Jednoduchý recept na oběd?

Od: Datum: 24.03.15 12:47 odpovědí: 8 změna: 24.03.15 18:17

Dobrý den! Chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou neznáte nějaký jednoduchý recept na rodinný oběd (polívka + hlavní jídlo)? Budeme se stěhovat a naši chtějí, abych na první rodinný oběd v novém domě uvařila něco já... jenže vůbec nevím co. Je mi 15 let, vaření zvládám tak prměrně. Děkuji moc za jakékoliv nápady na recepty ;)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.03.15 14:20
avatar

Předkrm-šunková rolka se šlehačkou a křenem, nebo snadná plněná rajčata-rajče seříznout a vydlabat, rozmíchat pomazánkové máslo s bylinkama, naplnit rajče, dozdobit lístkem bylinky.

Polévka- kuřecí ořez do papiňáku, 1 malou celou cibuli, kousek libečku, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), osolit, uvařit-stačí 25min. Přecedit a zavařit nudle (kupované) přidat podle chuti vegetu a můžete nakrájet tu uvařenou zeleninu,pažitka nebo zelená petržel.

Na jeden plech dát oškrábané a nakrájené brambory (krájím jak kdy, na čtvrtky, na kostky na hranolky) přidat kuřecí prsa, osolit a posypat kořením gryl. nebo třeba kuře sedmi bylin, trochu podlít vodou a péct až to skoro je, zalejte smetanou. Výborné k tomu to jsou loupané, půlené broskve-zavařené a stojí konzerva asi 30Kč. (broskve na malou misku).

Nebo klasika-vařené brambory a kuřecí řízek.

Dezert- kupte listové těsto nejlépe to co už je i rozválené, na něj dejte umíchanou kostku tvarohu + rozinky, smotat, potřít vajíčkem, upéct a pocukrovat.

Receptů je spousta ale toto je jednoduché, rychlé a nemáte na tom co zkazit.

doplněno 26.03.15 09:52:

Právě proto, že je slečna mladá dala jsem tento recept, je to snadné, rychlé a není po tom hora nádobí.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ben®
Datum: 24.03.15 15:12
avatar

Dobrý den, polévka z pytlíku a do ní zmrazená zeleninová směs. Opečená vinná klobása s bramborovou kaší + kompot. Případně rybí prsty a ta kaše. Zdravím!

P.S. Do polévky můžete dát i polévkové nudle nebo zašlehat vejce.

doplněno 24.03.15 17:33:

Kolegové, slečně je 15 let, rodina asi nečeká hody, ale asi jenom stravu k obědu. Navíc, zřejmě ještě v "polních" podmínkách po stěhování. Volil bych opravdu něco málo složitého a rychlého i chutného.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 24.03.15 15:25
avatar

Velký hrnec. Do něj nalít 2 hrnky vody, 1/2 hrnku octa, spoustu sójové omáčky, bobkový list, muškátový květ, celý pepř, nové koření a nakonec kuřecí řízky nebo kuřecí nohy (aby byly celé ponořené nejlépe). Dát na plotnu a vařit... asi hoďku (podle tloušťky masa). Bude to smrdět octem, ale tak to má být. Mezitím udělat rýži - platí poměr 1 hrnek rýže = 1,5 hrnku vody. Až bude maso hotový, tak vyndat a scedit do misky tu vodu (šťávu). Do ní přimíchat trošku mouky, aby to krapet zhoustlo. Tradá. Je to opravdu hodně dobré a jednoduché.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: host
Datum: 24.03.15 15:46

Polévka: vařit vodu, do ní na kostičky nakrájenou mrkev a mražený hrášek, povařit až změkne, pak vhodit zavářku - vlasové nudličky, na pytlíku je napsáno, jak dlouho se mají vařit, je to krátké asi tak 2 až 3 minuty, před koncem vaření asi tak na minutu vhodit na menší kousky rozlámaný bujon, například slepičí, nebo hovězí a pak ještě na chvilku vhodit na kousky pokrájenou nať petrželky, nechat chvilku přejít varem, vypnout a ochutnat, podle chuti dosolit, bujon je sám o sobě trochu slaný, takže s mírou.

Hlavní jídlo - bramborová kaše z krabice - podle receptu - 350 ml vody přivést k varu, vypnout var, osolit, přidat dvě tři lžičky másla, 200 ml mléka, dobře zamíchat a nasypat obsah sáčku, rozmíchat a nechat asi minutu dvě odstát, pak znovu dohladka rozmíchat a je kaše... je toho tak pro dva lidi, takže to není moc, asi udělat dvojnásobnou dávku. Servírovat na talíř mírně rozvrstvené jako vějíř, možno odzdobit lístečkem zelené petrželky. Možno podle potřeby omastit troškou másla.

K tomu dobrou domácí sekanou, může ji udělat ještě ten den nebo den předem maminka, nebo vy. Sekanou ohřát, nakrájet na plátky, servírovat. Případně k tomu každému na talíř kyselou okurku.

Pokud to ještě chcete vylepšit, můžete udělat z vajíček volská oka a kdo nemá rád tekutý žloudek, tak udělat vaječnou amoletu a nakrájet na čtvrtiny, každému pro chuť jednu čtvrtinu. Případně lehce posypat sladkou paprikou, jenom pro ozdobu. Atd..

Zákusek, moučník? Co takhle udělat puding z 1 litru mléka a 2 sáčku pudingu - podle návodu. Na puding je možné nalít trošičku červeného ovocného sirupu, nebo puding ozdobit kousky ananasu, nebo mandarinek z kompotu, na to šlehačku ze spreje - dobrou mléčnou, ne z rostlinného tuku.

Po obědě dobrý černý čaj, pro ty, kdo mají rádi černou kávu, tak uvařit dobrou - bez mléka, to se k jídlu nedává. A jako variantu i čerstvou vodu bez bublinek, nebo minerálku, podle toho, co máte rádi.

Variant může být mnoho a mnoho, například uvařit špagety a udělat je s maďarským gulášem z konzervy, je kupodivu chutný a pikantní i když v něm není skoro žádné maso. Nebo posypat nastrouhaným sýrem a s kečupem

Nebo uvařit rýži, třeba i ze sáčků - 1 sáček na 2 osoby a něco k rýži, například ... atd.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.03.15 16:18
avatar

Asi bude při stěhování a vybalování hodně zmatků, tak je potřeba zvolit cestu nejmenšího odporu. ;) 2 kuřecí skelety, do studené vody, přivést k varu, ale nikdy nenechat vařit klokotem. Jen mírně. Sebrat pěnu a přidat 1 mrkev, 1 petržel, větší kousek celeru, cibuli s poslední slupkou, 2 stroužky česneku, 3 kuličky nového koření. Po uvaření zcedit přes síto, maso obrat, zeleninu nastrouhat na větších slzičkách, přisolit, špetička pepře. Buď nudle uvařit zvlášť nebo v hrnečku nakvedlat vejce s krupicí do polotuhé hmoty a lžičkou dávkovat, zavařit nočky. ;) Koupit kuřecí čtvrtky, na člověka jednu. Nasolit. Na pekáček rozetřít olej, neloupané, ale dobře umyté brambory nakrájet halabala na sousta, na sousta syrové 2 mrkve, na čtvrtky 3 cibule. Posolit, promíchat, položit na ně kuřecí čtvrtky a šup do trouby. Po půl hodině maso natřít olejem, do kterého jsme nysypali koření (zlaté kuře je ideální), v maličkém kastrůlku a nechali zahřát, ne smažit a pak cca za 15 minut znovu potřít. Po hodině je hotovo. Po vaření je špinavý jen pekáček a dva hrnce z polívky. Zívačka! Když vymyslíš a vyrobíš salátek, budeš úžasná. ;) I tak máš ty i tví rodiče můj obdiv! Bude z tebe šikovná žena *palec*

doplněno 26.03.15 10:53:

Dám obrázek, když si tohle dělávám sama pro sebe, trošku, s křidélky. A taky mám ráda v těch bramborách žampiony, nakrájené na větší dílky.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.03.15 16:29
avatar

Hele a co překvapil receptem ve stylu populárního levného "vařiče" Hrušky?

Recept:

Videobiftek

Před každého položíme na stůl barevný obrázek šťavnatého bifteku a talíř. Na talíř servírujeme krajíček suchého chleba. Potom se už jen díváme na biftek a přikusujeme chleba. Je to jednoduché a levné ;)

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.03.15 17:14
avatar

ja bych vzal 2 kurata, naporcovat a ze zbytku polevka, a nebo koupit uz hotova stehna + kosti a krky(smes/droby) na polevku...
polevka ctvrtka velke cibule, trosku mrkve, vegeta, sul, kosti, vyvarit scedit + nejaka zavarka (nudle apod, teoreticky jatrove knedlicky z nejakeho receptu online)
jidlo zbytek cibule na kosticky, sul, 1/4 nebo pulka masla (zalezi kolik stehen bude), 2 deci vody, posolit stehna, nahazet to do pekace, a stehna lehce posypat korenim na kure nebo trochou papriky a do trouby a casem pripadne podlevat vodou + rejze nebo brambory

celkovy cas vcetne pripravy, max 2-3h, klasicke "nedelni" jidlo

doplněno 24.03.15 17:15:

pripadne proste kureci rizky, ktere jsou z teplych jidel nejjednodussi

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.03.15 18:17
avatar

Nevařila bych nové jídlo, které nemáš vyzkoušené. Píšeš, že vaření zvládáš průměrně - vyber něco z toho, co už jsi vařila. Pokud tedy nemáš možnost si zde navržené jídlo jednou nebo dvakrát zkusit předem, v tom případě ber moji radu za bezpředmětnou.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.