Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nechat pečené maso přes noc mimo lednici?

Od: kiko odpovědí: 11 změna:

Ahoj, dostal jsem od rodičů pečené kuřecí stehna, ale nechal jsem je v sáčku v tašce přes noc. Je to ještě jedlé nebo se to už nějak začlo kazit? Když to sním, může to být nebezpečné? Díky :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli maso voni, tak by jsem se toho nebal. Obcas take zapomeneme jidlo na sporaku a z 80% se nic nedeje.

Jídlo na sporáku je sterilizované.

pavkazji*
hodnocení

0x

Jestli mají na sobě sliz nebo už jsou cítit vyhodit.Já osobně bych je nejedl.Ale já jsem citlivka na tohle.

hodnocení

0x

V pohodě...

joudic*
hodnocení

0x

kureci zrovna ne, rychle se kazi, ale zato ma charakteristicky zapach nebo je slizke, kdyz uz neni ok... takze jestli pekne voni, tak je v poradku

lidus*
hodnocení

0x

Pokud by byly na talíři, nebála bych se toho , zde mi trochu vadí ten uzavřený igelit ale ovoníte a víte.

hodnocení

0x

My si můžeme myslet cokoliv. Důležité je, jak voní koupené a jak ne/voní druhý den. Někdy vydrží, protože do prodejny přišlo čerstvé. Někdy nevydrží, protože ho vozili kdo ví jak dlouho a v prodejně bylo také nějakou chvíli. Musí se čichat! ;) Před 14ti dny jsem koupila v pátek navečer kuřecí skelety na polívku a v sobotu ráno už zaváněly. A to tak, že jsem zamáčkla slzu do oka a odnesla do popelnice. A uvařila čočkovou.

doplněno 19.03.15 17:01:

Tohle všechno platí i o upečeném, uvařeném mase.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pokud nesmrdí , tak by to mělo být jedlé. Ale já bych to přepekla (přesmažila) na pánvi .

buss
hodnocení

0x

Čuchnu a cítím, ochutnám, neptám.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Pokud do toho nepralo slunce, jako že ne, tak po tepelné úpravě před tím, to jde ještě konzumovat.

Prý, pomáhá, při převaření omáčky, guláše, jejich trvanlivost ke konzumaci prodloužit pokaždé o jeden den. A skladováno v lednici. Máte to někdo vyzkoušené?

hodnocení

0x

Zbytek pečeného masa v pekáčku klidně nechám /zvláště v zimních měsících/ na studené podlaze ve špajzce do druhého dne. Otevřené okno, na pekáčku poklička. Nic tomu není.

Vadilo by mi spíš to, že to v tom pytlíku nedýchalo. Tudíž se to mohlo zapařit. Navíc to bylo ještě v tašce a taška byla kde? V místnosti, kde se celou noc topilo, nebo někde v chladu?

Vyndat, očichat /už se asi stalo/, dát chvíli na talíř do mikrovlnky nebo popéct do trouby. Pokud to nebude mít nějaký nepatřičný pach, sníst se to dá. Ale s nějakou velkou chutí bych to už asi nejedla. Jaga.

Možná dochutit, třeba česnekem či nějakým výrazným kořením. Ovšem v žádném případě by to nemělo zavánět. To pak opravdu raději oželet a vyhodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]