Loupat špekáčky na utopence?

Od: Datum: 12.05.15 16:17 odpovědí: 9 změna: 13.05.15 19:09
avatar

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli je nutné špekáčky na utopence loupat. Vždy jsem je loupala, ale tentokrát to jde dost špatně. Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jmlc®
Datum: 12.05.15 16:22
avatar

není špekáček jako špekáček.. http://www.blesk.cz/clanek/zp…robcu-kdo-nakonec-vyhral.html

Raději je oloupejte a napulte.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 12.05.15 17:22

Není to úplně nutné, jen se pak střívko hůř kouše. Já špekáčky nepůlím, jen je podélně naříznu a dovnitř strčím kousek cibule, česnek, papriku či tak podobně.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: dako®
Datum: 12.05.15 17:36
avatar

Děkuji, taky to tak dělám, podélně naříznu a plním. Teď jsem je už doloupala, ale šlo to stěží. *uf* Příště to zkusím neloupat, až jich budu dělat míň, abych to vyzkoušela. ;)

jmlc - vám taky děkuji, někdy ty špekáčky, když se koupí v marketech, tak se nedají jíst. Už kupuji jen u nás v řeznictví a ty jsou výborný.

Od: uska®
Datum: 12.05.15 19:58

Jemně povařit (nechat přejít varem) naříznuté špekáčky v nálevu s kořením. Potom je zchladit studenou vodou a loupat.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.05.15 05:56
avatar

Špekáčky loupu pokaždé. Některé jdou líp, jiné hůř, to je fakt. Pokud bych je ale neoloupala, nedostal by se do nich ten pikantní nálev a nerozležely se. Musí být oloupané, aby natáhly všechno to koření, ocet, feferonku - prostě všechny ty přísady, které z buřta udělají utopence.

Já vždycky říkám: Naložila jsem utopence. Bez oloupání a proniknutí chutí dovnitř by rozhodně naložené nebyly.:( Při zakousnutí byste cítila sice chuť uzeniny, ale ne už tu správnou chuť utopenců.

Navíc, strávníci by vytahovali z úst kousky těch slupek, které se špatně koušou i špatně polykají. Takže za mě rozhodně si tu práci dát a oloupat.

Připadalo by mi to stejné, jako péct kuře v igelitovém obalu. Také by pak nemělo chuť po másle, koření a špeku. ;) Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: dako®
Datum: 13.05.15 11:49
avatar

Máte pravdu Jaguško. Jak mě šly špekáčky špatně loupat, tak jsem si nachvíli pomyslela, že si usnadním práci, a že by to snad šlo naložit bez loupání, ale přes tu šlupku by se opravdu nedostal dost dobře nálev s kořením. Už se na ně těším až budou k jídlu :-P

Datum: 13.05.15 07:37
avatar
Už jsem u kamaráda párkrát jedl utopence ne vcelku, ale nakrájené na kolečka, proložené kolečky cibule, kořením atd. zalité lákem.
Kamoš tvrdí, že nemá trpělivost čekat tak dlouho, než ty vcelku dojdou na správnou míru... Oloupané, neoloupané, naříznuté...
A když mne honí mlsná, pochutnám si i na špekáčku čerstvě pokrájeném, s octem a cibulí.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.05.15 16:26
avatar

Děcka, kterým jsem dala utopence, mi nevrátily sklenici. Tak jsem nakládala do menší, 07 l, se závitem. Do té se nic nevejde, tak jsem špekáčky oloupala (byly v igelitu a ne ve střívku) a podélně rozřízla na čtvrtiny. Byly dříve než když nakládám celé a byly vysoce jedlé. Tentokrát jsem kapku přepískla drcené čili, které jsem přidala do vařeného láku. Byly ostřejší, ale moc dobré. :-D Byla potom krááásná žízeň.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ruze®
Datum: 13.05.15 19:09
avatar

Na utopence špekáčky jedině z Globusu a vždy je loupu.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.