Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sedmidenní pauza antikoncepce

Od: lucka321* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

ráda bych se Vás zeptala, jestli je sedmidenní pauza v braní ankoncepčních tablet povinná opravdu na 7 dní? Jestli tato pauza nemůže trvat třeba jen 3-4 dny? Uvedu Vás do mého případu: od soboty neberu antikoncepci (po 19 pilulkách), chtěla jsem menstruaci dostat dříve a vím, že do 4. dne ji dostanu. Tudíž dnes je úterý a můj 4. den a já mám menstruaci. Mohla bych antikoncepci začít brát už dnes? Nesníží se tak účinnost?

Děkuji za odpověď!

doplněno 21.04.15 19:17:

*..antikoncepčních tablet..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ZPRAVIDLA může být pauza kratší, ne však delší. Vím to odsud: ona.idnes.cz/... tak pro jistotu poradnu prostudujte a třeba se dozvíte víc - možná se to může lišit u jednotlivých druhů antikoncepce?

doplněno 21.04.15 19:58:

Mimochodem, neřeší se o to v příbalovém letáku?

lucka321*
hodnocení

Děkuju za odpověď, také si myslím, že to tak je.

doplněno 22.04.15 10:09:

v příbalovém letáku se řeší zapomenuté pilulky či oddálení menstruace.

kutululu
hodnocení

0x

Užívání antikoncepce má nějaká pravidla a nemůžete si jí brát jak se Vám zachce. Že si jednou řeknete, že si vezmete jen 19 prášků a podruhé třeba už jen 15 a poté začnete užívat 3. den menstruace a jindy třeba 6. den. Né jen, že si tím rozhazujete zbytečně cyklus, ale také bych se bála, že účinnost už není stoprocentní. Brát by se mělo všech 21 a pokud se Vám zrovna menstruace nehodí, tak raději užívejte prášky další měsíc v kuse a až poté si udělejte 7 denní pauzu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]