Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prášky pro zastavení menstruace

Od: cerven odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,v červnu jedu na dovolenou do zahraničí,bohužel mám mít zrovna menstruaci.Kolegyně v práci mi říkala že by snad měli prodávat nějaké léky v lékárnách bez receptu.Prý se berou jen po dobu co nechci mít menstruaci.Do lékárny jsem se ještě nedostala,tak se ptám zde jestli opravdu existují léky bez receptu na pozastavení menstruace? Případně i jméno produktu.Díky za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Žádné takové prášky bez předpisu neseženete. Je třeba navštívit gynekologa.
Předepíše Vám léky na oddálení (pozastavení) menstruace (antikoncepce není nutná).

odw
hodnocení

0x

Nic spolehlivého v lékárně nekoupíte. Spolehnout lze jedině na jednofázovou hormonální antikoncepci za předpokladu, že neuděláte 7 denní pauzu pro menstruaci, ale bude brát tablety 2x28 dní v kuse.

cerven
hodnocení

Děkuji za odpověď.Měla jsem asi ještě napsat že antikoncepci neberu žádnou :)

odw

Tak o HA začněte uvažovat. Pokud na tu dovču pojete k moři, stejně menstruace přijde, ikdyž se jí budete snažit nějak oddálit jinak než HA.

amy*
hodnocení

0x

Jak píše coklit přede mnou, bez předpisu tyto léky neseženete. Poraďte se se svým gynekologem. Mám vlastní i když poměrně starou zkušenost s těmito prášky a znovu bych do toho nešla...co potom přišlo, bylo utrpení...:(. Ale třeba narazíte na nějaké šikovnější než jsem měla já.

hodnocení

0x

Prášky na oddálení menstruace jsou, jak se jmenují, už ale nevím. Neseženete je ale v žádném případě volně, pouze na předpis od vašeho gynekologa.

Také jsem je jednou použila o dovolené. Začít brát denně 1 tabletku asi 3 dny před plánovanou menstruací. Brát pořád. Když už to člověk nepotřebuje, vysadit. Vysadila jsem tedy poslední den dovolené. Doma se to během 2 dní opět vrátilo do starých kolejí. Nebylo mi vůbec nic, žádné bolesti, jen m. byla trochu silnější, než obvykle.

Takže to lze, každopádně to musíte ale prokonzultovat s lékařem. Začít brát HA jen kvůli té dovolené mi připadá zbytečné,pokud ji jinak nepotřebujete. Jaga.

doplněno 10.05.15 11:27:

Psala jste, že jedete na dovolenou až v červnu. Pokud navštívíte lékaře v příštím týdnu, máte ještě dost času, abyste to mohla realizovat. Nebojte se, stihnete to.

Neznám nic horšího, než se s "tím" trápit o dovolené. *cert*Když se chcete koupat, já jsem navíc jezdívala i na takovou dovolenou, kde hygiena bývala dost složitá. Vlastně žádná. Kadibudka, žádná voda, ani teplá, ani studená. Žádná sprcha. Jen vydrbání se v řece. Při takové dovolené byly tyto problémy víc než za trest!

cerven
hodnocení

Děkuji za odpověď.S přítelem plánujeme rodinu,takže užívat HA fakt nechci.V týdnu se objednám k lékaři a uvidím jestli ještě stihnu oddálit menstruaci.Když se to nepovede holt to budou jistit tampony.

esme*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu že všechny tyto léky jsou postaveny na tom že zasáhnou do přirozené rovnováhy hormonů v těle, může se stát, že sice nebudete na dovolené menstruovat, ale bude vám tak zle že si stejně nic neužijete. Buďte ráda za to že jste do HA dosud nešla a snažte se tento stav udržet co nejdéle. :)

A než byste uvažovala o jakékoli hormonální medikaci, důkladně si pročtěte možné vedlejší účinky. Je to velmi poučné, a to, že stovka vašich známých problémy neměla, ještě zdaleka neznamená, že je nebudete mít vy. HA je sice pohodlná, ale je to něco za něco. A zdraví máte jen jedno.

recerven
hodnocení

0x

Dobrý den, menstruace mi vyšla už na dvě dovolené (a letos tak vychází opět) a já mám osvědčený Orgametril, který je ale samozřejmě na předpis. po vysazení se menstruace dostaví cca do třech dnů, a žadné vedlejší příznaky se nedostavily, jen se to prý nesmí užívat často (možný výskyt nějakých mykóz) ale na jednorázové oddálení jednou za rok je to v pohodě, lékař vám určitě poví :)

jjjjjj
hodnocení

0x

Kupte si v lékárně Celaskon 250 MIU nebo 500 MIU a máte po problému začnětw hned užívat. Rada od mého gynekolga zkušenost s hormony je nepřenosná :(

Pěknou dovču

dsfas
hodnocení

0x

Ahoj. Nech si předepsat tyhle prášky od gynekologa dinarin.cz/... .. Když jsem musela jít na operaci měla jsem mít zrovna menstruaci tak mi napsali tyhle a jsou výborné :)

janina2919
hodnocení

0x

Na oddálení menstruace existují prášky norethisteron...je to na lékařský předpis a je na 100 procent spolehlivý a účiný.

petrazmetra
hodnocení

0x

Norethisteron fakt nedoporučuju. Doktorka mi ho nasadila aby zastavila probíhající (dlouhé a silné) krvácení. Ano, zastavilo se to, ale po dobrání (10 dnů), za cca 3 dny strašně, strašně, strašně silná menstruace, detaily snad ani uvádět nebudu. :o) Fakt nedoporučuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]