Jak na povidla aby netekla

Od: Datum: 03.04.15 09:20 odpovědí: 4 změna: 03.04.15 10:18

Ahoj, je nějaký fígl na to, aby z koláčů při pečení povidla netekla? Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 03.04.15 09:37
avatar

Dobrý den, no, snad udělat z těsta vyšší okraj a povidla umístit jen na střed. Zdravím!

doplněno 03.04.15 10:10:

borby - a Vy nedáváte nahoru ještě drobenku, které ta povidla také zpevní a udrží?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 03.04.15 09:51
avatar

Ahoj Povidla se zahušťují nastrouhaným perníkem.

doplněno 03.04.15 10:01:

Není zač,rádo se stalo ;) Toto dělávaly už naše babičky.Dělám to také tak,povidla opravdu netečou ;)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: borby
Datum: 03.04.15 09:53

aha, tak o tom jsem nikdy neslyšela. Díky za tip, vyzkouším.

Datum: 03.04.15 10:18
avatar

Povidla znovu vyndat ze sklenic a povařit, aby se odpařila přebytečná voda. Pak je nechat zchladnout. Babička mívala povidla někdy tak tuhá, že z nich do koláčů odkrajovala kousky lžičkou nebo nožem. Při pečení se sice rozpekly, ale netekly. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.