Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne chci k večeři dělat kuřecí maso (mám prsní a steheni řízky) poradite mi co z toho popřípadě i jakou přílohu Nechci klasiku jako je řízek Dekuji za rady Ales
Dobrý den,
má vyzkoušený a zaručeně výborný recept, který nezklame a nejde o nic složitého:
- kuřecí masíko na krájíte na nudličky, osmažíte je na oleji spolu s cibulkou a 2 str.česneku, pak přidám tak 3 oloupané žampiony nakrájené na čtvrtinky, jednu cuketku, nakrájet na kousky - dám jí až je maso měkké, jelikož je za chvilku hotová, přidám koření na čínu, lze i buráky, ty jsou tam moc dobré, pokud máte rádi ostřejší, přidejte podle chuti pálivou omáčku, pak se zahustí solamilem rozdělaným s trochou vody a jako příloha jsou výborné hranolky - ty dělám několik let pouze v troubě na peč, papíru nebo rýže.
Zaručuji úspěch a přeji dobrou chuť !
Podle toho, co všechno máte doma v ledničce.
1/ Kuřecí směs na smetaně: kuřecí /lze prsní i stehenní řízky/ nakrájet na menší kousky. Opepřit a na oleji prudčeji orestovat. Přidat na kolečka pórek, na plátky nakrájené žampióny a opět restovat. Přitom trochu podlít vývarem. Ke konci, když maso změkne, přidat na kostičky nakrájenou Nivu, následně zalít kelímkem sladké smetany a dusit, dokud se sýr nerozpustí. Nikde není zmínka o soli, to proto, že Niva je velice slaná. Většinou už nedosoluji. Jako příloha jsou prima malé bramboráčky a zeleninová přízdoba.
2/ Tento recept už k večeři nestihnete, ale bude třeba na příště:
Kuřecí řízky /opět lze stehenní i prsní/ osolit, opepřit. Dobře si promíchat majolku, 3 lžičky kremžské hořčice,2 lžičky gril. koření a 1 lžičku kari. Do této směsi maso namáčet, skládat do misky, zalít zbytkem marinády. Nechat v ledničce aspoň do druhého dne. Pak do pekáčku nasypat nahrubo nakrájenou cibuli /dost/, na ni rozprostřít naložené maso, marinádu a nahoru opět cibuli. Péct v troubě přikryté. Ke konci pečení oddělat poklici, maso zasypat strouhaným tvrdým sýrem a odkryté nechat zapéci asi 15 - 20 minut. Dělala jsem tak i vepřovou krkovičku a ani ta neměla chybu. Jen díky tomu naložení se musí plánovat o něco dopředu.
Tak dobrou chuť. Jaga.
Rezne naklepte,osoľte,okorente,posypte paprikou a opečte na oleji,mäso potom vyberte na tanier a panvicu dajte bokom.Sušené huby opláchnite a dajte variť do vody asi na 5 minút.Huby dajte do výpeku a trochu polejte tým vývarom z húb,pozor neprehnať ním,lebo je moc silne aromatický.Všetko uviesť do varu,pridat mäso,popripadne podliať vodou alebo zahustiť múkou a dochutiť.Podávať s hranolkami.Toto jedlo je praktický minutka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.