Tvaroh se odděluje od piškotu

Od: Datum: 07.05.15 22:07 odpovědí: 8 změna: 09.05.15 19:11

Krásný večer všem,prosím o radu. Chtěla bych zítra upéct Míša řezy,abychom si svátečně smlsli ;),pekla jsem je již několikrát,pokaždé se mi po vychladnutí a krájení odděluje tvaroh od těsta,takže na talířku se to rozdělí. Kdysi jsem někde četla nějaký fígl,jak na to,ale ta hlava...*bzum*.Nechci to promazávat marmeládou,je to sladké až dost. Figl se týkal obecně tvarohových řezů,ne jen tohoto. Děkuji Vám.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.05.15 22:41
avatar

Já otočím korpus po upečení tou hladkou stranou dolů.Ta spodní strana je od pečícího papíru taková hrbolatější,tak tvaroh drží.Někdy jej ještě vidličkou trochu "rozškrábu"ale musím opatrně,ať jej nepotrhám.

...ale taky jsem zvědavá,jestli má někdo jiný nějaký trik;)

doplněno 08.05.15 12:55:

...mi se taky právě párkrát oddělil a ones netuším,kde byla chyba.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 08.05.15 11:05
avatar

Dobrý den i Vám Já peču opravdu hodně - buchty,koláče kulaté,koláče na plech,záviny,bábovky,laskonky,větrníky,věnečky,rolády,atd.,atd.

Co se týče Míša řezů,ještě se mně nestalo,aby se mi tvaroh odděloval.Vyšlehám máslo s moučkovým cukrem a pak postupně zašlehávám tvaroh.Od těsta se mně neodděluje ani omylem.Marmeládu na ně nedávám.Někde děláte chybu...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 08.05.15 13:31
avatar

Taky přeji krásný volný den a přidávám se k tématu - mě se to stalo, když byla tvarohová náplň tužší. Je to podle druhu tvarohu, když ho trochu zředím mlékem je to v pohodě.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 09.05.15 07:39
avatar

Vidím to úplně stejně jako Kytka.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.05.15 09:55
avatar
Jj, tvaroh nesmí být úplně hutný a natřít ho na plochu, která byla na plechu/papíru a je porovita. Pokud vás to hodně trápí vetrel bych bych kousek náplně jako když se natira pečivo máslem, aby se v porech uchytila, to už je jistota, ale nikdy jsem to takhle nedělal a náplň se mi neodloupava
doplněno 09.05.15 09:59: Ještě moje oblíbené vylepšení: Míšu nenatiram čokoládou, ale přes síto proseju Granko nebo Nesquick, tak aby vrstva byla dokonalá a vysoká cca 1mm. Pak pohazu pár kuliček co zbylo v situ, to udělá hezkou texturu. Je potřeba to nechat v lednici, aby se Granko nasaklo z tvarohu a udělalo "čokoládu".
Při krájení nepraská a mě osobně to chutná víc.
Ohodnoceno: 2x
 
Od: uska®
Datum: 09.05.15 10:58

clayman - týýý brďo, to je vynález , to by zasloužilo sto bodů. Myslím s tím grankem. U nás nemají rádi čokoládovou polevu na ničem, ale granko zbožňují. Jdu na to, díky za radu. Uška

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.05.15 14:32

Děkuji všem,tak jsem koupila ten vaničkový tvaroh,byl krásně krémovitý,dala trošku smetany a zázrak byl na světě *ua*. Taková blbost,chtělo by se říct. S tím Grankem zkusím příště...Krásnou sobotu.

Od: wamp®
Datum: 09.05.15 19:11
avatar
Jupí *ua*
Moje blbost,nenapsala jsem,že používám pouze vaničkový.Omlouvám se.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.