Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se dělají hematomy pod nehty na noze

Od: anastazie16* odpovědí: 9 změna:

Prosím, poraďte. Jsem diabetik, na nohách mám neuropatii, jinak mám nohy v pořádku, nosím zdravotní obuv, přesto se mi tvoří na obou nohou pod nehtem na palci hematomy. Vždy, když nehet odroste, vytvoří se opět hematom. Vypozoroval jsem však, že se nejčastěji tvoří po koupeli v teplejší vodě, přesto, že si dávám pozor na neuropatii, a teplota vody je přiměřená.

Poraďte, kdo máte s tímto zkušenost, neboť ani odborný lékař si neví rady. Lékř tvrdí, že zakopávám v důsledku neuropatie, což není pravda, neboť si dávám pozor.

Za případnou radu předem děkuji a odměním 100 000Kč toho, kdo mi dobře poradí.

Novotný Zdeněk

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Vážený pane Zdeňku! Napadla mě jedna příčina. Chodíte na pedikůru a nebo si ošetřujete nehty na nohou sám? V poslední době se mi dvakrát stalo, že jsem při stříhání nehtů na palcích u nohou trochu víc zabrala kleštičkami, až mi tekla krev (asi bych potřebovala silnější brýle a nebo žárovky). Neudělal se mi sice žádný hematom, ale Vy můžete mít třeba zvýšené krvácení z některých léků na diabet a s tím souvisejících potíží. A ta koupel by tomu ještě mohla napomoci. Může to být takováto maličkost, pokud odborný lékař nic zvláštního nezjistil. V případě, že Vám moje odpověď trochu pomůže, stačí mi samozřejmě jenom poděkování a Vám přeji hezké Vánoce ve zdraví a pohodě! :)

anastazie16*
hodnocení

Vážená paní,

na Vaší odpovědi může být něco pravdy. Zkusím stříhání nehtů svěřit odbornici, pokud se přesvědčím, že jste měla pravdu, ještě se ozvu.

přeji pěkné Vánoce Zdeněk Novotný

lidka*

Díky za přání a věřte, že by mi to udělalo radost, pokud by se Váš problém odstranil a byla to jenom takováto banalita. Také přeji krásné Vánoce a hlavně hodně zdraví v Novém roce. Jak roky přibývají, je to zdraví nejdůležitější!

paja*
hodnocení

0x

Nemám s tímto zkušennosti ,ale napadlo mě jestli problém není v té obuvi. Vy si ji jistě musíte vybrat tak , aby Vám nevznikaly otlaky a odřeniny vzhledem k neuropatii a proto možná si vybíráte obuv o něco větší a noha se Vám v ní více pohybuje ve směru dozadu a dopředu a nehet na palci může být více zatěžován nárazy do špičky boty ( ve vaně se potom uvolní a vznikne v důsledku tepla hematom). možná by pomohla nějaká gelová vložka , která by Vám nohu fixovala.Je to jen můj názor , možná se Vám ozve ještě někdo s přímými zkušennostmi a společně na to přijdete.Tak hodně štěstí a hlavně zdraví.:)

anastazie16*
hodnocení

Vážená paní,

děkuji za radu, je v ní kus pravdy. Z obavy o příliš těsnou obuv, volím volnější. Zkusím změnit obuv, pokus se stav nehtů po odrostu zlepší, ještě se Vám ozvu.

přeji pěkné Vánoce Zdeněk

paja*

Budu ráda ,když se ozvete zda to pomohlo nebo ne,jsme poradna zdarma takže rady nejsou ze zištných důvodů, jsme rádi když pomůžeme, přeji Vám krásné Vánoce a hodně ,hodně zdraví v novém roce.Pavlína

vlocka

Co takle zkusit diagnostiku dle data narození, případný problém může souviset s diabetem. Tyto poradny jsou zdarma.

Pokud budete mít zájem ozvěte se email.

Taktéž se připojuji a přeji Krásné vánočky.

anastazie16*
hodnocení

Děkuji za radu, chtěl bych zkusit diagnostiku dle data narození, moje nar. 13.8.1949./ čas nevím/.

předem děkuji s pozdravem Novotný Zdeněk

vlocka

Tyto poradny probíhají v Praze 5 Nádražní 15 stanice Metra Anděl každé pondělí od 9-12 hodin.Nevím odkud pocházíte, ale pokud je problém závažný tak si lidé čas většinou najdou...

Mám sama velmi dobrou osobní zkušenost absolvovanou před x lety.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]