Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám neustálý problém při pečení sekané, že mi vždycky popraská.Čím se to děje?
Rada od starého řezníka - maso je nejlépe zpracovat bez koření, mouky nebo strouhanky s přidáním vývaru (mléko nedávám). Již při mletí se má přidávat do mlýnku po lžičkách vývar. Po důkladném zpracování masa přidáte zbylé suroviny a opět propracujete. Praskání je prý způsobeno nedostatečným zpracováním suchého masa.
P.S. Když se mi chce, přidávám usmaženou cibulku na špeku. Mňam, slintám ...
Když jsem ji před pečením potřel plnotučnou hořčicí tak nikdy nepraskla.
Dělám (když to nenechám na manželce) tak standart-vejce,maso sůl koření strohanka,příp.nléko ,někdy trošku mouky,ale spíš výjímečně!
Ještě doplním recept o jednu vychytávku jak dělala občes moje matka-do bábovkové formy částe "těsta na sekanou" na to na 1/4dokola kyselou okurku, vejce na tvrdo a párek či buřt! a opět zaklopit stěstem sekané! Moje takto kdysi přijela jako za mojí sestrou ale spíš okouknout rodinu do které by se vdala.Dostala "babovku a koukala prý jestli je matka normální když k ní dává hořčici a pečivo!
Dělala jsem dneska. Maso /vepřové a hovězí/ na válu dobře propracovat. Přidala jsem cibulku posmaženou na sádle, kousek pomleté anglické slaniny /pro vůni a chuť/, vejce. A koření - sůl, pepř česnek, majoránku. Nedávám mouku ani strouhanku /je pak suchá/, ale rohlíky namočené ve vývaru. Babička dávala namočené v mléce.
Povrch potřu rozkvedlaným vejcem, je možné i vodou nebo vývarem. Při kontrole /otevření trouby/ vždycky potřu opět vývarem, mám ho připravený v hrnečku s peroutkou. Sekaná mi nepraskne, nepraskla ani dneska. Byla dobrá, už jsme po. /tedy myslím po obědě/ Jaga.
potřete ji před pečení rozšlehaným bílkem a počas pečení ještě taky můžete potírat a nikdy mi nepraskne
doplněno 05.04.15 10:27:hlavně je potřeba "hmotu řádně propracovat" čím déle tím lépe, pěkně se maso spojí s ostatními surovinami a drží dobře pohromadě - já dávám strouhanky minimum - máme rádi opravdu masitou sekanou ...
dávám dovnitř 1,5 vejce, podle množství tuku strouhanku (většinou 2 hrsti), hotovou vytvarovanou sekanou vyválím ve strouhance a potřu zbylým 1/2 vejcem. Neprdne a má luxusní kůrčičku. Peču celou dobu odekrytou.
doplněno 05.04.15 10:32:jde spíš o tom, že na potření mi stačí 1/2 vejce a vždycky jsem pak druhou půlku vejce vyhodil. Takže jedno hodím do sekané celé (bez skořápky ) a druhé rozmíchám bílek se žloutkem a půlku si ho schovám na potření. Pak nic nevyhazuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.