Profese - kuchař

Od: Datum: 26.04.15 08:38 odpovědí: 4 změna: 26.04.15 21:21

Ahoj, je tu někdo, kdo se živil jako kuchař? Zvažuju na jaké povolání se dát a přemýšlím o profesi kuchaře. Doma mě celkem baví vaření (teda pokud se daří), ale v nějaké restauraci, či hotelu, to je asi hodně jiné, než doma. Jaké máte zkušenosti? Pak by mě zajímalo, jak těžké je vyniknout jako kuchař, nechtěl bych být ten typ kuchaře co tu práci bere jako řemeslo, aby se uživil, ale spíš jako umění a když chce být člověk hodně dobrým kuchařem (nemyslím tím být slavný) jak hodně je to věc talentu? Dále bych se chtěl zeptat, jestli neexistuje nějaký kurz, nebo něco, kde by si člověk mohl vyzkoušet tuto profesi v opravdovém provozu, aby viděl jak to tam opravdu chodí. Díky za každý příspěvek


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.04.15 08:55
Pokud jsi do vaření zapálený, baví tě,děláš pro rodinu Prostreno, jako svagrova dcera, pak tě bude těšit i jako zaměstnání.
Jinak to bude prostředek pro výdělek a stejně časem odejdes.
Jestli máš známé co maji restauraci,můžeš je požádat,aby tě nechali skouknout pres oběd,kdy je největší stres.No a uvidis.
Ovšem měl bys mít zdrav.průkaz...
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.04.15 20:17

Já bych řekla,že se mu to neztratí,,,může mít i svůj podnik.A časem uvidíš,jak uspěješ..U PC sedí každý "blb"..Ale řemeslo se dneska cení..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.04.15 21:07
avatar

V dnešní době by se Ti hodil nejen kuchař,ale kuchař s maturitou a jazyky.Potom už jen záleží na tobě jaká nabídka se Ti dostane do cesty.Bez maturity by jsi skončil je u plotny.Abys mohl dělat šéfa kuchyně(škola,domovy důchodců,firemní kuchyně..),musí být maturita.Pokud by jsi chtěl do zahraničí,tak se uč jazyky.Už na školách se jezdí do zahraničí na praxi,tak vybírej poctivě školu.Pokud si to chceš zkusit najdi si brigádu-výpomoc do kuchyně.Sice budeš umývat hrnce,ale to patří ke kuchyni a hodně věcí uvidíš co se tam děje.Talent je potřeba-to asi ve všem-ale hlavně bys měl mít vlohy pro extremní čistotu,zodpovědnost a nebát se jakékoli práce v kuchyni a nic neodfláknout.(mytí nádobí,kuchání,vykošťování...)protože nikdy nevíš co se Ti bude hodit.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: junek
Datum: 26.04.15 21:21

Tak od této profese ruce pryč.. Pokud chceš mít normální život...Dlouhý- krátký týden...šéfové vystresovaný...Podle mě aby člověka bavilo vaření -nestačí..Musí mít i štěstí...aby se vyučil u člověka, co tomu opravdu rozumí..ze školy chodit na praxi do lepších restaurací..

Ja spadneš do klasické restaurace ..je to v háji..

Pracoval jsem cca 10 let v Evropě jako kuchař...Nikde to není jednoduchý...musí se pracovat rychlé a hlavně v té rychlosti bez chyb...To tady v Čechách neznají...

Spousta těch co se semnou vyučilo...dělá jinou profesi...Řekněme...z 20 lidí vaří cca 5 lidí...možná ani to ne,..Tak si to přeber... V televizi to vypadá hezky...ale se skutečností to má dost daleko..Stres...zodpovědnost...malé peníze...

ale jestli bez toho nemůžeš být...tak do toho jdi pak budeš mít jistě úspěch

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.