Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel si chce odpočinout

Od: kajuna* odpovědí: 26 změna:
ahoj všichni, včera mi můj přítel, se kterým jsem rok a půl, napsal, že si chce jít promluvit. Celý den se choval divně, nereagoval na moje zprávy i když si je četl, odmítal moje hovory a prostě vůbec semnou nechtěl být v kontaktu. Tak jsme si večer šli promluvit a vypadlo z něj, že si chce na chvíli pročistit hlavu, že na mě prostě neměl náladu a že se semnou nechce pár dní vidět.. Jenomže já se bojím, že z pár dnů se stane napořád a bude se chtít rozejít.. Když jsem se ho ptala na rozchod, řekl že se semnou rozejít nechce, že mě miluje, jen že si chce pročistit hlavu, že se prý nemám čeho bát. Chci se zeptat, jestli se Vám ve vztahu stalo někdý něco podobného a jestli už dopředu mám počítat s tím, že to nevydrží? Nevím co si počít a co si o tom mám myslet, bojím se že to dopadne špatně i když mě uklidňuje že se nemusím bát.. Děkuji za všechny odpovědi :)

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

esme*
hodnocení

6x

Chce se rozejít a nemá koule na to aby ti to řekl na rovinu, tak mlží a doufá že to nějak vyšumí samo. Takových lidí je spousta. Prostě se s tím smiř a neubližuj svému sebevědomí tím, že za ním budeš dolejzat. Ber to tak že máš vlastně kliku, že se to projevilo včas, a ne až po třech dětech a hypotéce.

Za mne - kdyby mi chlap toto udělal, také bych měla potřebu si od něj odpočinout. Doživotně. *cert*

hodnocení

4x

Vy se bojíte, že se bude chtít rozejít a že Váš vztah dopadne špatně? To se tedy nemáte vůbec čeho bát. Naopak, těšte se. Otevřely se Vám nové dveře. Váš vztah už totiž špatně dopadl a v podstatě jste se už rozešli, jenom jste si toho nevšimla. Tak se vyplačte (je-li vůbec proč plakat, možná proto, abyste si vypláchla oči), namalujte, nastrojte a vyrazte ven.

wanesa*
hodnocení

3x

Nevím,tohle kdyby mi můj chlap řekl,tak končím a na nic nečekám.Jen se budete trápit a přemýšlet co se stalo a stejně to k ničemu nepovede.Podle mě se chce rozejít a je to srab ,který vám to není schopný říct do očí.Než žít ve stresu,ukončete to hned,může se to za půl roku opakovat a budete s nervama ...někde...chlapů je dost a lepších:)

amadeus*

Ja myslim, ze delate dobre. Kazdy ma obcas blbou naladu, stresove obdobi nebo na nej proste prijde silena unava a nechce nikoho par dni videt. Pokud se za to se mnou pritelkyne rozejde, tak je to jedine dobre. Usetri se tim obema cas a trapeni v budoucnu az chlap zjisti, ze partnerka za nic nestoji.

nwo
hodnocení

2x

Ano, váš vztah skočil. Resp. přítel měl styk s jinou ženou a nyní si to potřebuje srovnat v hlavě.

hodnocení

2x

Za rok a pul a uz si musi procistit hlavu a nema naladu na tebe ... co bude za 10 roku s 2ma detma na krku?!

tzietz
hodnocení

2x

No, to jsem v okolí viděla bohužel víckrát a pokaždé to bylo tak, že chlap neměl koule na to, aby řekl, že se rozchází. Místo toho musel "přemýšlet", "dělat pauzu" apod. Výsledek samozřejmě vždycky byl, že to nechal vyhnít a čekal, až to té holce dojde a rozejde se s ním sama.

Prostě zbabělej a hnusnej způsob rozchodu.

faithoncemore*
hodnocení

2x

Větu "dáme si pauzu" a její obměny používají lidé, kteří nemají rádi ostré řezy, kteří nemají dostatek odvahy říkat nepříjemné věci do očí. Znamená to "už to není ono". Takový člověk nemá dost kuráže iniciovat rozchod, spíš doufá, že to druhá strana nevydrží a udělá to za něj. Udělejte to za něj, rozejděte se. Třeba začne po čase opět chtít na vztah navázat (až si váš vztah porovná s tím, s čím ho momentálně potřebuje porovnat, něco to jistě bude), třeba ne. Rozhodně ale nečejte v koutku jako jeho jistota, kterou má vždy k dispozici. Tím u něj kjen klesnete, jako závislá osoba.

doplněno 10.05.15 11:09:

A mimochodem - jistota ve vztahu neexistuje. V žádném partnerském. Leda v rodičovském. Zkuste se snažit držet pohromadě sama od sebe. Přeju hodně štěstí.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, tak nechte přítele odpočívat...ale s tím, že mu řeknete, že čekat na něho nebudete, až on si tu hlavu pročistí. Víte, co znám ze svého okolí, taková ta jakože pauza ve vztahu stejně nakonec skončila rozchodem. Pokud někdo chce ve vztahu pauzu, tak asi ví proč. Něco mu na vztahu vadí, vy mu vadíte, nebo má někoho jiného. Ale bojí se to říci naplno, kdyby ten druhý vztah nevyšel, tak aby měl v záloze aspoň něco. Zrovna nedávno měl ve vztahu pauzu jeden z mých blízkých osob nikoliv ze své strany, ale z té druhé. Tak byla pauza, pak se sice dali na chvíli zase dohromady, ale nyní se rozešli nadobro. A proč byla pauza, no protože ta druhá strana potřebovala taky si od vztahu odpočinout a hlavu pročistit (rozumějte, měla již v merku nový vztah). Vy se nyní bojíte o vztah, ale proč? Copak je ten váš přítel jediný chlap na světě? Takových, jaký je on, po světě běhá. A pamatujte, co vás nezabije, to vás posílí. Na světě jsou opravdu horší věci, než nějaký pokažený vztah, to mi tedy věřte.

lucie*
hodnocení

0x

Dobrý den.-)stalo se mi něco podobného a vždy to mělo jediný důvod-ozvala se mu jeho bývala,kterou pořád miloval(i když mi tvrdil,že to není pravda,jen v opilosti to přiznal)Prostě to pročištění hlavy znamenalo,že se chtěl v klidu rozhodnout kterou si vybere...ale dlouho nepřiznal,že jde o ženskou.I když mi tvrdil jak mě miluje a máme společné zájmy,tak tu druhou má taky rád a neví co dělat.Rozcházeli jsme se a scházeli,bylo to strašné.Dnes bych se na něj vybodla hned.Buď se mnou bude nebo né-jaké rozhodování a čas!Pokud chlap takhle přemýšlí,tak bude pořád jednou nohou pryč,dávala bych si pozor.Přece jenom každá z nás chce 100%vztah a né nejistotu.

P.S.:stalo se mi to ve dvou vztazích a pokaždé za tím byla jiná(v mém případě pokaždé bývalá,která se najednou ozvala)

lovecdivozenek

"Přece jenom každá z nás chce 100%vztah a né nejistotu."

to máš pravdu, že tohle chtějí všechny ženy, ale vemte si zrcadlo a po pravdě si odpovězte na otazku, zda dávate nebo alespoň nabizíte totéž vy, ženy, mám mužum, odpovím, ne, nedáváte, ani nenabízíte, takže se nedivte, že vám to někteří pánoví vrací.

Ten svět mužu je takový zlý, že ano

hodnocení

0x

Ahoj. Respektujte ho, to je to nejrozumnější co můžete nyní udělat. Dopředu nepočítejte s ničím. Pokud má on pocit, že si od Vás musí odpočinout, dejte mu čas, který potřebuje. Třeba se na něj jen navalilo více starostí, možná má zdravotní problém a nechce to s Vámi rozebírat. Buďte trpělivá, každý si potřebuje občas pročistit hlavu. Do té jeho mu nikdo nevidí, ale když Vás ujišťuje, že se rozejít nechce, zkuste mu věřit. Využijte čas sama pro sebe, určitě Vám to též prospěje. Jen vy dva víte, jaký je váš vztah a zda vydrží, je jen na vás.

hahanaj*
hodnocení

0x

Tak snad za ten čas co se znáte už asi Víte co od něj čekat. Pokud se tak rozhodl ,netlačila bych na něj... nechala bych mu čas.Pokud ho budte bombardovat a vnucovat se mu, konec určitě přijde.

hodnocení

0x

Ahoj Kajuno :) To je těžké,my tvému příteli do hlavy nevidíme...I když,chlapi jsou zbabělci /povětšinou/,tak to řešívají touto alternativou.Je třeba si s ním promluvit,abys věděla na čem jsi.A kdyby to náhodou myslel vážně,věř tomu,že on není jediný na světě...Hodně štěstí přeji ;)

jumba

Proč jen chlapi? Větu, dáme si nějaký čas pauzu nebo truchu si od sebe odpočinem, používají i holky.

Brácha chodil s holkou 5 let. Jezdila k nám na víkendy, nebo brácha tam. Patřila již do naší rodiny.Plánovali společnou budoucnost. Když dostudovali a brácha se osamostatnil, zařídil byt, jezdila tam. Před 2 lety zaplatil dovolenou v Řecku. Když se vrátili, tak mu navrhla, zda by nebylo dobré si od sebe nějaký čas, třeba 2 - 3 měsíce oddáchnout. Že ho miluje, ale je prý dobré pro vztah, když si dají pauzu. Nechápal to. Na dovolené byla spokojená, nepohádali se. Nikdy se nehádali, trávili spolu jen víkendy, prázdniny, dovolenou. Bydlela 200 km od nás. Osobní věci (hygiena a nějaké drobnosti) si u bráchy ale nechala. Když mu prý bude smutno, tak at zavolá.

Druhý den zabalil její věci a poslal je k ní domů. Připsal ji vzkaz, že jemu nestačí pauza 2-3 měsíce, že potřebuje od ní celoživotní pauzu. Sice se ihned ozvala, že přijede, ale brácha nereagoval. Tím to skončilo.

hodnocení

0x

Když "pauza" (i když krátká), tak s pevným koncem, ať případný rozchod nenatahujete jak žvýkačku. Dohodněte se, kdy se Vám ozve s tím, co bude dál. On Vám, ne Vy jemu. Vůbec ho v té době nekontaktujte. Pokud se ve stanovené době neozve, max. bych se navenek klidně zeptala "tak jak to s námi bude dál, máš to vyřešeno?". Nedejte najevo svou závislost na něm, berte to i jako prostor sama pro sebe. Nesmí vědět, že Vy po něm smutníte a trápíte se.

Lidi si někdy potřebují pročistit hlavu, i když neříkám, že to nemůže být výmluva. Zažila jsem to z obou stran, bohužel toho prvního jsem uháněla (byla jsem mladá) a jeho tím odpudila. A když jsem sama potřebovala chvilku klidu, tak jsem ji dostala a po pár týdnech se ráda vrátila.

fio
hodnocení

0x

Možná je unavený z práce, nebo není ve své kůži, nebo již uvedená varianta, že mu nějaká přeběhla přes cestu. Též se zamyslete, jestli nejste tzv. stihačka a neustále mu nevoláte, chcete si neustále povídat, aby Vám projevoval neustále svoji lásku, náklonost. Jestli ho nedusíte. Dejte mu čas, volnost. Pokud oznámil, že potřebuje chvíli vypnout, tak ho nebombardujte SMS a voláním. Tudíž rada nade mnou od Wamp, že si máte znovu pohovořit, může být jenom poslední hřebíček. To si musíte vyhodnotit sama.

Pokud jste si jistá svoji láskou, svojím chováním, tak buďte sebevědomá. Věnujte se sobě v tyto dny, dojděte se vylepšit, oprašte staré kamarádky, kupte si něco na sebe, jděte do kina. Ukažte, že dokážete existovat i bez něj, zabavit se bez přítele, co kdyby odejel na dlouhou služební cestu?

Pokud není přítel ve vztahu spokojený, tak Vám maže jen med okolo pusy, a jestli se rozhodne odejít, tak si myslíte, že by Vám to spolu fungovalo dál? Myslím, že po roce a půl se láme chleba. Buďto to má cenu, nebo nemá, poznali jste se důkladně, ale toho druhého nemůžete nutit, i když Vy jste spokojená a ten druhý vnitřne ne. Respektujte ho. Ale možná, že scénář bude úplně jiný a přítel se ze všeho zotaví a navrátí. Všechny naše rady budou stejně na nic, protože opravdu nemůžeme vědět, co se stalo, co v tom vězí. A jak to dopadne? Je to půl na půl.

hodnocení

0x

Já si myslím, že když se v současnosti budete snažit cokoliv řešit nebo napravovat, jen hodně pokazíte. Myslím si ještě, že musíte ukázat, že se umíte o sebe postarat, že nejste koule na jeho nouze. Nemyslím jakože začnete řádit, urvete řetěz, ale myslím tím, že ho v klidu necháte rozhodnout se, co dále. Že nečekáte na jeho projevy lásky jako na spasení. Že není smyslem vašeho života, ale jeho krásnou součástí. *nevi*Kapičku se ale zamyslete a představte si, že žijete spolu, máte rodinu, dítě a on si bude chtít vyčistit hlavu. A vy zůstanete s děckem, možná bez peněz, sama. Znáte ho asi dobře a musíte vědět, jestli je spolehlivý, jestli na vztahu s ním, můžete stavět. Nevím jak jste staří, ale od určitého věku už člověk musí budovat a ne hledat. A čistit si hlavu.

honzik*
hodnocení

0x

A nepohádal se v práci se šéfem? Nebo s někým jiným? Neprohrál jeho klub v rozhodujícím zápase? My chlapi jsme někdy (často) divní. Nemluvili jste třeba o další fázi vašeho vztahu? Třeba zasnoubení nebo tak? Mohl se klidně zaleknout budoucnosti, že ztratí svobodu zcela, došlo mu, co to bude znamenat. Potřebuje to "rozdýchat". Chci jen říct, že jiná ženská nebo rozchod s Vámi nemusí být ten pravý důvod.

liu*
hodnocení

0x

Ahoj, nechala bych ho teď být a určitě bych se mu neozývala. Možná potřebuje zjistit, jestli by mu nebylo samotnýmu lépe. Možná si mylsí, že když se pár dní neuvidíte, tak vlastně spolu nechodíte a třeba má v lánu se někde bokem užít a kdyby mu to nevyhovovalo, tak se k vám vrátí. Neznám ho, ani vás, ani váš vztah, podle mě to nic dobrého nevěští, už jen to, že potřebuje po roce a půl "pauzu", ale pokud to tak cítí, má to tak být, Třeba naopak zjistí, jak moc mu chybíte. Třeba ne. Záleží už jen na vás, jak s tím, že potřebuje mít od vás chvíli klid, naložíte vy sama...

hodnocení

0x

Myslím si, že to je začátek konce. CHce Vás pustit k vodě, ale neví jak na to, nebo se bojí či ostýchá to říct. Proto si vymýšlí odpočinek. Asi bych to s ním ukončila, nebo si počkala, až se pochlapí a udělá to on sám. Protože z toho nikdy nevznikne nic dobrého.

Budete manželé, budete mít děti, on se najednou sebere, sbalí ranec a řekne, že Vás nechce 10 dní vidět? A nechá Vám všechno na triku? *ee* Za 10 dní přijde domů odpočatý a začne všechno nanovo? Zlaté oči, kde to žijete?

Kdepak, opravdu to nevidím dobře, vstupuje na tenký led a neví, jak na to, aby se nenamočil. Tak mlží. Jaga.

eivlis*
hodnocení

0x

Bohuzel, ale i ja z toho mam spatny pocit..Predstava, ze muj chlap za mnou prijde s tim, ze si chce ode me odpocinou, ze me nechce par dni videt, ze potrebuje cas atd, tak to beru jako zacatek konce..Pokud bych tohle zazila ja, tak bych uz nejspis na nic necekala, protoze by mi to prislo nedustojne a odesla bych od nej ja..Pokud bych tohle nekomu rekla ja, tak bych se ho chtela zbavit a nenasla jsem odvahu mu to rict do oci.. Tak nejak me napada, ze v tom bude mit prsty jina zenska..

sanyo*

přesně či nějak podobně, jak píše eivlis. Neznám sebemenší normální opodstatněný důvod, který by mi vložil do úst myšlenku od tebe odejít, resp. si jít odpočinout, tedy kromě té ženské, která za tím asi určitě vězí, procenta tipovat nebudu. Pouze tuším jako chlap, že ten jeho důvod je sprostá fraška.

lordweb24*
hodnocení

0x
Zase tak cerne bych to nevidel.Soude dle sebe. Obcas mam taky vseho plne zuby (Prace, okoli, nic se nedari) a kdyz tohle nastane, proste drahe polovicce oznamim ze nemam naladu at me necha byt a den nebo dva dny ziju vlastnim zivotem. (zajdu si do hospody, pokecat se znamima na ktere jsem nemel cas, kino) proste stravim den ci dva sam se sebou a spokojenost.
Pro rejpaly co me neznaj. Ne nelovim jinde obet, nejsem neverny, jen se potrebuju proste zrelaxovat. Kdyz me to prejde je vse zas v poho. Obvykle mam takove stavy tak 1x az 2x do roka. Lepsi nez chodit doma bez duse a poslouchat co ti je? ty se zlobis? Provedla jsem neco? Otazky, ktere akorat v danou chvili vytaci. Ale je pravda, ze nepouzivam vetu chci si par dni odpocnout, ale chci byt chvili sam. Coz zas takovy rozdil neni... ;) Takhle to mam odjakziva a az pritelkyni co mam ted 4 roky to chape...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pokud se chtějí rozejít holky, tak říkají např. že pro partnera nejsou dost dobré (atraktivní, chytré) a že budou kamarády ! A že si chtějí odpočinout, pročistit si hlavu a "být samy sebou" - to říkají taky. V žádném fungujícím a perspektivním vztahu nikdo nic takového neřeší a nic takového neříká. Alespoň podle mých (a nejen mých) zkušeností. I kdybyste se k sobě vrátili, tak už bych takovému vztahu nějak nemohla věřit !

tralalak
hodnocení

0x

Ze zkušenosti do vztahu vstoupila jiná,takže je to pro vás ohlášená mezidoba,aby vás pozdější rozchod tak nepřekvapil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]