Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli je nutné špekáčky na utopence loupat. Vždy jsem je loupala, ale tentokrát to jde dost špatně. Děkuji
Není to úplně nutné, jen se pak střívko hůř kouše. Já špekáčky nepůlím, jen je podélně naříznu a dovnitř strčím kousek cibule, česnek, papriku či tak podobně.
Děkuji, taky to tak dělám, podélně naříznu a plním. Teď jsem je už doloupala, ale šlo to stěží. Příště to zkusím neloupat, až jich budu dělat míň, abych to vyzkoušela.
jmlc - vám taky děkuji, někdy ty špekáčky, když se koupí v marketech, tak se nedají jíst. Už kupuji jen u nás v řeznictví a ty jsou výborný.
Špekáčky loupu pokaždé. Některé jdou líp, jiné hůř, to je fakt. Pokud bych je ale neoloupala, nedostal by se do nich ten pikantní nálev a nerozležely se. Musí být oloupané, aby natáhly všechno to koření, ocet, feferonku - prostě všechny ty přísady, které z buřta udělají utopence.
Já vždycky říkám: Naložila jsem utopence. Bez oloupání a proniknutí chutí dovnitř by rozhodně naložené nebyly. Při zakousnutí byste cítila sice chuť uzeniny, ale ne už tu správnou chuť utopenců.
Navíc, strávníci by vytahovali z úst kousky těch slupek, které se špatně koušou i špatně polykají. Takže za mě rozhodně si tu práci dát a oloupat.
Připadalo by mi to stejné, jako péct kuře v igelitovém obalu. Také by pak nemělo chuť po másle, koření a špeku. Jaga.
Máte pravdu Jaguško. Jak mě šly špekáčky špatně loupat, tak jsem si nachvíli pomyslela, že si usnadním práci, a že by to snad šlo naložit bez loupání, ale přes tu šlupku by se opravdu nedostal dost dobře nálev s kořením. Už se na ně těším až budou k jídlu
Děcka, kterým jsem dala utopence, mi nevrátily sklenici. Tak jsem nakládala do menší, 07 l, se závitem. Do té se nic nevejde, tak jsem špekáčky oloupala (byly v igelitu a ne ve střívku) a podélně rozřízla na čtvrtiny. Byly dříve než když nakládám celé a byly vysoce jedlé. Tentokrát jsem kapku přepískla drcené čili, které jsem přidala do vařeného láku. Byly ostřejší, ale moc dobré. Byla potom krááásná žízeň.
Na utopence se špekáčky musí loupat bezpodmínečně.
Já používám z Rudolfova řeznictví.Nevím , jak to dělají ale ty jdou super loupat .Špekáčky jsou krásně hladké.
Většinou z ostatních obchodů oloupu s kůží i hromadu masa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.