Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavisla na secondhandech

Od: samantha odpovědí: 30 změna:
Nevim jestli je tu taky nekdo takovy?zda je tohle me chovani jeste normalni?Pritel sili :).Takze u nas v sekaci maji vzdy vse za 15 kc vsechno od bot bundy proste vse. No a ja skoro kazdy patek musim jit a koupit veci jsou opravdu pekne.nakupuji prevazne na dceru (2roky).obcas i na sebe ale hlavne tam maji detske. Pritel rika ze mala ma hader tolik co by melo deset deti :) mame jen dcerku zatim.tak posudte sami jsem opravdu takovy maniak? jo ma trochu vic hadriku ale mi to tak zas neprijde a za tu cenu..takze ma 64 tricek kratky rukav,33 tricek dlouhy rukav,9mikin,7svetru,5sukynek,3kratasy,5 saty,14 strampli,6jarnich bund,4zimni bundy,31 teplaku a 7rifli
bylo mi receno at se jdu lecit samozrejme to rekl ve srande ale i tak.kdyz se tak zamyslim mozna ze to vazne prehanim.
doplněno 23.04.15 11:27: jeste bych chtela doplnit ze nakupuji i dopredu vetsi obleceni toho mam uz pulku velke skrine. treba koupim i na desetilete dite kdyz se mi to libi a schovam do skrine

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, máte slušnou závislost a to se skutečně léčí (jako každá jiná) - normální to není.

Jak reagujete např. na slova akce, sleva nebo výprodej? Rozbuší se Vám srdce a zvedne tlak?

Zdravím!

doplněno 23.04.15 11:23:

Musíte mít pevnou vůli a prostě tam nechodit. Ještě větší zkouška je tam jít, ale nic si nekoupit (to by mohla být až další fáze). Když se toho nezbavíte sama, tak běžte za lékařem - nebudete první.

doplněno 23.04.15 11:31:

Nepocházíte z chudé rodiny? Nenosila jste v dětství šactvo po ségře? Jestli Vy si něco z toho dětství nekompenzujete a nyní přehnaně hromadíte. Nebo je to strach, že bude válka a bída?

doplněno 23.04.15 11:52:

To bude zřejmě ten mindrák z dětství a přehnaná snaha vynahradit (si) to (na) děcku. No, asi to bude chtít psychologa a pohovor. Klidně tam můžete jít, protože je to jejich práce. Blázna z Vás dělat nebudou, ale vyslechnou a poradí. Nebo si zkuste poručit, jít ven bez peněz nebo změnit trasu. Vždyť Vy přemísťujete ten seconhand k sobě domů.

samantha
hodnocení

podle toho ceho se to tyka potraviny to me tak nebere,spis ty oblecky pro malou proste tam v ten patek musim co kdyby tam neco bylo :) potom i ruzne sampony sprchace..tech mam plnou koupelnu.vazne mam 32 sprchacu samponu mene kolem10 .proste jak je sampon ktery je v akci nebo jsem ho jeste nemela tak musim pro nej.jinak ostatni veci kupuji dle potreb.akorat ty hadry pro malou sprchace a sampony.
a co mam delat?vazne je to nemoc? nechci abych byla za blazna a druzi se posmivali.ja si to neuvedomovala az ted ze je toho asi moc ale vim ze zitra je patek a ja zas pujdu kolem...
jak se tohle leci? jde to vubec?
samantha
hodnocení

vite ze mozna ano? sestru sice nemam jen mladsiho.bratra. a chci aby moje holka pekna byla a nic ji nechybelo.
ja toho nemela na obleceni mnoho otec vse propil a ja mela obleceni z druhe ruky skarede s vytahane.ve skole jsem hodne trpela nikdo se se mnou nebavil.je mi to trapne ale je to tak

uska*
hodnocení

2x

Poproste manžela, aby vám zamezil veškerý přístup k financím, alespoň na měsíc. Večer si sepište nákup na další den, buď nakoupí manžel a nebo vám dá finance jen na ten nákup. V pátek pujdete s manželem nakupit na víkend společně, platí manžel. Kde je problém?

Jak se říká, bez pěněz do hospody nelez, tudíž ani vy nemůžete do sekáče.

martinaa*
hodnocení

1x

Tý jo, 6 jarních bund nemám ani já *smich*, pro dvouletého prcka je to opravdu přehnané (31 tepláků a 4 zimní bundy? Na co?).

hodnocení

1x
Ano, přeháníte to. Váš přítel má pravdu.

lidus*
hodnocení

1x

Mám také úchylku, jak sednu k počítači otevřu "poraďte" to mě naštěstí nic nestojí , horší je, že hned potom otevírám eschopy a objednávám "něco" vnučkám, hry, knihy, hračky, včera Nutrilon a plíny (reklama Mall na mě mrkla sotva jsem monitor zapla) no a při té příležitosti Lego, už volali jedou, cena 3000,-. Můj počítač to semnou umí, vyskakují na mě stránky co jsem prohlížela včera, reklama je cílená na to co chci a prostě odolávám týden a pak jednoho dne neodolám. Mám ale štěstí, že jsem sice marnotratná babka ale koupím dík omezenému důchodu jen to co holky užijí a stejně by jim to někdo koupit musel.

Vy těch hader máte fakt nějak moc. I když vnučka má zimní bundu hezkou, novou , a pak ze sekáče -zimní bundu do MŠ na dvorek, zimní bundu na chalupu a zimní bundu kdyby bylo třeba. 31 tepláků a 64 triček to je nadstandart a jistě to ani dítě neunosí, pokud ho 3x denně přelečete vaše pračka se nezastaví. Omezte ty nákupy. Zkuste si pomoct a zeptejte se mamin co jejich děti potřebují, maminy v pátek nemají čas a vy ano. Jim i sobě pomůžete.

doplněno 23.04.15 11:47:

Tak po vašem doplnění, je to vážně na léčení. Nevíte jak bude dítě vypadat za rok a ne tak za deset let, možná v těch dnes hezkých věcech bude strašidlo. Zítra místo do sekáče jděte do ZOO.

hodnocení

1x

Dospělá žena, pokud není příliš marnivá a nevadí jí obnošené ze sekáče, může velké množství oblečení možná i unosit. Děcko ne. Roste, sílí a co mu je dneska, za půl roku už neobleče.

Myslím, že vaše chování je krátkozraké. Na co 64 triček a 33 mikin, atd., když za ten rok klidně vyroste na 5 tričkách a 3 mikinkách? Myslím, že jste na to opravdu ujetá, máte asi dost peněz /i když v sekáči to drahé není, ale koruna ke koruně.../. Spíš byste měla šetřit na neočekávané věci. Co když se Vám poroučí pračka, lednička, sporák, mrazák, televize...? Můžete si zajít koupit nové zboží, nebo to budete řešit půjčkou?

Spíš bych koukala ušetřit,můžete si v létě vyjet na pěknou dovolenou. Nebo co kdyby ten Váš druh přišel náhodou o práci? Myslím, že byste raději měla mít určitou finanční rezervu, než to strkat do obnošených hadrů /i když pěkných/, které děcko ani neunosí.

A že kupujete do foroty? za pár let vytáhnete ze skříně zplacatělé staré oblečení, děcko do toho už dorostlo, ale Vy si řeknete: proboha, proč jsem tohle kupovala? Vždyť dneska se to už dávno nenosí! *ee*

Raději kupte malému dostatek ovoce, vitamínů a nestrkejte peníze do hadrů. Stejně to neunosí a budete to rozdávat, či složitě prodávat dál. On si každý obnošené hned nekoupí a bude dlouho trvat, než to udáte. A spokojené dětství je o něčem jiném, než o tom, že má cvalík 64 triček.

Já pokud něco kupuju, položím si pokaždé otázku: Opravdu to nezbytně potřebuji? A odpověď si už dáte sama. Jaga.

mp*
hodnocení

1x

Tak k tomu mám taky něco říct. Tohoto komplexu se zbavuji už dlouhá léta. Prostě hromadění věcí. A neochota se jich zbavit. Je v tom podle mě nějaká majetnická touha (kterou máme asi nějak zakořeněnou). Realita je pak taková, že stejně nenajdete, to co potřebujete, protože je to zaházené právě těmi nepotřebnými věcmi. Je to začarovaný kruh. Tady je každá rada drahá.

hodnocení

0x

Říká se tomu "shopaholismus". Shopaholik je člověk patologicky závislý na nakupování a afektivních zážitcích s nakupováním spojených.

hodnocení

0x

Podívejte se po nějakém dětském bazárku a věci zase prodávejte. Dělají to tak všechny mladé maminky. ;) Ale jinak si myslím, že to úchylka je. Měla byste se léčit.

doplněno 23.04.15 11:56:

Psycholog vám bude umět pomoci. Psychiatr píše prášky.

samantha
hodnocení

psychiatr ci psycholog? uz jen ze bych tam mela jit hruza. co si o me pomysli? ze jsem blazen :) vubec nevim jak by me lecil prasek na to asi neni :) a je fakt ze sama si nejspis nepomuzu

hodnocení

0x
No, máte toho tedy opravdu hodně, ale pokud nakoupíte na podzim pěkný zimní bundičky po těch patnácti kačkách, pak je na jaře po dvou stovkách prodáte na dětském bazaru, tak proč nemít čtyři :) Taky mám na děti hodně oblečení (teda do přečtení vašeho dotazu jsem si to myslela), tak po deseti až patnácti kusech triček, tepláků, aby stačilo prát 1x týdně. To hodně dopředu bych ale nekupovala, kdoví jaká bude móda a to skladování... pokud to, z čeho dítě vyroste se ziskem prodáte, tak si to hobby klidně dopřejte.

esme*
hodnocení

0x

Sice je to trochu víc než je obvyklé, ale zas - kdyby se vám porouchala pračka a nemohla jste pár týdnů prát, tak jako když to najdete. :)

A pokud vám to nedělá problém finančně, a když z toho dcerka vyroste zas to pošlete dál - proč si neudělat radost?

Samozřejmě, pokud byste to sama chtěla omezit, tak rady jaké tu už padly - nenosit peníze, nechodit do obchodu - jsou použitelné. A nebo udělejte kompromis - např. zajdete každý týden, ale s sebou vezmete jen dvacku a víc neutratíte. Vlk (závislost) se nažere a koza zůstane skoro celá. ;)

Nakonec, každý máme nějakou úchylku - já jsem ujetá na povlečení, ale vybírám jen po netu, dám do záložek, a koupím max. jedno - to nejnejnej - za rok. Za odměnu. *frajer*

lidus*

Esme dovolím si vás varovat. Neobjednávejte povlečení "nejlevnější povlečení a záclony" nebo se prezentují jako firma Jutych r.r.o, stránky mají hezké, dokonce bych řekla moc hezké, zboží je nekvalitní, tak moc nekvalitní a barvící, že je lepší se nerozčilovat a vyhodit ho (reklamovat je zbytečné, firma nekomunikuje).

Liduš, moje mladá má naprosto stejnou zkušenost.

Taky souhlasím.
esme*

Děkuji za varování, i když toto u mne nehrozí, jdu jen po nejlepší kvalitce, proto tak dlouho vždycky vybírám. Když už to má být drahé, tak ať mne to pak nemrzí, a i ten výběr si dokážu užít, možná ještě líp než samotný nákup. :-D

Aktuálně mlsně sleduju povlečení z bambusu, jen co najdu pěkný vzor, jdu do něj. Kdybyste někdo znal zdroje, sem s nimi. ;)

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pokud nepotřebné věci dokážete stejně lehce vyhazovat, jako je hromadit a máte na to peníze - tak proč byste si neudělala radost?! Jinak je to narkomanie jako každá jiná a léčit se dá, i když těžce.

hodnocení

0x

Moje žena i dcera jsou úplně stejně nemocné. Žena má ve skříni dokonce 6 párů bot!

Dcera někde četla radu kterou úspěšně praktikuje. Když přijde domů s nákupem tkanin tak stejný počet ze skříně odeberte a odnese Armádě spásy...

doplněno 07.05.15 00:42:

No, jó. Já počítal jen boty v botníku:) Ve skříni je pak ještě pyrymida krabic...

A rumy mám jen dva!

Rumíčku, se vší úctou, to teda pěkně kecáte! Až 6 párů bot?! :-D

zwiki*

rumicek-Neměl jste náhodou 6 panáků rumu?

plavest*

Tvoje žena je chudá popelka.Má mít minimálně 6 párů od každé kategorie - k vodě, sportovní letní, na zahradu na přeběhnutí,lodičky otevřené, uzavřené,na nízkém podpadku, na vysokém podpadku. Tak to je letní kategorie a pak to samé v jarní, podzimní a zimní.*smich*

andri*
hodnocení

0x
Mela jsem mamu prodavacku v seconhandu.Po dobu 8 mi let jsem neresila zadny obleceni jen to spodni.kupovala jsem tam taky pro celou rodinu a mohly jsme si dovolit chodit kazdy den v jinejch hadrech.Skrine plne a zas oproti tomu pytle detskeho obleceni na prodej v inzerci.Delala bych to tak. Vubec nevadi ze kazdy patek si prinesete za stovku tasku tricek.Staci ho otocit a za ty penize bych chodila porad.neni to nemoc jen zvyk.

buss
hodnocení

0x

skoro kazdy patek musim jit a koupit veci ... no to je už nutkání, to tak přitahuje? Tolik triček je fakt už vadné. Ale aspoń má každý den jiné. Vadí to vám? Tož se léčit, potlačit to nutkání vejít dovnitř. To máte kuřáky, alkoholiky a jiné ...A to jen toto?

eulalie*
hodnocení

0x

No pokud si neděláte srandu, tak ano, měla byste se jít léčit. Vaše nakupování je vlastně taková ta nutkavá činnost...Co si tím nákupem kompenzujete? Co vám v životě chybí? Jste jinak spokojená? Protože mně to přijde, že si nákupem oblečení děláte radost, která vám jinak v životě asi nějak chybí...

simick*
hodnocení

0x
Ja to taky takhle mam :)

webbiecz*
hodnocení

0x

Podle mě je to přehnaný. To skoro ani nestihnete všechno jednou otočit a to dítě vám z toho vyroste :))

joudic*
hodnocení

0x

tak proc ne zejo, kazdy ma sveho konicka, kteremu se venuje :D si udelejte secondhand svuj a obratte to v prednost :) v italii sezenete mix v 50kg pytlech, a muzete se v tom hrabat a vymyslet cenovky na pouzitelne veci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]