Šalamounovy řezy

Od: Datum: 18.04.15 09:57 odpovědí: 12 změna: 20.04.15 11:50

Proč mám ve výsledku vžady nízký řez?

Dokonce jsem i šlehala bílky včera a zase je nízký...kamarádka to má nadýchané jednou tak vysoké,což je určitě správné a chutnější,tak nevím proč a kde je chyba.Dělám to už asi po osmé a pořád tato vada.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 18.04.15 10:25
avatar

Napište podrobně celý postup, jak to děláte a jako to pečete a chladíte. Někde musí být chyba.

doplněno 18.04.15 17:05:

Možná to kamarádka peče v menším a vyšším plechu, pak je to celé vyšší.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 18.04.15 10:43

A co jednou až bude kamarádka péct zajít k ní a vidět na vlastní oči její postup. Třeba zjistíte kde chybu děláte. I když 100 lidí dlá stejnou věc, nikdy není výsledek stejný.

doplněno 18.04.15 10:49:

a bílky zvlášť není třeba šlehat jen zamíchat celá vejce ...

postup 1 heru, 2 skl. cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 skl. mléka, 1 vanil. cukr = vše vaříme cca 5 min. a mícháme.

Po 5 min. odeberte 1 skleničku směsi a zbytek se dá do vody vychladit. Do vychladlé směsi zamíchámé 4 celá vejce, 2 skl polohrubé mouky a 1 PDP.Nalijeme do vymazeného a vysypaného pekáče a dáme péct, na horké ( upečené) nalijeme odebranou skleničku směsi a posypeme kokosem.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.04.15 15:38

nejsi nahodou z ostravy?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: eppla
Datum: 18.04.15 19:43

A kdo a proč z Ostravy?

Datum: 19.04.15 11:12

hajaja,protoze asi dobre pece a takova osoba nam chybi v praci.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: eppla
Datum: 18.04.15 19:42

To už znám skoro z paměti,ale aby to byla záruka,tak ty bílky mi nedají a šlehala jsem je a pak to,že to není tak vysoké,tak to asi nemá do čeho vsáknout a tak to plave v tom tučném čím to zalijeme.

Zase nejsem taková učnice naopak,tak se nebudu chodit dívat na jednoduchý moučník,ale nevím stává se že je nízký,ale 4 vejce nejsou tak moc,aby z toho bylo něco vysokého,takže má asi menší plech...díky

Od: zirafka
Datum: 18.04.15 21:32

Myslím si, že problém je v tom, že máte málo rozehřátou pečící troubu. Je třeba dát to do hodně teplé, dávám na cca 10 min. 2OO stupňů, aby koláč mohl "vyběhnout".Napište, jak jste dopadla.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: eppla
Datum: 19.04.15 00:41

zirafko to by mohl být také důvod,tedˇ jsem ho včera pekla,takže to tak brzo nebude...díky a zdravím všechny

Datum: 19.04.15 10:23
avatar

Už je to asi zbytečné, ale přišla jsem, po tolika letech, na kapku zlepšení. Nejprve sešlehat celá vejce s cukrem a pak přilívat olej. Je to potom jako majonéza, jen plná bublinek, které tam chceme. A do ní mouku s prdopem nebo kakaem a doředit mlíkem. Naběhne vždycky úžasně. Několikrát ověřeno. *palec*A špinavá jen šlehací miska a metly.

doplněno 19.04.15 15:54:

Inžinýrko, také jsem to takhle dělávala. I ještě trošku jinak. Vyšlo to nastejno. Jen tohle, co jsem popsala, je rychlé a stejně účinné.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 19.04.15 12:35
avatar

Já šlehám bílky s cukrem, pak do nich postupně pouštím žloutky, pak leju čůrkem olej. Pak snížím otáčky a na střídačku přidávám tekutinu a mouku. Do poslední dávky mouky zamíchám prdop.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.15 16:11

Jdu s křížkem po funusu, ale jeden malý postřeh přidám Vejce musí mít pokojovou teplotu. To znamená vytáhnout je pár hodin před pečením z lednice. Našlehají se více než studené.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: eppla
Datum: 20.04.15 11:50

Dámy,já opravdu peču a tyto oba postupy znám,už jsem vystřídala všechny,co tu píšete a vejce vždy si vyndám z lednice několik hodin předem,to jsou moje dlouholeté zkučenosti,ale proč tu píšu je záhada,proč mi ten řez vždy klesne pečením...je z toho takový spíše perník...už ho nedělám,jsem se tedˇrozhodla,ale vrtá mi to hlavou...

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.