Maso je trochu cítit

Od: Datum: 19.04.15 09:53 odpovědí: 15 změna: 20.04.15 12:53
avatar

Dobrý den. Včera jsem koupila vepřovou krkovici, vyprala ve studené vodě a dala do lednice. Dnes chci dělat řízky a maso je trochu cítit, tak nevím, zda ho mám uvařit psům, nebo třeba na hodinku namočit do mléka, či octové vody? Co myslíte? Skoro se bojím, aby nám nebylo po něm špatně. Díky za rady.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.04.15 10:07

Pokud je to cítit už za studena, tak za tepla to bude ještě znatelnější. Je to sice na první pohled škoda, ale to maso bych vyhodil.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 19.04.15 10:31

Maso se před úpravou nemá omývat. Pokud je krkovice s kostí, je to od ní . Kost vykrojte a maso na chvilku namočte do slabého nálevu z octa a vody a uvidíte.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 19.04.15 11:05
avatar

Ono to maso asi nebylo nejčerstvější,když jste ho kupovala včera a dnes už je cíitit.Jak ti bylo sděleno.Odkrojte to od kosti a do octové vody.Nemyslím,že by Vám po něm bylo špatně,ale chuťově to asi nebude zrovna ono.Možná by nebylo od věci nedělat z něj řízky,ale podusit to nakrájené na kostky,opepřené,opaprikované atd.Nebo to puzžít na nějakou kořeněnou čínu,kde to zakryje sojovka popř.jiné koření.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 19.04.15 11:10

pořádně operte v octové vodě a maso naklepejte a posolte potřete pikantní hořčicí a obalte jako řízek- nic cítit nebude - ale já bych asi ze zasmrádlého masa nevařila

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.15 11:13
avatar

Udělala jste velkou chybu. Tím, že jste maso přinesla, VYPRALA a hned dál nezpracvovala. Tím, že jeśte ho namočila a pak uložila, je ke zkažení náchylnější.

Maso uložím max. do druhého dne /na delší dobu ne/ na porcelánovou misku, přikryji čistým hadříkem /utěrkou/. Omyji ho těsně před pečením.

Maso se kazí od kosti. Tam bude cítit asi nejvíc. Zkuste kosti dát pryč a maso namočit do silnějšího roztoku octa a vody. Aspoň na hodinu. Pak opláchnout čistou vodou a znovu očichat.:)

Jinak maso, které není až úplně čerstvé se nechá přerazit hlavně česnekem. A taky aromatickými bylinkami. Pro ty, co to neviděli, to nebude nic špatného a nic jim nebude. Pro toho, kdo to dělal, to může být psychický problém.

A protože je neděle a je hezky, vylepšila bych ji pejskům ještě tou krkovicí. Za život se něco nepovede a chlupáči budou mít radost. Škoda by byla, kdyby to skončilo v popelnici. Když to snědí pejskové, za škodu to nepovažuju. ;)Jaga.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 19.04.15 11:31
avatar

Já bych maso uvařila (bez soli) a dala psovi. Ale přidám zajímavou informaci.

Proč prý dříve kočovní cikáni maso nevařili, ale většinou pekli: Protože teplota při pečení je vyšší než při vaření. A čím vyšší teplota, tím vyšší pravděpodobnost, že strávník nebude mít po snězení podezřelého masa střevní a jiné potíže.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dako®
Datum: 19.04.15 19:45
avatar

Děkuji Vám všem za rady. Maso jsem nakrájela na kostičky a uvařila pejskům. Když se vařilo, tak jsem si říkala, že jsem ho snad mohla udělat pro nás. Ale zas mít pak z toho nervíky, že by nám mohlo být špatně... jak se znám, tak bych si to i vsugerovala *bzum* No, pejsci měli baštu a my jsme měli k obědu rybí filé. Taky bašta a zdravější *smich*

Datum: 20.04.15 07:03

přišlo mi trochu zvláštní... že co není dobré pro člověka -pes sní...

inu snad pejskům nic nebylo

doplněno 20.04.15 08:54:

aha tak to jo, my psa nemáme... tak se omlouvám za neznalost *hi*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 19.04.15 22:07

Bóže, škoda vyhodit.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.04.15 06:58

Maso se namáčí v Hypermaganu a dál se kuchyňsky opracuje.Proč to nejíte a dáte to radši psům?Myslíte,že mají "hroší"žaludek?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.04.15 07:32
avatar

psům to uškodit nemůže, mají přizpůsobené žaludeční šťávy, které zvládnou i hnijící maso, syrové kosti apod. - tím se kdysi běžně živili...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 20.04.15 07:50
avatar

Psi toto maso můžou bez problémů, náš pes si naopak nechává žrádlo trochu zasmrádnout, zahrabe si kosti, maso, kůže a když smrdí, tak to vítězoslavně přinese domů a běda, kdybychom to chtěli vyhodit. Samozřejmě psa i s uleženou pochoutkou ženeme ven, a teprve když uzná za vhodné a sežere to, tak má přístup povolen, to ale nejdříve chodí okolo plotu, smradlavinou pohazuje a dává najevo sousedovic psům, co má za pochoutku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.04.15 09:06
avatar

Máte pravdu, Pohanko. Známý pán choval dobrmany. Maso jim schválně pokaždé nechal kapánek "zasmrdádnout", čerstvé nikdy nechtěli. Muselo být takové navinulé, on tomu říkal "zamřelé". Psi mají jiné chutě než lidé. Teprve potom se do toho pokaždé dali. :-D Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dako®
Datum: 20.04.15 11:48
avatar

Ano, je to tak. Když dříve nebyly granule, tak jsme kupovali pro psa maso na jatkách, kde měli právě maso určené jen pro psy. Když jsem ho vařila, tak nelibě vonělo, že jsem musela celý den větrat. Psovi to moc chutnalo a nikdy neměl žádné žaludeční ani střevní potíže.;)

doplněno 20.04.15 12:38:

* kde prodávali maso i pro psy *

Datum: 20.04.15 12:53
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.