Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plněná sekaná - jak péct,aby nepraskla

Od: ivik* odpovědí: 5 změna:

Prosím , neznáte nějaký zaručený fígl, aby mi při pečení nepraskla plněná sekaná? Díky ...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

není to tak dlouho co tu byla stejná otázka. Základem bylo maso dobře prohníst, jako když děláte šunku. Taky se musí uvolnit bílkovina a celkou hmotu spojit. Myslím, že je to stejný princip.

Já do ní dám cca 2 malé hrsti strouhanky, hotovou sekanou ve strouhance ještě oválím a potřu vajíčkem. Udělá to nádhernou pevnou kůrku... a nepraská :)

doplněno 07.05.15 15:14:

přehlédnul jsem, že je plněná, princip stejný, jen ta nápň protože uvolňuje páru praskne asi vždycky... nekudy pára musí odejít a čím víc v náplni bude vody tím víc je to akutní umožnit jí odejít.

doplněno 07.05.15 15:51:

zkuste tam udělat jednu díru uprostřed dobrovolně, pokud budete plnit těstovinami mohlo by to vyjít - pára vyjde středem a nebude hledat cestu skrz maso :)

ivik*
hodnocení

Praskne asi vždycky? Nesmí prasknout!:))Nějak se mi to musí podařit, záleží mi na tom.

mahan

Zdravím,kupte si v řeznictví blánu,řekněte ,že to chcete na sekanou zabalte do ní šišku a ta Vám nikdy nepraskne,vyzkoušeno.

hodnocení

1x

Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní "praštit" na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

Nakonec utvoříme šišku s náplní, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a za občasného podlévání pečeme do křupava.

hodnocení

0x

Potvrzuji --obalit ji bránicí...nepraskne nikdy,ale dejte pozor,ať ji nemáte přeplněnou vnitřním obsahem--

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]