Plněná sekaná - jak péct,aby nepraskla

Od: Datum: 07.05.15 15:08 odpovědí: 5 změna: 07.05.15 21:02
avatar

Prosím , neznáte nějaký zaručený fígl, aby mi při pečení nepraskla plněná sekaná? Díky ...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.05.15 15:13
avatar

není to tak dlouho co tu byla stejná otázka. Základem bylo maso dobře prohníst, jako když děláte šunku. Taky se musí uvolnit bílkovina a celkou hmotu spojit. Myslím, že je to stejný princip.

Já do ní dám cca 2 malé hrsti strouhanky, hotovou sekanou ve strouhance ještě oválím a potřu vajíčkem. Udělá to nádhernou pevnou kůrku... a nepraská :)

doplněno 07.05.15 15:14:

přehlédnul jsem, že je plněná, princip stejný, jen ta nápň protože uvolňuje páru praskne asi vždycky... nekudy pára musí odejít a čím víc v náplni bude vody tím víc je to akutní umožnit jí odejít.

doplněno 07.05.15 15:51:

zkuste tam udělat jednu díru uprostřed dobrovolně, pokud budete plnit těstovinami mohlo by to vyjít - pára vyjde středem a nebude hledat cestu skrz maso :)

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ivik®
Datum: 07.05.15 15:26
avatar

Praskne asi vždycky? Nesmí prasknout!)Nějak se mi to musí podařit, záleží mi na tom.

Od: mahan
Datum: 07.05.15 19:58

Zdravím,kupte si v řeznictví blánu,řekněte ,že to chcete na sekanou zabalte do ní šišku a ta Vám nikdy nepraskne,vyzkoušeno.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 07.05.15 20:56
avatar

Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní "praštit" na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku s náplní, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a za občasného podlévání pečeme do křupava.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 07.05.15 21:02

Potvrzuji --obalit ji bránicí...nepraskne nikdy,ale dejte pozor,ať ji nemáte přeplněnou vnitřním obsahem--

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.