Nejste přihlášen/a.
Prosím,poradil by mi někdo recept na sirup z květů černého bezu,aby alespoň pár měsíců vydržel a nesplesnivěl v láhvi?
Loni jsem dělala,tak jak je většina receptů na netu (voda,květy cukr ,citron a kys.citronová) nalila do plastových lahví a dala do sklepa-ne moc chladného(bytovka)a asi za 14dní byl nahoře v lahvi plesnivý špunt.Děkuji za rady.
Soused nedá dopustit na alkohol.
Po nalití sirupu do sklenice skoro doplna,
přidá opatrně trošku alkoholu (rum, slivovice) do lahve tak, že je alkohol jen v té úzké části hrdla.
Zašpuntovat a opatrně přenést na místo uskladnění. Skladovat na stojáka, samozřejmě.
Po rozdělání nové láhve samozřejmě pije prvně hlava rodiny
Všimla jste si, že některé roky jsou na plíseň "úrodnější"? Moje maminka zavařovala celý život, já zavařuji celý život a někdy se stane, že zplesniví všecky švestky. Další rok všechny kudlačky, tedy angrešt. A pak pá roků nic. A zase se plíseň dá do míchaných kompotů. Švagrová zavařuje zabíjačku a některý rok si stěžovala, že všechny buřty se zkazily, ikdyž je dělá stále stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.