Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce Logest x antibiotika

Od: hannaha odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Včera večer ve 22:00 jsem brala poslední pilulku antikoncepce Logest a čekám na menstruaci, která příjde ve čtvrtek. Ještě ten večer.. kolem 23:00 a půlnoci mě začalo píchat v uchu...ráno jsem šla k doktorovi a zjistila jsem, že mám zánět středního ucha. Dostala jsem léky Pamycon a měla jsem předepsané Joves, ale v lékarně mi dali Desloratodine Teva.

Budu to brát zatím do středy, pak jdu na kontrolu. Jde o to, že v pondělí si vezmu první pilulku z nového platíčka. Kdy budu 100% chráněna, když budu brát tyhle léky zrovna během pauzy? Děkuju za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Upřímně řečeno, 100% ochranu proti početí vám dá jen sexuální abstinence. Antibiotika a antikonce hormonální - to většinou nešlo nikdy dohromady, ono se možná počítá s tím, že když je žena nemocná, tak nesexuje... Chcete-li mít větší jistotu a bez sexu prostě nevydržíte, tak ať partner použije taky nějaký ten gumový obleček na své přirození.

pb®
hodnocení

0x

Uvedené léky nemají s antikoncepsí žádnou interakci, tedy její účinnost neovlivňují. Každopádně kdykoliv, když Vám lékař něco předepisuje, tak mu řekněte co za léky užíváte, tedy i tu antikoncepci. Nebo se ptejte v lékárně, tam také poradí.

hodnocení

0x

Dobrý den,

bylo by lepší, tyto otázky pokládat přímo lékaři nebo lékarníkovi. V neposlední řadě, máte u každého uvedeného léčiva, přiložený příbalový letáček. V něm bude uvedeno, zda ovlivňují účinky dalších léků či nikoliv.

Hezký den!

jho
hodnocení

0x

Předně nechápu, že si necháte v lékárně vydat laciné generikum a ne lék, co vám předepsal lékař. I kdyby ho neměli, tak do zítra ho dodají.

Ohledně HA nemusíte mít obavu, vůbec to nevadí. Počítejte ale, že budete např. déle nejspíše špinit, případně cyklus nemusí být bezproblémový - důsledek infekce a léků. Určitě doporučuji vzhledem k infekci omezit tělesný kontakt a ochránit jednak partnera před možnou infekcí a i sebe. Máte infekci, sníženou obranyschopnost (právě tou infekcí) a další bakterie/viry od partnera (jinak neškodné pro vás) vám na zdraví nepřidají.

hannaha
hodnocení

Mě jen zajímá, že když začnu brát antibiotika v pauze a zrovna v pauze rovnou i vezmu poslení prášek... Jestli to neovlivní účinek, když v pondělí vezmu první pilulku... jestli mám čekat na 8. prášek, který mě zase chrání na 100%

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]