Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílý výtok - infekce?

Od: anonym* odpovědí: 7 změna:

Zajímalo co můžu mít za infekci když mám bílý výtok?...Jaké jsou typy infekcí a co mi to může udělat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

2x

Za předpokladu, že jste dospívající žena - bílý poševní výtok je naprosto fyziologický jev, poukazující na zdravé vnitřní prostředí v pochvě. Jeho množství je různé v závislosti na fázi menstruačního cyklu. Pokud ještě nemenstruujete, je výtok signálem blížící se menarché (první menstruace). (Víte, co je to menstruace, že ano?) Čili infekcí pohlavních orgánů s největší pravděpodobností netrpíte, na tu by poukazoval zelený výtok. Infekce se stručně rozlišují na bakteriální, virové a parazitární (původců je velké množství).

Existuje ovšem kvasinková infekce, která se projevuje hustým bílým výtokem, připomínajícím až tvaroh, a nepříjemným svěděním. Zde je nejsnadnější pomoc zajít ke gynekologovi. Lze si také koupit v lékárně volně prodejná antimykotika.

frogi*

tak s tímhle mám bohužel problém také, a taky hodně, ještě k tomu mě denně doprovází silné křeče v podbříšku, což mě dosti omezuje.. na gynekologii mi dali vaginální čípky, které mi měly údajně pomoct.. stejně to jede dál, na gyndě jsem byla dvakrát a zatím, také mi poradily nějaké čaje nebo tabletky s brusinkama.. ale taky nic, pokud by to měla být napřiklad kvasinková infekce jak je uvedeno nade mnou tak je mi to nějaké divné, já udržuji každodenní hygienu, taktéž i můj partner, a co vím tak to bývá s nedostatku hygieny, a přes pohlavní styk ne?*cteni* ale jestli se mýlým tak mě prosím napomeňte... každopádně k tomu gynekologovi zajděte ten vám přece poradí nejlíp a snad vám pomůže více než mě ;)

paja*

Jen upřesním,kvasinková infekce bývá více příčinou nadměrné hygieny a nemusíte ji mít jen po pohlavním styku,ale i po návštěvě bazénu,při nošení těsného prádla z neprodyšných materiálů apod.Na umývání intimních partií se z důvodu přílišného vysušování azměny Ph nedoporučuje používat kalsické mýdlo ,ale speciální přípravky pro péči v intim.hygieně.Na vaginální kvasinkovou infekci se předepisují tablety pro vkládání do pochvy a při svědění ještě mast.Nebolívá při ní ,ale podbřišek tam bych asi žádala u lékaře důkladnější prohlídku.

Kvasinková infekce se často projeví jako následek užívání antibiotik - antibiotika vyhubí i prospěšné bakterie osidlující pochvu a kvasinky se přemnoží.

aali

možná bude dobré také změnit doktora,myslím že bolesti značí infekci a pokud vím muže jít i o chlamidie a někteří doktoři prostě takové vyšetření neudělají(z vlas.zkušenosti)pokud o to sama nepožadate*ee* většinu takových infekcí mají na starost muži...

seuss*

pardon, ale chlamydia trachomatys pokud to nevite, mohou byt v tele hodne dlouho bez jakehokoliv priznaku jak v tele zen tak v tele muzu a k rozsirovani dochazi obema druhy pohlavi... Takze nechapu, kde jste vzala, ze infekci maji na starosti vetsinou muzi. 3/4 nakazenych tuto chorobu roznasejici ani nemaji tuseni, ze ji maji v tele... Kazdy z nas se s timto mikrobem v zivote setka a nejen jednou. Chlamydie se totiz nemusi prenaset vzdy pohlavnim stykem... nerikam, ze muzi jsou nejaky svatousci, ale proste tu rikate nepravdu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]