Vajíčkový salát

Od: Datum: 04.04.15 10:24 odpovědí: 11 změna: 05.04.15 07:08
avatar

Z vajíček, které jsem nerozdala koledníkům, každý rok vyrábím vajíčkoivý salát. Mám ho velice ráda a dělám ho pokaždé jinak. Jen majoneza nebo tatarka zůstává. A tu bych ráda nekupovala, ale vyrobila. Děláváte takový salát a jak? Co používáte místo majonezy? ;) Maminka vyprávěla, že za války nastavovali majonezu bešamelem. Znáte to?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 04.04.15 10:31

http://www.receptynadoma.cz/domaci-majoneza-2727 http://www.receptynadoma.cz/domaci-majoneza-2727

dělám pravidelně,velice rychlé,dej si do vyhled. domácí majonéza a vyskočí spousty odkazů na tento postup. Bešamelem neznám,musela bys ho dochutit a ta mouka v něm,za mě ne

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.04.15 10:40
avatar

Děkuji za radu. Jen jsem zapomněla napsat, že kdybych se mohla vyhnout vejcím a oleji, tak bych byla ráda. Opravdovou, kvalitní majonezu umim vyrobit. Není to zas až tak dlouho, kdy výrobce nebyl vůbec žádný a když už se dala koupit, tak na váhu, do voskovaného kelímku. Třeba ve Fenixu v Ostravě. :-D Co to povídám, nedávno?! To už je fakt hodně dávno! *zed*

doplněno 04.04.15 10:51:

Neva, děkuji za ochotu ;) Hezký den, ikdyž je počasí naprd.

Datum: 04.04.15 10:43

tak na to jsou mé zkušenosti malé,je mi líto,ale určitě někdo bude mít lepší zkušenost

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.04.15 10:59
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.04.15 11:24
avatar

Hanko, to se mi líbí velice. Někde jsem to už četla, ale nikdy jsem něměla odvahu. Když to máte ověřené, udělám. Děkuji ;)

Datum: 04.04.15 11:26

ano dělám ji a je moc dobrá- jinak bez oleje si myslím, že ani majonéza udělat nejde ...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 04.04.15 12:29

babi - také dělám tuto majonézu bez vajíček. Syrové vejce bych v ničem nepozřela i když mám vejce domácí. U tatarky se mi stalo, že cibule dala majonéze hořkou chuť, proto jí nedávám. Asi jsem nemehlo, ale i bez cibule je dobrá. Takto dělám i jako základ na dresink k masu.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.04.15 15:50

cibule se nesmí strouhat - jinak zhořkne

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.04.15 11:48
avatar

V bramborovém salátu nahrazuju část majonézy jogurtem, ale ve vajíčkovém by to asi nebylo ono.

Z přebytečných vajec dělám vajíčkovou tlačenku

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.04.15 15:47
avatar

Bzva, bezva. Děkuji

Datum: 05.04.15 07:08
avatar

Vařená vejce prolisuji kráječem na brambory, přidám majolku. Jak píše Jethro, jogurt do vaječné je nevhodný, zřídne to. Do bramborového salátu jej ale dávám taky.

Osolím, opepřím, lžíci plnotučné hořčice. Někdy přidám hodně najemno nakrájenou cibulku. Pokud je čerstvý rohlík, nemá tato svačina chybu. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.