Nejste přihlášen/a.
Prosím,poradil by mi někdo recept na sirup z květů černého bezu,aby alespoň pár měsíců vydržel a nesplesnivěl v láhvi?
Loni jsem dělala,tak jak je většina receptů na netu (voda,květy cukr ,citron a kys.citronová) nalila do plastových lahví a dala do sklepa-ne moc chladného(bytovka)a asi za 14dní byl nahoře v lahvi plesnivý špunt.Děkuji za rady.
Soused nedá dopustit na alkohol.
Po nalití sirupu do sklenice skoro doplna,
přidá opatrně trošku alkoholu (rum, slivovice) do lahve tak, že je alkohol jen v té úzké části hrdla.
Zašpuntovat a opatrně přenést na místo uskladnění. Skladovat na stojáka, samozřejmě.
Po rozdělání nové láhve samozřejmě pije prvně hlava rodiny ![]()
Všimla jste si, že některé roky jsou na plíseň "úrodnější"? Moje maminka zavařovala celý život, já zavařuji celý život a někdy se stane, že zplesniví všecky švestky. Další rok všechny kudlačky, tedy angrešt. A pak pá roků nic. A zase se plíseň dá do míchaných kompotů. Švagrová zavařuje zabíjačku a některý rok si stěžovala, že všechny buřty se zkazily, ikdyž je dělá stále stejně. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.