Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studentské snídaně a večeře

Od: lorenz odpovědí: 4 změna:

Čauky,

v září nastupuji na VŠ a protože jsem ve vaření totální ale opravdu MEGA velký analfabet, rád bych se nějaké základní recepty naučil a odzkoušel už teď. Budu bydlet na privátě a mamka bude hooodně daleko na to aby mi uvařila a udělala servis :D Na obědy budu chodit do menzy, ale snídaně a večeře budou na mně. Rád bych si dal občas i teplé snídaně nebo večeře, případně udělal jídlo i pro spolubydlící, protože jim mám co oplácet (zařídili mi bydlení, brigádu, atd..).

Znáte nějakou kuchařku, receptář, nebo prostě dobré recepty, které nezruinují studentský rozpočet a zvládne je s trochou cviku každý? Mohou to být jak jídla teplá tak studená, pokud možno ne příliš nezdravá, jak je u studentů zvykem. Tím neříkám, že si občas nedáme u fotbalu pizzu, ale chci to střídat.

Za jakékoliv rady a tipy děkuji :))
Lorenz

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, studentská doba - vajíčka stokrát jinak. Takže, vajíčka, ovesné vločky s mlékem (možno povařit a je výborná kaše) ochucené medem, skořicí či ovocem, topinky, obložené chleby, různé pomazánky (recepty dodá maminka), jogurty, paštiky, polévky (pytlíkovky) a s přídavkem např. mražené zeleniny, No, a tak podobně - pokud nejste kuchař, tak toto se dá zvládnout.

Zdravím!

hodnocení

1x

Gratuluji k přijetí na školu ;) Úplně nejjednodužčí a současně nejsnadnější bude, když se postavíš k mamce do kuchyně. Ikdyž vaří složitější jídla, příjdeš na to, jak se zachází s masem, se zelenivou a vlastně se všemi surovinami. Mamka ti při práci hodně věcí vysvětlí a současně tě naučí. Je nesmysl člověku, který neumí nakrájet cibuli, dávat recepty, protože je hodně věcí, které kuchař pokládá za samozřejmé a myslí si, že vysvětlit nemusí. Ale to je omyl. Řekni mamce a postav se vedle ní ke sporáku a k pracovnímu stolu. ;) Analfabet jsi proto, protože tě to nikdy nezajímalo. Snaž se získat základy v pohodlí domova.

lidus*
hodnocení

1x

Internet je mocný rádce a dokonce můj muž podle něj vaří. Snídaně na vidličku miluju a dá se to použít i jako večeře, míchaná vejce na cibulce, vaječná omeleta, volská oka, hlíva s vejci, chleba s máslem tvarůžky co byly aspoň 3 dny naložené v pivu, tousty s čímkoliv, hambáč-domácí (necháte si umlet maso), ¨různé pomazánky-třeba měkký sýr, pomazánkové máslo, majolka, cibule, trocha fr. hořtice, kousek na drobno salámu, vejce na tvrdo. Špagety-nechám si pomlet 1/2kg vepř.masa na cibuli dusit pak přidat 1 omáčku (Panzány, Boloňská...) posypat strouhaným aidamem (můžete si omáčku udělat-rajčata-paprika-cibule-česnek, podusit a rozmixovat, přidat trochu vody nebo smetany, ochutit), ryzoto-uvařit rýži + přidat vepř. konzervu (jen tu co jsou na ni čínské znaky) a z té se dá dělat i výborná pomazánka. Těstoviny s konzervou tuňáka + nějakou zeleninou. Je toho moc co zvládne i děcko a není to drahé.

Nemyslím si, podle vlastní zkušenosti, že budete často a hodně vyvařovat.

paw*
hodnocení

0x

Super snidane je treba rohlik se zubni pastou.

No a nebo si kup Kucharku ladi hrusky. A divej se a ptej se mamky pod ruky, co ti vyvaruje. Nebo si zacni chystat snidaene sam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]