Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dostal jsem od rodičů pečené kuřecí stehna, ale nechal jsem je v sáčku v tašce přes noc. Je to ještě jedlé nebo se to už nějak začlo kazit? Když to sním, může to být nebezpečné? Díky ![]()
My si můžeme myslet cokoliv. Důležité je, jak voní koupené a jak ne/voní druhý den. Někdy vydrží, protože do prodejny přišlo čerstvé. Někdy nevydrží, protože ho vozili kdo ví jak dlouho a v prodejně bylo také nějakou chvíli. Musí se čichat!
Před 14ti dny jsem koupila v pátek navečer kuřecí skelety na polívku a v sobotu ráno už zaváněly. A to tak, že jsem zamáčkla slzu do oka a odnesla do popelnice. A uvařila čočkovou.
Tohle všechno platí i o upečeném, uvařeném mase.
Zbytek pečeného masa v pekáčku klidně nechám /zvláště v zimních měsících/ na studené podlaze ve špajzce do druhého dne. Otevřené okno, na pekáčku poklička. Nic tomu není.
Vadilo by mi spíš to, že to v tom pytlíku nedýchalo. Tudíž se to mohlo zapařit. Navíc to bylo ještě v tašce a taška byla kde? V místnosti, kde se celou noc topilo, nebo někde v chladu?
Vyndat, očichat /už se asi stalo/, dát chvíli na talíř do mikrovlnky nebo popéct do trouby. Pokud to nebude mít nějaký nepatřičný pach, sníst se to dá. Ale s nějakou velkou chutí bych to už asi nejedla. Jaga.
Možná dochutit, třeba česnekem či nějakým výrazným kořením. Ovšem v žádném případě by to nemělo zavánět. To pak opravdu raději oželet a vyhodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.