Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pocitově zmenšit boty?

Od: martinaa* odpovědí: 14 změna:

Zdravíčko, koupila jsem si nádherné boty, ale na noze se mi zdají být o číslo větší. Což je zajímavé, protože při poměření s mými ostatními botami jsou úplně stejně velké. *sok*Možná to dělá to, že jsou takové volnější, noha mi v nich prostě nějak netypicky plandá.

Každopádně - dají se nějak "zmešit", třeba podpatěnkami apod.? Blbá otázka, já vím*hi*, ale opravdu nerada bych se jich zbavovala, dlouho jsem takové hledala.:( Vatu do špic asi nee ;).

Děkuji.

Jak pocitově zmenšit boty?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi bych s těmito botkami moc neexperimentoval *stop*, mohly by brzy přijít k nereklamovatelnému poškození. Snad tedy jedině použít silnější ponožku, bota nevypadá, že by se měla nosit v létě... *nevi*

martinaa*
hodnocení

Díky, jsou to boty na jaro, do mokra... silnější ponožku zkusím, je fakt, že taková banalita mě vůbec nenapadla *smich*.

doplněno 18.03.15 14:16:

A reklamace asi nebude, šlo o soukromý prodej ;).

hodnocení

2x

Možná by pomohly vložky do bot.

doplněno 18.03.15 19:58:

Jestli Vám ještě lítá pata, tak mě napadlo, že by pomohly opatěnky, vím, že je prodávají v Deichmennu, gelové, ty jsou asi za 90.-Kč a ještě mívají nějaké obyčejné za 30,- kč. Nalepí se do boty na patu a noha v nich lépe drží. Kupovala jsem je kdysi dceři do lodiček a byla spokojená.

martinaa*
hodnocení

Díky, zkusím koupit, tím se nic nezkazí ;).

doplněno 18.03.15 16:33:

Taaaak vložky jsou koupené a rozdíl to fakt je. :) Sice mi pořád jezdí pata (jsou to holt těžší volné boty), ale to bude asi o zvyku. :)

doplněno 18.03.15 20:02:

Dobrý nápad! Opatěnky mám v lodičkách a super, a tady, ačkoli se v botách chodí docela dobře, tak po čase začíná ta ítající pata dřít a je to nepříjemné:( Snad, to pomůže :)

Martí,mám podobné.A ten plandající pocit taktéž :-D
Opravdu mně pomohly vložky do bot.

liu*
hodnocení

0x

Určitě vložky do bot :) kupuju pravidelně i do bot, co mi jsou, protože mám ráda, když tam mám tu vložku, tak jsou takové měkčí na chození.

martinaa*
hodnocení

Díky, koupila jsem ortopedické a je to opravdu poznat, i když ta pata lítá stejně (míň, ale přece). No to je asi typem boty, na zvyku. Chůze není nepohodlná, tak snad si zvyknu :).

Ty ortopedické vložky jsou však dost tenké, možná by to silnější vložky vyřešila lépe*nevi*.

hodnocení

0x

to bude spíš šířkou boty, mám podobné turistické na délku stejně jako ostatní boty. Ale kvůli šířce je to divné, jedině snad zmíněné vložky...v těch mých lítá noha i s vložkami :(

martinaa*
hodnocení

Mám právě širší nohu, a tady to teda lítalo fest. S těmi vložkami je to o 50% lepší :).

Pata ale lítá stejně :(.

martinaa*
hodnocení

Tak opatěnky dát nelze, při nasazování boty se pokaždé strhnou :(.

Docela mě to štve... vložky super, ale stejně se pata pořát posouvá nahoru a dolů a trošku se jak kdyby odírá :(.

doplněno 20.03.15 07:01:

Vyzkoušeno, jde to hodně špatně, v místě kotníku jsou ty boty hodně úzké.

No zkusím všechno, co se dá *smich* ;).

layborr*

Tak při obouvání dát dlouhou obouvací lžíci až dolů na sjetí paty aby se opatěnky nestrhly .

hodnocení

0x

Já nechci strašit, ale zdá se mi, že boty nemají vyklenutí pro patu, nebo spíš prostor nad patou, jsou rovné a to způsobuje, že klouzají po patě. Stalo se mi to i u mokasín a vzali mi to jako reklamaci. Prostě ta bota musí být nahoře nad patou prohnutá dovnitř, nepatrně pochopitelně, aby neklouzala a noha v ní držela. A ta vaše se mi jeví rovná, čili pata nemá kam jakoby zapadnout, nemá dozadu takové to vyklenutí. Neumím to asi vyjádřit...Zkuste poměřit s jinou kozačkou nebo botou.

doplněno 20.03.15 07:50:

To zúžení nad patou právě drží botu, aby neklouzala. Vaše je hodně široká v nártu, nemá to zúžení a noha je v ní volně, jako by vám byly boty velké, přesto, že chodidlo je dobře. Snad jsem to už popsala trochu jasněji... .

martinaa*
hodnocení

Jojo, máte pravdu, jsou rovnější, než jsem zvyklá, sice tam mírné vyklenutí je, ale opravdu jen mírné. Reklamačka bohužel není možná, jednalo se o soukromý prodej. Právě, byla jsem překvapená, že chodidlo je dobře, ale stejně noha lítá... myslím, že si nějakou dobu vyzkouším chůzi a pokud to půjde, boty si nechám. :).

tiffany*
hodnocení

0x

Martino, podle mně jsou nejlepší gelové (nebo někdy asi 3mm silné pěnové) vložky, jsou trochu dražší, ale super. Mají je u Deichmanna, zkus, nemůžeš pokazit nic, při nehorším se Ti budou hodit do jiných bot jindy, mě osobně zachraňují nohy už dlouho. Jinak botky jsou pěkné, k úzkým džínám vypadají moc dobře a ten střih prostě k tomu stylu patří. Přeji příjemné vykračování !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]