořád cheesecake).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.05.15 16:19
avatar

V neděli jsem dostala kus pečeného čískejku (cheesecake). Byl úžasný a já jsem si vzpomněla na maminku, která tuhle dobrotu pekla a pak i já, po dlouhé roky. Dělaly jsme ho buď z kynutého těsta, ketré bylo dost tuhé a hodně mastné, anebo z prdopu. ;) 50 hladká mouka, 20cukr, 2 vejce,1 hera,1 lžička sody nebo celý prdop, 2 lžíce mlíka. Tohle tužší těsto ozválet na dva pláty a mezi ně: kilo tvarohu, 2 vejce, 3 lžíce cukr + vanilkový. Upéct. ;) Tahle dobrota, kterou svět objevil pod názvem čískejk, je pečená i nepečená a stojí za vyzkoušení. Receptů je plný net.

doplněno 14.05.15 07:13:

Oli, máte pravdu. Moje chyba, nenapsala jsem, že jsme pekly tvarohové řezy, které se chutí velmi podobaly čískejku. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.05.15 17:56
avatar

Nic proti, ale tohle není žádný cheesecake. Cheesecake je dělaný ze sýra a sušenek, ne z tvarohu nebo dokonce kynutého těsta! *stop* Tvaroh + těsto je prostě tvarohová buchta a s cheesecakem nemá nic společného. To je jako kdybych udělala bublaninu, a říkala, že je to táč. Oboje je přece těsto+ovoce, že ano? Navíc dva pláty... tohle opravdu nemá s cheesecakem vůbec nic společného. Když už někdo nechce cheesecake dělat z philadelphie (protože je přeci jenom docela drahá), tak je možné použít třeba lučinu nebo žervé. Ale určitě ne tvaroh. Neříkám ale, že tvarohové buchty nejsou dobré, jen je třeba dávat pozor na terminologii. Brownies taky neděláte z Granka... ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.05.15 17:17
avatar

Dobroty mi peče maminka, já jsem líná ale rychlý dezer upeču. Piškot-vyšlehat 6 celých vajec, dvě lžíce vody, co vejce to 1 lžíce cukru-vyšlehat do husté pěny, přimíchat (já šlehám a nic se nestane) co vejce to 2 lžíce polohrubé mouky, citronová kůra a trocha rumu. Naleju na vymazaný plech, upeču, pak překrojím na 2 nebo 3 pásky a po vychladnutí pomažu tvarohem smíchaným se zakysanou smetanou, cukr a kakao, Naskládám na sebe, horní patro většinou jen pocukruju, někdy pomažu tou náplní a nastrouhám šupinky čokolády, jindy zase potřu rozpuštěnou čokoládou (záleží jak moc se mi chce), někdy místo tvarohu udělám ořechy (spařím mlékem, osladím nebo smíchám s marmeládou). Žádný super dezert to není ale ke kávě bohatě stačí.

doplněno 14.05.15 10:53:

Kolikokoli, máte jistě pravdu ale já jak slyším ty cizokrajné názvy..., česká "buchta" je 100x lepší. Dcera všecky ty mufiny, cappace- kapkejk nebo jak, cehesecake-čískejk, dělá, dobré ale., Když chci zákusek aby to vypadalo a chutnalo, vybírám zde http://www.zorka.estranky.cz/…ky/recepty/rezy_-zakusky.html Na chalupě dělám často "mraky" snadné a jen se po nich zapráší. A jak říkám, není nad tvarohový, koláč ještě lépe frgál s tvarohem a švestkovým nebo hruškovím povidlím, ten můj sice nevypadá jako ty co prodávají na akcích za nehorázné peníze, těsto roztáhnu na plech s papírem (tenká vrstva), tvaroh, na část povidla, na část mák, ořechy, loupané šupinky mandlí-zatím si nikdo nestěžoval a rozhodně nezbyde. Když chci opravdu dobré Tiramisu jde do italské restaurace ale to musím počítat, že kousek stojí 65,- + káva je víc jak 100,- 2x za rok si to dopřejeme. Jinak si to Tiramisu netiramisu koupím v Penny za 50,-krabička nebo udělám z tvarohu, mascarpone je drahá sranda.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 14.05.15 20:03
avatar

Že se něco jmenuje cize neznamená, že je to špatné. Prostě je to jenom dobrý recept, který vymysleli v cizině a u nás není moc známý. Osobně nemám moc ráda tradiční české buchty, protože jsou (na mě) hrozně těžké. Dává se tam často hodně tuku, Hera atd. a taky hodně cukru. Tvarohové ale jsou výborné. Miluju i tvarohové bábovky, prostě cokoli s tvarohem :D (ale jak říkám - spíš jednodušší a lehčí než ještě vrstvy dalších přísad). Tiramisu si dělám tak 4x do roka, z Mascarpone, ale dělám si jen z jednoho balíčku, takže je toho málo. Vyplatí se. Když používám tvaroh, tak udělám vrstvu piškotů - tvaroh - ovoce (hrozny, meruňky, jahody... co zrovna je) - tvaroh - piškoty a tahkle asi 2-3 vrstvy a je to výborný tvarohový dezert (ne tiramisu). Tiramisu v kavárnách si nedávám, protože (i když píší, že je "pravé"), tak stejně je většinou z tvarohu, ne Mascarpone (a když ochutnáte tiramisu z mascarpone, tak to poznáte). Kupované tiramisu jsem taky měla... snad z Kauflandu (?) no, nic moc. Bylo takové suché a toho Mascarpone tam taky moc nebylo.

Nevím, co máte proti muffinům, jedná se jen o tvar. Já dělám muffiny z obyč těsta na buchty atd. Velmi dobré (i buchta) jsou z mrkvového těsta. Nebo s kousky čokolády, která je potom pěkně rozteklá a mazlavá. Cupcaky jsou "něco jako ozdobené muffiny", ale na mě jsou až moc sladké.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: host
Datum: 13.05.15 17:38

Nemáte chuť na dobrou palačinku se sladkou marmeládou, šlehačkou a kdo je hodně mlsný, tak ještě politou čokoládou a k tomu dobrou voňavou kávu? Je to rychlé, snadné, zdravé, chutné a ještě i syté. Když si v létě přinesete talířek se třemi sladkými palačinkami na terasu, budou se slétat i vosy ze širokého okolí. Taková je to dobrota.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 14.05.15 10:31
avatar

U nás momentálně vede povidloň:

upečou se dvě placky odpalovaného těsta - já dělám podle receptu Mraky nebo jakékoliv jako na větrníky. Jedna vychladlá placka se pomaže švestkovými povidly a navrší se na ně krém z půl litru šlehačky se ztužovači a půl litru bílého tuhého jogurtu a trochu cukru. Přikryje se druhou plackou, posype mouč. cukrem a nechá trochu zatuhnout, nebo se to nakrájí hned na velké kostky. Velice žravé.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 16.05.15 08:56
avatar

Zkuste Císařskou pochoutku,V životě jsem to nejedl, ale prý je to moc dobré.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.05.15 23:24
avatar

u nás jsou nejoblíbenější míša řezy, nebo tohle: http://www.recepty.cz/recept/…kakaovy-kolac-s-tvarohem-4240

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 18.05.15 18:46
avatar

Strouhaný kakaový moučník je výborný, taky ho dělám a přidám sem nepečenou mňamku -

ušleháme dvě smetany ke šlehání se ztužovačem, přidáme dvě zakysané smetany a dva vanilkové cukry,

do formy poklademe piškoty mírně namočené v silné kávě - já dávám turka, na to dáme polovinu smetanové hmoty, posypeme rozdrcenýma sušenkama koka ( půl balíčku ) a ještě jednou všechno zopakujeme,

vrch můžeme posypat kakaem nebo pokud zbydou koka:)

Je to lehké, ne moc sladké a výborné:)

doplněno 19.05.15 08:31:

A ještě mě napadla jedna mňamka s ovocem, jak píše babka:) a to do šťávy ze dvou mandarinkových kompotů přidám smetanu ke šlehání, do toho puding bez vaření a umíchám, může se přidat i zakysanka a pak se to dává do formy s piškoty a mandarinkama:) taky lehké a výborné:)

no po ránu takové chutě:))

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.05.15 07:09
avatar

Kytko, také to takhle dělávám, ale protože máme děti, máčím piškoty v kompotové šťávě a prokládám ovoem z kompotu. Broskve jsou nejlepší. A toho cukru do šlehaček dávám méně. Někdy dám jednu šlehačku a jednu zakysanou smetanu. Chuť je pak zajímavější. ;) Ta šlehačka se zakysanou je báječná i na bublaninu nebo cvibach, s ovocem nahoře. Mám plnou pusu slin a pro rodinu jsem za cukrářskou hvězdu. :-D

Ohodnoceno: 1x
 
Od: pb®
Datum: 20.05.15 14:38
Nejradši mám creme brulee. Velice jednoduché a famózní. Jen žloutky, smetana, cukr, vanilka. Naučila jsem se ho dělat sama včetně karamelové krusty navrchu. Sice kalorický, ale bezlepkový. Vůbec italské dezerty nemají chybu, ostatně jako celá jejich kuchyně.
doplněno 27.05.15 07:02: Posypu cukrem a roztavím plynovým hořákem k tomu určeným.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: lola*
Datum: 26.05.15 06:53

Zdravím..=) A jak děláte tu krustu nahoře?=);)

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.