Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Makeup- proč?

Od: kykynka odpovědí: 6 změna:
Ahoj, pokaždé když se namaluju (makeup, řasenka...) a kouknu se do zrcadla, tak můj obličej vypadá dobře (z dálky), ale když se na sebe kouknu z blízka vypadám hrozně. Když použiju makeup mám okolo nosu takový pupínky, takže hrozný :( Vím, že je to zvláštní, ale nevím jak vypadat i zblízka dobře. Děkuji za všechny rady.
doplněno 01.05.15 11:11: Mám hodně špatnou pleť. Samá červená místa, akné, kruhy pod očima...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

2x

Šmarjá, holky, je tu jaro, bude léto - natřít čumáčky trochu krémem a vystrčit na sluníčko a budete mnohem krásnější než pod vrstvami kabátu (makeupu).

hodnocení

1x
Nepoužívat makeup. Celý život používám jen řasenku a oční stíny.
Ještě jsem neviděla nikoho, kdo by z blízka v makeupu vypadal přirozeně. Prostě je poznat, že je na obličeji barva. Člověk aby se pak navíc bál, položit partnerovi hlavu na hruď či rameno, aby mu tam ten namalovaný obličej nezůstal.
doplněno 01.05.15 11:20: Já myslím, že makeup unese zdravá pleť. Pokud máte na obličeji pupínky, makeupem si tak akorát zaplácnete póry a pleť nemůže dýchat a naopak problém zhoršuje. Kromě toho makeup pupínek tak akorát více zvýrazní.
Snažila bych se spíše najít příčinu problému a pleť uzdravit. Přírodní kosmetika, pravidelná péče, strava. Co kosmetička nebo kožní?

mon*
hodnocení

0x

Nepoužívat ho.

hodnocení

0x
Za špatnou pleť může v prvé řadě špatná strava -bílá mouka,cukr,hodně tuků,sladké limonády...
Tím jsou zanešena játra a pleť je samozřejmě špatná.Je nutné detoxikovat,začít jíst ovoce,zeleninu,raby,libová masa a pít čistou vodu.Z masek na pleť je vynikající okurka,olivový olej,med,droždí,banán,jahody.
Jen tímto způsobem se pleť čistí.
Samozřejmě ráno i večer mýt studenou vodou a také čistit micerální vodou.

lucie*
hodnocení

0x

Makeup je supr věc a nešla bych bez něj ven.Za celý den se na náš obličej lepí prach atd.a makeup je vlastně taková ochraná vrstva.Myslím si,že by to chtělo vyměnit makeup,lépe jej rozetřít,pod makeup použít sérum nebo jemný denní krém,ať není pleť suchá...může to být čímkoli.Měl by dělat i zblízka sametový povrch.Opravdu je důležité používat kvalitní makeup(s vitamíny,s ochranými prvky-uw faktor...)Samozřejmě doma,na sport a na noc by měla být pleť dobře odlíčená a nechat jí"hojit"používat mycí gely s kys.salicylovou atd.a když jdeš mezi lidi,jemnou vrstvu makeupu a lehký pudr.Popřípadě si najdi vhodný BB krém s kys.salicilovou ,která pomáhá od akné a taky lehce kryje.

klera*
hodnocení

0x

Zkus používat peeling, aby se ti pleť "vyhladila"; pak vypadá mnohem líp...i krémy se pak lépe vstřebávají a mají lepší účinek. Jestli máš problematickou pleť, neměla bys používat žádné hutné a výživné krémy...spíš lehká séra. Potom pro další vyhlazení pleti si můžeš pořídit bázi pod makeup, prodávají ji v každé drogérii. Ale radši si najdi recenze na internetu a zhodnoť, která by byla nejlepší...hodně je jich vyloženě k ničemu. Další věcí je, že jestli chceš používat makeup, měla by sis ho pečlivě vybrat, jsou takové, skoro až vodovaté, které nevypadají po chviličce (obzvlášť jestli se ti mastí pleť) vůbec dobře...a na druhou stranu zase takové, co se blbě roztírají a pak to taky může způsobit umělý vzhled...jde o to zkoušet a zkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]