Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,v červnu jedu na dovolenou do zahraničí,bohužel mám mít zrovna menstruaci.Kolegyně v práci mi říkala že by snad měli prodávat nějaké léky v lékárnách bez receptu.Prý se berou jen po dobu co nechci mít menstruaci.Do lékárny jsem se ještě nedostala,tak se ptám zde jestli opravdu existují léky bez receptu na pozastavení menstruace? Případně i jméno produktu.Díky za odpověď.
Nic spolehlivého v lékárně nekoupíte. Spolehnout lze jedině na jednofázovou hormonální antikoncepci za předpokladu, že neuděláte 7 denní pauzu pro menstruaci, ale bude brát tablety 2x28 dní v kuse.
Prášky na oddálení menstruace jsou, jak se jmenují, už ale nevím. Neseženete je ale v žádném případě volně, pouze na předpis od vašeho gynekologa.
Také jsem je jednou použila o dovolené. Začít brát denně 1 tabletku asi 3 dny před plánovanou menstruací. Brát pořád. Když už to člověk nepotřebuje, vysadit. Vysadila jsem tedy poslední den dovolené. Doma se to během 2 dní opět vrátilo do starých kolejí. Nebylo mi vůbec nic, žádné bolesti, jen m. byla trochu silnější, než obvykle.
Takže to lze, každopádně to musíte ale prokonzultovat s lékařem. Začít brát HA jen kvůli té dovolené mi připadá zbytečné,pokud ji jinak nepotřebujete. Jaga.
doplněno 10.05.15 11:27:Psala jste, že jedete na dovolenou až v červnu. Pokud navštívíte lékaře v příštím týdnu, máte ještě dost času, abyste to mohla realizovat. Nebojte se, stihnete to.
Neznám nic horšího, než se s "tím" trápit o dovolené. Když se chcete koupat, já jsem navíc jezdívala i na takovou dovolenou, kde hygiena bývala dost složitá. Vlastně žádná. Kadibudka, žádná voda, ani teplá, ani studená. Žádná sprcha. Jen vydrbání se v řece. Při takové dovolené byly tyto problémy víc než za trest!
Vzhledem k tomu že všechny tyto léky jsou postaveny na tom že zasáhnou do přirozené rovnováhy hormonů v těle, může se stát, že sice nebudete na dovolené menstruovat, ale bude vám tak zle že si stejně nic neužijete. Buďte ráda za to že jste do HA dosud nešla a snažte se tento stav udržet co nejdéle.
A než byste uvažovala o jakékoli hormonální medikaci, důkladně si pročtěte možné vedlejší účinky. Je to velmi poučné, a to, že stovka vašich známých problémy neměla, ještě zdaleka neznamená, že je nebudete mít vy. HA je sice pohodlná, ale je to něco za něco. A zdraví máte jen jedno.
Dobrý den, menstruace mi vyšla už na dvě dovolené (a letos tak vychází opět) a já mám osvědčený Orgametril, který je ale samozřejmě na předpis. po vysazení se menstruace dostaví cca do třech dnů, a žadné vedlejší příznaky se nedostavily, jen se to prý nesmí užívat často (možný výskyt nějakých mykóz) ale na jednorázové oddálení jednou za rok je to v pohodě, lékař vám určitě poví
Ahoj. Nech si předepsat tyhle prášky od gynekologa dinarin.cz/... .. Když jsem musela jít na operaci měla jsem mít zrovna menstruaci tak mi napsali tyhle a jsou výborné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.