Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sirup z černého bezu-plesnivý

Od: majenka* odpovědí: 7 změna:

Prosím,poradil by mi někdo recept na sirup z květů černého bezu,aby alespoň pár měsíců vydržel a nesplesnivěl v láhvi?

Loni jsem dělala,tak jak je většina receptů na netu (voda,květy cukr ,citron a kys.citronová) nalila do plastových lahví a dala do sklepa-ne moc chladného(bytovka)a asi za 14dní byl nahoře v lahvi plesnivý špunt.Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Soused nedá dopustit na alkohol.
Po nalití sirupu do sklenice skoro doplna,
přidá opatrně trošku alkoholu (rum, slivovice) do lahve tak, že je alkohol jen v té úzké části hrdla.
Zašpuntovat a opatrně přenést na místo uskladnění. Skladovat na stojáka, samozřejmě.
Po rozdělání nové láhve samozřejmě pije prvně hlava rodiny :)

majenka*
hodnocení

Určitě to udělám děkuji za radu.

hodnocení

0x
Nechám přejít varem, naliju do lahve od kečupu, zavřu a nechám zchladit. Je vlastně zavareny a vydrží. Dávám ho i do kilovych a dvoukilovych obyčejných sklenic např od medu. Loni vyrobeno asi 10kg, letos musím udělat víc :-D

hodnocení

0x

Všimla jste si, že některé roky jsou na plíseň "úrodnější"? Moje maminka zavařovala celý život, já zavařuji celý život a někdy se stane, že zplesniví všecky švestky. Další rok všechny kudlačky, tedy angrešt. A pak pá roků nic. A zase se plíseň dá do míchaných kompotů. Švagrová zavařuje zabíjačku a některý rok si stěžovala, že všechny buřty se zkazily, ikdyž je dělá stále stejně. ;)

majenka*
hodnocení

Já už nezavařuji,akorát si dělám marmaládu,ale vnukům ten bezový sirup chutná,tak bych jim ho zase udělala.Loni splesnivěl i když jsem ho hotový převařila,tak bych se toho chtěla vyvarovat.Asi ho budu muset zavařit do sklenic.Jinak vás moc zdravím a děkuji za odpovědi.

uska*
hodnocení

0x

Dávám domácí sirupy a šťávy do petek a šup s nimi do 400 l mrazáku.

majenka*
hodnocení

Děkuji za tip.Doma si to zkusím,ale dcery mají šuplíkové mrazáky a mají je plné.Pro ně bude vhodnější ten s alkoholem a tu načatou láhev dají do ledničky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]