Pečení sekané, že mi vždycky popraská

Od: Datum: 05.04.15 10:02 odpovědí: 16 změna: 06.04.15 12:48

Dobrý den, mám neustálý problém při pečení sekané, že mi vždycky popraská.Čím se to děje?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.04.15 10:03

potřete ji před pečení rozšlehaným bílkem a počas pečení ještě taky můžete potírat a nikdy mi nepraskne

doplněno 05.04.15 10:27:

hlavně je potřeba "hmotu řádně propracovat" čím déle tím lépe, pěkně se maso spojí s ostatními surovinami a drží dobře pohromadě - já dávám strouhanky minimum - máme rádi opravdu masitou sekanou ...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomasjanik
Datum: 05.04.15 10:18

děkuiji vyzkouším to

Datum: 05.04.15 10:18
avatar

Co všechno do ní dáváte? Jak ji zahušťujete? Namočenými rohlíky nebo strouhankou nebo moukou?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.04.15 10:20

Připojím se k dotazu, taky mi občas praskne a zahušťuji strouhankou. Díky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomasjanik
Datum: 05.04.15 10:28

Já ji zahuštuji jenom, moukou. Je lepší strouhanka?

Datum: 05.04.15 10:35

já tedy mouku nedávám - nejlepší je namočený rohlík ve vodě a vymačkaný a hlavně když dáte do trouby dejte na 10 minut vyšší teplotu, aby se povrch zapekl a pak teplotu zmírněte a pečte.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.04.15 10:19
avatar

dávám dovnitř 1,5 vejce, podle množství tuku strouhanku (většinou 2 hrsti), hotovou vytvarovanou sekanou vyválím ve strouhance a potřu zbylým 1/2 vejcem. Neprdne a má luxusní kůrčičku. Peču celou dobu odekrytou.

doplněno 05.04.15 10:32:

jde spíš o tom, že na potření mi stačí 1/2 vejce a vždycky jsem pak druhou půlku vejce vyhodil. Takže jedno hodím do sekané celé (bez skořápky *smich*) a druhé rozmíchám bílek se žloutkem a půlku si ho schovám na potření. Pak nic nevyhazuju. :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomasjanik
Datum: 05.04.15 10:30

1,5 vejce to znamená dva žloutky jeden bílek? :)

Od: uska®
Datum: 05.04.15 10:34

Rada od starého řezníka - maso je nejlépe zpracovat bez koření, mouky nebo strouhanky s přidáním vývaru (mléko nedávám). Již při mletí se má přidávat do mlýnku po lžičkách vývar. Po důkladném zpracování masa přidáte zbylé suroviny a opět propracujete. Praskání je prý způsobeno nedostatečným zpracováním suchého masa.

P.S. Když se mi chce, přidávám usmaženou cibulku na špeku. Mňam, slintám ...

Ohodnoceno: 5x
 
Od: tomasjannik
Datum: 05.04.15 11:26

Díky moc, vyzkouším to :)

Datum: 05.04.15 11:53

Dobrý den.Kupte si u řezníka Nec/blána/ a do ní sekanou zabalte.Sekaná je lepší.Nebo potřete sekanou před pečením hořčicí.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 05.04.15 12:40
avatar

Dělala jsem dneska. Maso /vepřové a hovězí/ na válu dobře propracovat. Přidala jsem cibulku posmaženou na sádle, kousek pomleté anglické slaniny /pro vůni a chuť/, vejce. A koření - sůl, pepř česnek, majoránku. Nedávám mouku ani strouhanku /je pak suchá/, ale rohlíky namočené ve vývaru. Babička dávala namočené v mléce.

Povrch potřu rozkvedlaným vejcem, je možné i vodou nebo vývarem. Při kontrole /otevření trouby/ vždycky potřu opět vývarem, mám ho připravený v hrnečku s peroutkou. Sekaná mi nepraskne, nepraskla ani dneska. Byla dobrá, už jsme po. /tedy myslím po obědě/ ;) Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 

 

Datum: 05.04.15 18:53
avatar

Když jsem ji před pečením potřel plnotučnou hořčicí tak nikdy nepraskla.

Dělám (když to nenechám na manželce) tak standart-vejce,maso sůl koření strohanka,příp.nléko ,někdy trošku mouky,ale spíš výjímečně!

Ještě doplním recept o jednu vychytávku jak dělala občes moje matka-do bábovkové formy částe "těsta na sekanou" na to na 1/4dokola kyselou okurku, vejce na tvrdo a párek či buřt! a opět zaklopit stěstem sekané! Moje takto kdysi přijela jako za mojí sestrou ale spíš okouknout rodinu do které by se vdala.Dostala "babovku a koukala prý jestli je matka normální když k ní dává hořčici a pečivo!

Ohodnoceno: 5x
 
Od: hm®
Datum: 05.04.15 19:46
avatar

Na sekané je nejlepší ta kůrčička. Když sekaná pukne, je kůrčičky víc. Já bych nechal pukat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.04.15 12:48

tak to já nemusím jíst okoralou sekanou píchá to do patra v puse.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.04.15 12:33

Zdravím,,,nemáš ji hodně naplněnou? Já ji potahuji tou blánou a nepraskne.Brániční blána se to jmenuje...Tak já ji plním uvařeným vajíčkem ,cibulí .okurkou ,párkem někdy hořčicí pomažu. Ale vevnitř. A zabalím tou bránicí...Nepraskme a je krásná při rozkrojení..

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.