Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na povidla aby netekla

Od: borby odpovědí: 4 změna:

Ahoj, je nějaký fígl na to, aby z koláčů při pečení povidla netekla? Děkuji

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

Ahoj :) Povidla se zahušťují nastrouhaným perníkem.

doplněno 03.04.15 10:01:

Není zač,rádo se stalo ;) Toto dělávaly už naše babičky.Dělám to také tak,povidla opravdu netečou ;)

borby
hodnocení

aha, tak o tom jsem nikdy neslyšela. Díky za tip, vyzkouším.

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, no, snad udělat z těsta vyšší okraj a povidla umístit jen na střed. Zdravím!

doplněno 03.04.15 10:10:

borby - a Vy nedáváte nahoru ještě drobenku, které ta povidla také zpevní a udrží?

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Povidla znovu vyndat ze sklenic a povařit, aby se odpařila přebytečná voda. Pak je nechat zchladnout. Babička mívala povidla někdy tak tuhá, že z nich do koláčů odkrajovala kousky lžičkou nebo nožem. Při pečení se sice rozpekly, ale netekly. Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]