Lze nechat pečené maso přes noc mimo lednici?

Od: Datum: 19.03.15 08:06 odpovědí: 11 změna: 22.03.15 05:36

Ahoj, dostal jsem od rodičů pečené kuřecí stehna, ale nechal jsem je v sáčku v tašce přes noc. Je to ještě jedlé nebo se to už nějak začlo kazit? Když to sním, může to být nebezpečné? Díky :)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.03.15 08:16
avatar

Jestli maso voni, tak by jsem se toho nebal. Obcas take zapomeneme jidlo na sporaku a z 80% se nic nedeje.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.15 20:33

Jídlo na sporáku je sterilizované.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.15 08:19
avatar

Jestli mají na sobě sliz nebo už jsou cítit vyhodit.Já osobně bych je nejedl.Ale já jsem citlivka na tohle.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.15 08:46

V pohodě...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.15 08:58
avatar

kureci zrovna ne, rychle se kazi, ale zato ma charakteristicky zapach nebo je slizke, kdyz uz neni ok... takze jestli pekne voni, tak je v poradku

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.15 10:08
avatar

Pokud by byly na talíři, nebála bych se toho , zde mi trochu vadí ten uzavřený igelit ale ovoníte a víte.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.15 16:57
avatar

My si můžeme myslet cokoliv. Důležité je, jak voní koupené a jak ne/voní druhý den. Někdy vydrží, protože do prodejny přišlo čerstvé. Někdy nevydrží, protože ho vozili kdo ví jak dlouho a v prodejně bylo také nějakou chvíli. Musí se čichat! ;) Před 14ti dny jsem koupila v pátek navečer kuřecí skelety na polívku a v sobotu ráno už zaváněly. A to tak, že jsem zamáčkla slzu do oka a odnesla do popelnice. A uvařila čočkovou.

doplněno 19.03.15 17:01:

Tohle všechno platí i o upečeném, uvařeném mase.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.03.15 20:23
avatar

- pokud nesmrdí , tak by to mělo být jedlé. Ale já bych to přepekla (přesmažila) na pánvi .

Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 19.03.15 20:34

Čuchnu a cítím, ochutnám, neptám.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 21.03.15 22:40

Ahoj. Pokud do toho nepralo slunce, jako že ne, tak po tepelné úpravě před tím, to jde ještě konzumovat.

Prý, pomáhá, při převaření omáčky, guláše, jejich trvanlivost ke konzumaci prodloužit pokaždé o jeden den. A skladováno v lednici. Máte to někdo vyzkoušené?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.03.15 05:36
avatar

Zbytek pečeného masa v pekáčku klidně nechám /zvláště v zimních měsících/ na studené podlaze ve špajzce do druhého dne. Otevřené okno, na pekáčku poklička. Nic tomu není.

Vadilo by mi spíš to, že to v tom pytlíku nedýchalo. Tudíž se to mohlo zapařit. Navíc to bylo ještě v tašce a taška byla kde? V místnosti, kde se celou noc topilo, nebo někde v chladu?

Vyndat, očichat /už se asi stalo/, dát chvíli na talíř do mikrovlnky nebo popéct do trouby. Pokud to nebude mít nějaký nepatřičný pach, sníst se to dá. Ale s nějakou velkou chutí bych to už asi nejedla. Jaga.

Možná dochutit, třeba česnekem či nějakým výrazným kořením. Ovšem v žádném případě by to nemělo zavánět. To pak opravdu raději oželet a vyhodit.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.