Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dnes se mi stala nesmírně nepříjemná věc. Menstruaci jsem neměla poprvé, tak jsem měla vložku, jenomže byla jaksi silnější než obvykle a krev mi protekla i přes ni. Po první hodině jsem vstala ze židle a šla si dopředu sednout za mou kamarádkou a jak jsem se vrátila, všimla jsem si na své židli krve. Pak jsem zjistila, že krev je i na židli, kde jsem si sedala za mou kamarádkou. A bylo to. Sundala jsem si mikinu a dala si ji okolo pasu. Naštěstí byla černá, tak jsem si na ni i trošku sedla. Jenomže ta krev nešla z židle ve které jsem seděla vedle kamarádky jen tak očistit, ani z mé vlastní. Sousedka od mé kamarádky si teda sedla na můj papír se vzorečky (nic jiného po ruce nebylo) a nějak s tím přečkala hodinu, jako já. Bylo to strašné a šíleně trapné. Dozvěděly se o tom všechny holky. Hned další hodinu jsem si dala na židli složku, sousedka mi dala vložku kterou čirou náhodou měla a utíkala jsem s mikinou okolo pasu na záchod, kde jsem si ji nasadila. Zjistila jsem taky, že krev neprotekla přes vložku ale okolo ní. Věděla jsem, že takhle to nemůže jít dál, že prostě musím domů. Jakmile jsem se vrátila, jedna holka mi řekla že mi krev z mé židle očistila. Pak jsem vodou očistila i krev sousedky mé kamarádky. Poprosila jsem kámošku, aby zašla za učitelkou a řekla jí, že je mi hrozně špatně. Nechtěla jsem riskovat moc chůzi mezi lidmi, kdyby bylo něco vidět. A tak to řekla učitelce a protože jsem bydlela kousek od školy, doprovodila mě osobně domů. Jenomže nikdo nebyl doma a já tu teď sedím a je mi strašně trapně. Myslím, že kluci se nic nedozvěděli, protože se upřímně divili že jdu domů, ale... strašný trapas. Nechce se mi vůbec do školy jít a bojím se, že se mi to stane zase! Co mám dělat?
Ahoj. Takové nehody se někdy ženské prostě stanou. Hlavně to moc neřeš, stalo se, je to pryč. Jako prevenci, to řeš tak, že s sebou do školy budeš nosit pro všechny případy silnější vložky. Příště se to může stát kamarádce a také jí určitě vypomůžeš v nesnázích. Hlavně klid, určitě nejsi první, ani poslední, které se toto stalo.
Podle mě jsi to vyřešila docela dobře,příště se to může stát některé z tvých kamarádek a je dobře, že si takto pomůžete.Svěř se mamce a do školy choď vyzbrojená několika vložkami,popř.tampóny nebo i náhradními spod. kalhotkami.Nic si z toho nedělej, to se vzhledem k tvému věku a zkušenostem s tímto problémem mohlo stát komukoliv.Poděkuj holkám za pomoc a trapas bude ten tam...Holt, my ženský to máme těžký
Nepříjemné to je určitě, pro každou z nás. S tou mikinou si zareagovala dobře. No již se stalo. Musíš se s tím vyrovnat, nejsi jediná.
Určitě použít vložku pro silnější krvácení. Na obale jsou různé značky, většinou kapičky na jak silnou menses jsou vhodné.
Vyzkoušej i jiné značky. Případně se s děvčaty poraď, jaké používají ony.
Je hezké, že ti spolužačky pomohly.
Nic si s toho nedělej(jedině srandu.-))mi se to taky stalo a to na střední a já tam měla jen pět holek,jinak kluky a maskovat to nebylo snadné a dodnes na to nerada vzpomínám.Nicméně jsem se poučíla a používám jedině tampony.Dne s jsou i na noc a maxi velikosti a za mě nejlepší O.B.pro comfort.Supr se zavádí,díky povrchu,které mají jen ony(pro comfort)Neboj,brzy jsem se naučila zavádět i tampony bez aplikátoru.Jsou malé a pořád mám jeden v kapse(když mám menzes)A když víš,že máš menzes silnou první dny,tak použij tampon a jisti to i tenkou vložkou.Hlavu vzhůru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.