Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Salát rucola

Od: babkazov® odpovědí: 12 změna:

Dostala jsem tašku zeleniny a ovoce. Mezi tím vším byla větší krabička salátu rucola. Ještě nikdy jsem ho nejedla a dnes jsem dala hrstičku a nakrájela k němu rajčátka. Olivový olej, sůl, ocet, cukr. Je to velice zajímavá chuť a já si nejsem vůbec jistá, jestli mi chutná nebo nechutná. ;) Jak se má upravovat? Jak ho upravujete vy?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

2x

Zkoušela jsem rukolu s těstovinami a zeleninou jako těstovinový salát a nejelo mi to.Nějak se mi k těstovinám nehodí.Prostě nejlepší pro mě je ,tak jak jste na to přišla sama.Já si dělám-rajčata,rukola,ledový salát,mozarela(ale raději balkán)trocha pepře a soli a supr.

hodnocení

Je to hodně zvláštní chuť, že? Dnes si zkusím dát lístky rukaly pod sýr a šuku na chlebu. ireceptar.cz/...

wanesa*
hodnocení

1x

Já ho miluju:)A jsem schopná si ho dát klidně na chleba s máslem:)Ale jinak nejlepší varianta je :ledový salát,pokrájet,rajčátka,okurka,rukola a do toho si dávám kvalitnějšího tuňáka v oleji, ,nebo nadrobno pokrájené kuřecí osmažené masíčko,posypat sýrem(nejraději parmezánem,)nebo si to dát se sýrem mozzarella,rajčátka,olivový olej ,.balsamico a hodně rukoly.Já si jí syopu i na italské rizoto.Chuť je výrazná,a krádně to dochucuje saláty...

hodnocení

1x

Me ta chut chutna, ale hodne lidem ne, je to takove stiplave a nahorkle. Nejradeji hi jim s parmezanem, zakapnute oliv. olejem a citronem + parmska, nebo jina sunka :). ale klidne dame i do chleba. Nebo jen cherry rajcatka, olej, citron a mozzarela

esmina
hodnocení

1x

Meze se nekladou,ale právě ty hořké zeleniny ( žila jsem dlouho v Itálii) jsou nejvyhledávanější italy.

Ale je pravidlem,že tyto hořké zeleniny se musí kombinovat s něčím,dokonce se nemá jíst ve větším množství rukola samotná pokud jde o salát,ale míchat s jinými saláty,nebo s parmazánem.

iv®
hodnocení

0x

Já ji mám taky hrozně rádá. Ta její štiplává chuť je dokonalá. Mám ráda talíř rukoly zakápnout medem, trocha soli, naskládat kolečka mozarely, sem tam rajčátko , takto upravená je naprosto boží.

hodnocení

Včera mě ta chuť velice překvapila. Dnes jsem si rukolu dala do hosky se šunkou a plátky rajčat. Úžasné! Budu si ho kupovat, ale budu se koukat po malé krabičce. Baštím Warfarin a u něho se zelené skoro nesmí. :-D Risknu to.

lucie*

Snad seženete menší krabičku,protože já ji nikde neviděla a mám s tím taky problém.Rukola supr,ale mám jí jen na "spestření"chuti-dochucovadlo:)takže celou krabičku nespotřebuju a buď jím saláty celý týden nebo ji zbytečně vyhodím.

hodnocení

0x

Rukola, nebo jinde se jmenuje Roketa, je bylina, která má specifickou a výraznou chuť. Proto se používá jako doplněk do směsi jiných salátů pro jejich ovonění. Ale dá se samozřejmě jíst i jak píší rádci nade mnou. Já mám také tu chuť velice ráda, ale nejraději ji pouze přidávám do míchaných salátů jako doplněk chuti. Podporuje trávení a je velice zdravá.

doplněno 20.03.15 20:57:

Běžně si ji pěstuji na zahrádce. pak si můžu vzít jen tolik kolk potřebuji. V zimě ji také kupuji, ale také ji nikdy nespotřebuji a dlouho v lednici nevydrží čerstvá a chutná.

lidus*
hodnocení

0x

Ač všechny byliny, saláty, zelí miluju tak zrovna rukolu a polníček nemusím to už raděj mangold.

Rukola a roketa i když chuť je podobná, není jedno a to samé.

hodnocení

pestovani.zahrada-bydleni/... Fakt! ;) Dala jsem si lístky do housky s nějakým sýrem a bezva. Chutná mi moc. Jen mi vadí, že v malých krabičkách nekoupím. Pokusím se najít kamarádku a rozdělíme se.

Je to stejná "famílie". To je jako petrželka kudrnatá a plocholistá. Ta petrželka "plochá", má výraznější chuť, ale pořád je to petržel. Roketa je výraznější chuti, ale dá se nahradit rukotou. Osobně pěstuji a upředňostňuji roketu, ale tu v zimě nekoupíte. Alespoň já ji nikde neviděla.

doplněno 22.03.15 11:56:

Z mangoldu já dělám špenát a podle mne se nedá místo polníčku použít. Chuť a využití je úplně jiné. Já totiž také miluji bylinky a vůbec zeleninu. A zrovna tu roketu jsem vozila mamince z ciziny, tenkrát se u nás semínko nedalo sehnat.

doplněno 22.03.15 15:54:

Zase mám špatný slovosled. Vyznělo to, jako že nemám zeleninu ráda a je tomu naopak, mám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]