Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč se dává do guláše tak hodně cibule?

Od: ludek* odpovědí: 8 změna:

Proč se vůbec dává do guláše cibule? děkuji

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mire*
hodnocení

2x

Zkus si jednou uvařit guláš bez cibule a hned budeš znát odpověď :)

 

albatros498022*
hodnocení

1x

Bez cibule to prostě nejde já používám poměr s masem 1:1 a nemusím zahušťovat.

 

sos*
hodnocení

1x

Každá tam dává cibule, kolik uzná za vhodné. Když vařím v hospodě z 5 kil masa, určitě tam nadám 5 kilo cibule. Když vařím doma, tak používám množství nikoliv na váhu, jak se traduje, ale na množství = miska masa = miska cibule.

 

hujer123*
hodnocení

0x

Ze stejného důvodu, proč se tam dává maso. Bez toho by to nebyl guláš.

dam®

Maso v guláši dělá vlastní chuť a cibule je k doladění, když uděláš jen masový základ, tak nebudeš mít nic na podlití, třeba knedlíků, vyzkoušej si jen tak vydusit hovězí bez žádných přídavků a potom si prubni totéž s čím tě jen napadne, co ti více bude chutnat, cibule se rozvaří, zahušťuje, tedy pokud nevyrábíš "utopený" guláš. Právě pro tuto otázku jsem záměrně nenapsal žádný recept, v podstatě je možné cokoli použít do jednoho hrnce, pravidla jsou jen - Musí to chutnat! a taky vím, že nic se nemá přehánět. Ničeho se nebojte, maso nechť je měkké a sós je lahodný. Dobrou chuť

doplněno 21.04.15 01:18:

Poměr masa s cibulí - pokrájené maso plus dvěma třetiny cibule z hromady masa, určitě né z váhového množství masa, na zahuštění je na výběr - strouhaný brambor, chleba, strouhanka, voda s moukou, škrob. Receptů jsou tuny, jen se neboj, trpělivost se v tomto případě vyplácí.

 

honzav88*
hodnocení

0x
Dalsim důvodem je to, ze do klasického guláše nepatří paprika (koreni) ani zadne zahustovadla a cibule při smažení karamelizuje a dává gulasi klasickou hnědou barvu a zahusti ho.

 

hodnocení

0x
avatar miramira

no, protože je to pak obvykle dobré.

doplněno 21.04.15 19:03:

dík za "podporu" názoru níže. Otázka je typu proč se dávají nudle do nudlovky či vývaru - bez toho by to nebylo ono.

 

culdabulda1*
hodnocení

0x

asi ze stejného důvodu, proč se dává např. do zelňačky zelí, nebo do bramboráku brambory.

doplněno 21.04.15 15:52:

pro úplnost - základní definice guláše (google) :

Guláš je původně maďarský pokrm tvořený nakrájenými masovými kostkami v omáčce z cibule, kořeněné paprikou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zahuštění guláše

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]