Salát rucola

Od: Datum: 19.03.15 17:23 odpovědí: 12 změna: 22.03.15 11:52
avatar

Dostala jsem tašku zeleniny a ovoce. Mezi tím vším byla větší krabička salátu rucola. Ještě nikdy jsem ho nejedla a dnes jsem dala hrstičku a nakrájela k němu rajčátka. Olivový olej, sůl, ocet, cukr. Je to velice zajímavá chuť a já si nejsem vůbec jistá, jestli mi chutná nebo nechutná. ;) Jak se má upravovat? Jak ho upravujete vy?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.03.15 19:06
avatar

Zkoušela jsem rukolu s těstovinami a zeleninou jako těstovinový salát a nejelo mi to.Nějak se mi k těstovinám nehodí.Prostě nejlepší pro mě je ,tak jak jste na to přišla sama.Já si dělám-rajčata,rukola,ledový salát,mozarela(ale raději balkán)trocha pepře a soli a supr.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 20.03.15 06:39
avatar

Je to hodně zvláštní chuť, že? Dnes si zkusím dát lístky rukaly pod sýr a šuku na chlebu. http://www.ireceptar.cz/zahra…source=sklik&utm_campaign=DYN

Datum: 20.03.15 09:50
avatar

Já ho milujuA jsem schopná si ho dát klidně na chleba s máslemAle jinak nejlepší varianta je :ledový salát,pokrájet,rajčátka,okurka,rukola a do toho si dávám kvalitnějšího tuňáka v oleji, ,nebo nadrobno pokrájené kuřecí osmažené masíčko,posypat sýrem(nejraději parmezánem,)nebo si to dát se sýrem mozzarella,rajčátka,olivový olej ,.balsamico a hodně rukoly.Já si jí syopu i na italské rizoto.Chuť je výrazná,a krádně to dochucuje saláty...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 20.03.15 10:47
avatar

Me ta chut chutna, ale hodne lidem ne, je to takove stiplave a nahorkle. Nejradeji hi jim s parmezanem, zakapnute oliv. olejem a citronem + parmska, nebo jina sunka :). ale klidne dame i do chleba. Nebo jen cherry rajcatka, olej, citron a mozzarela

Ohodnoceno: 1x
 
Od: esmina
Datum: 20.03.15 11:38

Meze se nekladou,ale právě ty hořké zeleniny ( žila jsem dlouho v Itálii) jsou nejvyhledávanější italy.

Ale je pravidlem,že tyto hořké zeleniny se musí kombinovat s něčím,dokonce se nemá jíst ve větším množství rukola samotná pokud jde o salát,ale míchat s jinými saláty,nebo s parmazánem.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: iv®
Datum: 20.03.15 12:00
avatar

Já ji mám taky hrozně rádá. Ta její štiplává chuť je dokonalá. Mám ráda talíř rukoly zakápnout medem, trocha soli, naskládat kolečka mozarely, sem tam rajčátko , takto upravená je naprosto boží.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.03.15 16:11
avatar

Včera mě ta chuť velice překvapila. Dnes jsem si rukolu dala do hosky se šunkou a plátky rajčat. Úžasné! Budu si ho kupovat, ale budu se koukat po malé krabičce. Baštím Warfarin a u něho se zelené skoro nesmí. :-D Risknu to.

Datum: 20.03.15 19:59
avatar

Snad seženete menší krabičku,protože já ji nikde neviděla a mám s tím taky problém.Rukola supr,ale mám jí jen na "spestření"chuti-dochucovadlotakže celou krabičku nespotřebuju a buď jím saláty celý týden nebo ji zbytečně vyhodím.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.03.15 20:52
avatar

Rukola, nebo jinde se jmenuje Roketa, je bylina, která má specifickou a výraznou chuť. Proto se používá jako doplněk do směsi jiných salátů pro jejich ovonění. Ale dá se samozřejmě jíst i jak píší rádci nade mnou. Já mám také tu chuť velice ráda, ale nejraději ji pouze přidávám do míchaných salátů jako doplněk chuti. Podporuje trávení a je velice zdravá.

doplněno 20.03.15 20:57:

Běžně si ji pěstuji na zahrádce. pak si můžu vzít jen tolik kolk potřebuji. V zimě ji také kupuji, ale také ji nikdy nespotřebuji a dlouho v lednici nevydrží čerstvá a chutná.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.03.15 19:53
avatar

Ač všechny byliny, saláty, zelí miluju tak zrovna rukolu a polníček nemusím to už raděj mangold.

Rukola a roketa i když chuť je podobná, není jedno a to samé.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.03.15 07:02
avatar

http://pestovani.zahrada-bydl…cz/rukola-roketa.c009716.html Fakt! ;) Dala jsem si lístky do housky s nějakým sýrem a bezva. Chutná mi moc. Jen mi vadí, že v malých krabičkách nekoupím. Pokusím se najít kamarádku a rozdělíme se.

Datum: 22.03.15 11:52
avatar

Je to stejná "famílie". To je jako petrželka kudrnatá a plocholistá. Ta petrželka "plochá", má výraznější chuť, ale pořád je to petržel. Roketa je výraznější chuti, ale dá se nahradit rukotou. Osobně pěstuji a upředňostňuji roketu, ale tu v zimě nekoupíte. Alespoň já ji nikde neviděla.

doplněno 22.03.15 11:56:

Z mangoldu já dělám špenát a podle mne se nedá místo polníčku použít. Chuť a využití je úplně jiné. Já totiž také miluji bylinky a vůbec zeleninu. A zrovna tu roketu jsem vozila mamince z ciziny, tenkrát se u nás semínko nedalo sehnat.

doplněno 22.03.15 15:54:

Zase mám špatný slovosled. Vyznělo to, jako že nemám zeleninu ráda a je tomu naopak, mám.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.