Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem tašku zeleniny a ovoce. Mezi tím vším byla větší krabička salátu rucola. Ještě nikdy jsem ho nejedla a dnes jsem dala hrstičku a nakrájela k němu rajčátka. Olivový olej, sůl, ocet, cukr. Je to velice zajímavá chuť a já si nejsem vůbec jistá, jestli mi chutná nebo nechutná. Jak se má upravovat? Jak ho upravujete vy?
Zkoušela jsem rukolu s těstovinami a zeleninou jako těstovinový salát a nejelo mi to.Nějak se mi k těstovinám nehodí.Prostě nejlepší pro mě je ,tak jak jste na to přišla sama.Já si dělám-rajčata,rukola,ledový salát,mozarela(ale raději balkán)trocha pepře a soli a supr.
Je to hodně zvláštní chuť, že? Dnes si zkusím dát lístky rukaly pod sýr a šuku na chlebu. ireceptar.cz/...
Já ho milujuA jsem schopná si ho dát klidně na chleba s máslem
Ale jinak nejlepší varianta je :ledový salát,pokrájet,rajčátka,okurka,rukola a do toho si dávám kvalitnějšího tuňáka v oleji, ,nebo nadrobno pokrájené kuřecí osmažené masíčko,posypat sýrem(nejraději parmezánem,)nebo si to dát se sýrem mozzarella,rajčátka,olivový olej ,.balsamico a hodně rukoly.Já si jí syopu i na italské rizoto.Chuť je výrazná,a krádně to dochucuje saláty...
Já ji mám taky hrozně rádá. Ta její štiplává chuť je dokonalá. Mám ráda talíř rukoly zakápnout medem, trocha soli, naskládat kolečka mozarely, sem tam rajčátko , takto upravená je naprosto boží.
Včera mě ta chuť velice překvapila. Dnes jsem si rukolu dala do hosky se šunkou a plátky rajčat. Úžasné! Budu si ho kupovat, ale budu se koukat po malé krabičce. Baštím Warfarin a u něho se zelené skoro nesmí. Risknu to.
Rukola, nebo jinde se jmenuje Roketa, je bylina, která má specifickou a výraznou chuť. Proto se používá jako doplněk do směsi jiných salátů pro jejich ovonění. Ale dá se samozřejmě jíst i jak píší rádci nade mnou. Já mám také tu chuť velice ráda, ale nejraději ji pouze přidávám do míchaných salátů jako doplněk chuti. Podporuje trávení a je velice zdravá.
doplněno 20.03.15 20:57:Běžně si ji pěstuji na zahrádce. pak si můžu vzít jen tolik kolk potřebuji. V zimě ji také kupuji, ale také ji nikdy nespotřebuji a dlouho v lednici nevydrží čerstvá a chutná.
Ač všechny byliny, saláty, zelí miluju tak zrovna rukolu a polníček nemusím to už raděj mangold.
Rukola a roketa i když chuť je podobná, není jedno a to samé.
pestovani.zahrada-bydleni/... Fakt! Dala jsem si lístky do housky s nějakým sýrem a bezva. Chutná mi moc. Jen mi vadí, že v malých krabičkách nekoupím. Pokusím se najít kamarádku a rozdělíme se.
Je to stejná "famílie". To je jako petrželka kudrnatá a plocholistá. Ta petrželka "plochá", má výraznější chuť, ale pořád je to petržel. Roketa je výraznější chuti, ale dá se nahradit rukotou. Osobně pěstuji a upředňostňuji roketu, ale tu v zimě nekoupíte. Alespoň já ji nikde neviděla.
doplněno 22.03.15 11:56:Z mangoldu já dělám špenát a podle mne se nedá místo polníčku použít. Chuť a využití je úplně jiné. Já totiž také miluji bylinky a vůbec zeleninu. A zrovna tu roketu jsem vozila mamince z ciziny, tenkrát se u nás semínko nedalo sehnat.
doplněno 22.03.15 15:54:Zase mám špatný slovosled. Vyznělo to, jako že nemám zeleninu ráda a je tomu naopak, mám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.